MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Wazektomia - Wasze opinie

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 13 z 23 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 12 | 13 | 14 ... 21 | 22 | 23 ] - Skocz do strony

Str 13 z 23

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Post #1 Ocena: 0

2010-06-01 22:11:53 (15 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

CabanNadbaltyck

Post #2 Ocena: 0

2010-06-01 22:19:31 (15 lat temu)

CabanNadbaltycki

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2010

ja nie chce miec dzieci wiec nie wiazal bym sie z partnerka ktora by ich chciala. to przeciez oczywiste. pozatym robienie dzieci w ogole jest sprzeczne z moja filozofia zycia. moja filozofia mowi ze lepiej sie nie urodzic bo wtedy nie trzeba by pracowac, cierpiec, chorowac, umierac, gdybym mial wybor na pewno nigdy nie chcial bym sie urodzic. a skoro juz jestem to tym bardziej nie sprowadzal bym na ten swiat kogos na sile kto tego moze wcale nie chce tak jak ja nie chcialem. jesli mialbym wychowywac dziecko to wolal bym je adoptowac bo wtedy byltym pewien ze jedyne co robie to pomoc mu, ze to nie z mojej winy ma tak przsrane w zyciu.

"maluszek ma białaczkę ...umiera ...rodzina próbuje się podnieść ,ciężko lekarze psychologowie rodzina wszyscy radzą kolejne"

to dopiero jest chore, to niemal przedmiotowe traktowanie dziecka jak pocieszenia, wypelnianie pustki po poprzednim, ryzyko chorob i kolejnych traumatycznych cierpien, jakby raz bylo im malo! wyobrazam sobie ze dla ludzi chcacych miec dzieci strata dziecka to ogromne nieszczescie, ale nie wyobrazam sobie jak tacy ludzie mieli by wychowac nastepne dziecko! przeciez takie przezycie pozostawi trwala ryse na ich psychice, jestem niemal na 100% pewien ze bardzo negatywnie wplynelo by to na proces wychowania ich nastepnego malucha.

"Mimo,że w UK są niby takie barbarzyńskie warunki,jednak ktoś się tym człowiekiem zainteresuje,wypyta dokładnie o posiadane potomstwo,odeśle do ponownego przemyslenia,doradzi lub odradzi."

utrzymywalem kontakt z doktorem na pol roku przed zabiegiem i utrzymuje go do dzis, czesto z okazji roznych swiat doktor sam zadzwoni i zlozy zyczenia, spyta o zdrowie itp. gdzie u was w uk ktokolwiek oblsluzy pacjeta jak swojego najlepszego przyjaciela?

"A w Polsce co?Pomimo,że kodeks tego zabrania,za pieniążki da się zrobić i nikt nikogo o nic nie pyta."

jak to nie pyta? jasne ze pyta, ale okazuje zrozumienie i jest tolerancyjny a nie bawi sie w moraliste. jestes dorosly - ty decydujesz.

"Ps.jeżeli ktoś ma mysli samobójcze na samą mysl o wpadce,proponowałabym abstynencję seksualną lub wizytę u psychologa"

a niby dlaczego? a niby czemu mam sie prostowac i zyc jak inni szarzy ludzie skoro moglem zrobic zabieg i byc szczesliwy? czemu ludzie zawsze staraja sie utrudnic to co jest banalnie proste. dodam ze pierwsza moja partnerka wlasnie zostawial mnie dlatego ze nie chcialem uprawiac seksu, za bardzo balem sie wpadki. natomiast od samego seksu jestem uzalezniony ale nie chce mi sie walkowac tego tematu setny raz. dopeiro teraz zycie jest zajebiste i pozbawione trosk. :) niestety jestem pewien ze nigdy nie uda mi sie odwdzieczyc doktorowi i losowi za ten dar jakim byla wazektomia. za odzyskanie utraconego zycia. za odzyskanie dobrego samopoczucia, bezpieczenstwa, wspanialej mlodosci. czuje ze wygrana w totka nie uszczesliwila by mnie tak jak wynik 0 plemnikow na seminogramie. :) (jak na razie robilem 3 badania co ok 3 miesiace od czasu zabiegu i za kazdym razem wychodzilem z kliniki leczenia nieplodnosci w podskokach radosci, mimo ze wszyscy patrzyli na mnie jak na wariata :). swoja droga polecam ab-ovo w lublinie jako miejsce do zbadania nasienia do zabiegu, maja najnizsze ceny, seminogram kosztuje tu jedynie 50zl).

Do góry stronyOffline

CabanNadbaltyck

Post #3 Ocena: 0

2010-06-01 22:22:24 (15 lat temu)

CabanNadbaltycki

Mężczyzna

MagicSunny
przeciez w tym temacie pisaliscie o jakims zabojcy dzieci ze powinien byc wysterylizowany przymusowo, no to oto jestem - odpowiedzialny facet wiedzacy ze moze sie nie opanowac, znajacy swoje slabosci i rozwiazujacy problemy definitywnie i ostatecznie. zrobilem to co powinienem, ale oczywiscie i tak wam sie cos nie podoba i macie pretesje. a jakbym naprawde kogos zabil to tez bylo by zle. no to sie zdecydujcie lol.

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #4 Ocena: 0

2010-06-01 22:24:59 (15 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Cytat:

2010-06-01 22:03:14, CabanNadbaltycki napisał(a):
sluchajcie, naprawde nie rozumiem waszego nastawienia. uwazacie ze lepiej zebym zabil dziecko? partnerke? siebie? zebym skonczyl w psychiatryku albo wiezieniu?

od zawsze odczuwalem nieodparte obrzydzenie do rodzicielstwa i utraty wolnosci i za sprawa jednego super lekarza udalo mi sie pozbyc najwiekszego zmartwienia w zyciu. nawet nie poraficie sobie wyobrazic co sie dzialo wczesniej....

pozatym kurde! jakbym wpadl to byscie wymagali zebym placil alimenty na bachora cale zycie, krytykowali mnie i moja postawe, i w ogole wszystko.

Jak widac nie wiek swiadczy o doroslosci.

Dawni nie czytalam czy slyszalam wywodow tak obsesyjnych na punkcie swojej osoby (oprocz w pracy, ale zwykle jest na to odpowiednia diagnoza psychiatryczna). Biorac pod uwage, ze nie sadze, ze kazdy musi zostac rodzicem, i ze nie jestem przeciwnikiem aborcji, to ta wypowiedz potrafi przetestowac tolerancje.
Ada

Do góry stronyOffline

CabanNadbaltyck

Post #5 Ocena: 0

2010-06-01 22:29:20 (15 lat temu)

CabanNadbaltycki

Mężczyzna

przetestowac tolerancje na co? co jest dla ciebie wyznacznikiem doroslosci? dla mnie odpowiedzialnosc za swoje czyny. wlasnie dlatego nigdy nie dalem poniesc sie huci, nigdy nie uprawialem seksu innego niz oralny przed zabiegiem, nigdy nie skusilem sie na zwykly stosunek bo wiedzialem czym to moze grozic. jestem odpowiedzialny i panuje w 100% nad swoim zyciem. to jest doroslosc. zdawanie sobie sprawy z wlasnych slabosci i umiejetnosc dostsowywania swiata do swoich potrzeb a nie na odwrot. nie ma nic gorszego niz frustracja i zycie wbrew sobie. mowie wam.

Do góry stronyOffline

Post #6 Ocena: 0

2010-06-01 22:29:44 (15 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

agnieszka32

Post #7 Ocena: 0

2010-06-01 22:30:24 (15 lat temu)

agnieszka32

Kobieta

Z nami od: 13-04-2009

Cytat:

2010-06-01 22:22:24, CabanNadbaltycki napisał(a):
MagicSunny
przeciez w tym temacie pisaliscie o jakims zabojcy dzieci ze powinien byc wysterylizowany przymusowo, no to oto jestem - odpowiedzialny facet wiedzacy ze moze sie nie opanowac, znajacy swoje slabosci i rozwiazujacy problemy definitywnie i ostatecznie. zrobilem to co powinienem, ale oczywiscie i tak wam sie cos nie podoba i macie pretesje. a jakbym naprawde kogos zabil to tez bylo by zle. no to sie zdecydujcie lol.

Czytam z przerażeniem .....czyli twierdzisz że byłbyś w stanie zabić dziecko???????????????????????:-o:-o
Legenda o smoku uczy tego ...żeby nie brać się za byle barana:))))))))))

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

CabanNadbaltyck

Post #8 Ocena: 0

2010-06-01 22:36:31 (15 lat temu)

CabanNadbaltycki

Mężczyzna

hehe, oczywiscie ze tak, bo moi mili, aborcja to jest tez zabicie dziecka. jak najbardziej popieram aborcje i nigdy bym sie nad tym nie zawahal, ale jak najbardziej jest to zabojstwo czlowieka na jakims tam etapie. mimo wszystko to moje zycie i szczescie jest najwazniejsze. co do zabicia kobiety - jesli bym wiedzial ze specjalnie chciala zrobic bachora bez mojej zgody to pewnie tez bym sie nie zawahal i ukrecil leb golymi rekami. natomiast wpadka z przypadku to bylo by dla mnie pewne samobojstwo. dobrze to sprecyzowalem?

co do mojej filozofi to ladnie opisalem wszystko tutaj:

cabannadbalycki.blox.pl

nie jest to blog tylko zbior moich mysli w 4 notkach. :) pisany znacznie lepszym jezykiem i duzo spokojniej. tutaj mi sie po prostu cisnienie podnioslo przez krytyke no ale coz, taka jest cena promocji wazektomii. a czuje ze to moj obowiazek niesc te radosna nowine o zabiegu bez ograniczen dalej :). jest tez wiele innych moich bardziej skladnych postow rozsianych po necie ale nie chce mi sie ich tutaj wszystkich przytaczac. mysle jednak ze tak czy siak po tym co uslyszeliscie sami wysterylizowalibyscie mnie bez wahania, wiec mozna powiedziec ze sie dogadalismy haha.

edit:
ups, ten blog juz nie dziala bo nie wrzucalem tam nic od pol roku. no coz, teksty mam na kompie, wrzuce je gdzies i dam wam linka potem.

[ Ostatnio edytowany przez: CabanNadbaltycki 01-06-2010 22:39 ]

Do góry stronyOffline

Post #9 Ocena: 0

2010-06-01 22:41:09 (15 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

agnieszka32

Post #10 Ocena: 0

2010-06-01 22:50:43 (15 lat temu)

agnieszka32

Kobieta

Z nami od: 13-04-2009

Nie no brak mi słów !!!!!Boże widzisz a nie grzmisz .....gdzie jest tutaj sprawiedliwość ???Mam nadzieje ze na starość będziesz sobie w gębę pluł za te słowa........Że też matka Cię urodziła....
Legenda o smoku uczy tego ...żeby nie brać się za byle barana:))))))))))

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Strona 13 z 23 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 12 | 13 | 14 ... 21 | 22 | 23 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,