MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Wazektomia - Wasze opinie

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 11 z 23 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 10 | 11 | 12 ... 21 | 22 | 23 ] - Skocz do strony

Str 11 z 23

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

midian25

Post #1 Ocena: 0

2010-05-27 11:40:37 (15 lat temu)

midian25

Konto usunięte

Cytat:

2010-05-27 10:45:21, Anthrax napisał(a):
Cytat:

2010-05-27 08:43:51, midian25 napisał(a):
Już wczoraj miałam napisać,że świetny temat dałeś do dyskusji.
O takich sprawach powinno się rozmawiać,i nie ma w tym nic,czego facet powinien się wstydzić.
Według mnie takich mężczyzn należy podziwiać,bo to są właśnie faceci z jajami,biorący sprawy we własne ręce,a nie tchórze,zrzucający wszelką odpowiedzialność dotyczącą zabezpieczenia na kobietę.

hola hola, czy ty sie przypadkiem nie zapedzasz wyzywajac mezczyzn od tchorzy dlatego, ze to kobieta a nie mezczyzna w danym zwiazku stosuje kontracepcje?

moze ci sie wydawac dziwne, ale w normalnych zwiazkach decyzje o kontracepcji podejmuje sie wspolnie i wybiera opcje jaka odpowiada obu stronom

nie kazdy ma zamiar permanentnie zapobiegac ciazy a jak na razie nikt nie wymyslil tabletek, plastrow, implantow i innych dla mezczyzn - ktore w kazdej chwili mozna odstawic jesli sie potomka zachce miec

A wiec w sytuacji gdzie form tymczasowej kontracepcji jest wiecej dla kobiet, logiczne jest, ze prawdopodobienstwo wyboru metody kontroli ciazy padnie czesciej na kobiete niz mezczyzne, ktory do wyboru ma tylko jedne jedyne kondomy

a wracajac do permanentnej kontracepcji - to w UK 2 razy wiecej mezczyzn niz kobiet poddaje sie sterylizacji :-]:-]

a wiec twoj maz nie jest zadnym hero godnym podziwu, bo wazektomia w UK to jest normalka

z drugiej strony, jesli wsrod rodaczek panuje przekonanie ze wazektomia rowna sie z kastracja, tak jak to ktos to okreslil wczesniej - nie dziwie sie ze polskie chlopy maja obiekcje, jesli sie spotykaja z taka reakcja

Nie kolego,nie zapędzam się.Dla mnie wszyscy absolutnie wszyscy mężczyżni,zrzucający ciężar odpowiedzialności na barki kobiety,to tchórze i nic więcej.
I bez hola hola mi tu,bo każdy ma prawo do swojego zdania!
A co?Uderz w stół?

[ Ostatnio edytowany przez: midian25 27-05-2010 11:41 ]

"Gotta move out! Keep him at bay kurrrde"

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

ciesza

Post #2 Ocena: 0

2010-05-27 11:44:34 (15 lat temu)

ciesza

Kobieta

Z nami od: 29-08-2007

juz kilkakrtonie pisalismy, ze wazektomia to nie jest kastracja :-]
Niestety Pan, ktory sie podda zabiegowi automatycznie nie posiadzie magicznych mocy i nie stanie sie herosem:-]
Ale zapewne jego wklad zostanie doceniony przez partnerke:-]

Do góry stronyOffline

midian25

Post #3 Ocena: 0

2010-05-27 11:47:52 (15 lat temu)

midian25

Konto usunięte

Pan Wąglik ma zapewne inne zdanie na ten temat.
Dla mnie mój mąż jest Hero pod wieloma względami,i nawet bez podwiązki by nim był.
Zadnych co prawda ponadnaturalnych mocy po tym zabiegu nie posiadł,ale itak go podziwiam za to co dla mnie zrobił.
"Gotta move out! Keep him at bay kurrrde"

Do góry stronyOffline

Post #4 Ocena: 0

2010-05-27 17:53:41 (15 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #5 Ocena: 0

2010-05-29 13:16:30 (15 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #6 Ocena: 0

2010-05-30 08:04:28 (15 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #7 Ocena: 0

2010-05-30 08:09:42 (15 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #8 Ocena: 0

2010-05-30 09:25:31 (15 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #9 Ocena: 0

2010-05-31 17:31:47 (15 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

CabanNadbaltyck

Post #10 Ocena: 0

2010-06-01 17:34:15 (15 lat temu)

CabanNadbaltycki

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2010

Witam wszystkich, mam 21 lat i jestem już dawno po zabiegu. :) Piszę do was w celu zwiększenia świadomości społecznej na temat bardzo skutecznej i nowoczesnej MĘSKIEJ antykoncepcji zwanej wazektomią. Jest to zabieg polegający na przecięciu i podwiązaniu nasieniowodów, wykonywany obecnie metodą bez skalpela i przy użyciu miejscowego bardzo dobrego znieczulenia aplikowanego pod ciśnieniem, bez użycia igły. W Polsce wiele osób sądzi, że zabieg nie jest legalny ze względu na nasze stare i skostniałe średniowieczne prawo, jednak to nieprawda, gdyż możliwość płodzenia nie jest trwale odbierana, istnieją sposoby jej przywrócenia, takie jak rewazektomia, biopsja plemników z jądra a co za tym idzie inseminacja lub in vitro, a także każdy może przecież przed zabiegiem oddać swe nasienie do banku nasienia. W Polsce zabieg nie jest zbyt popularny, za to na zachodznie jest to jedna z najważniejszych metod trwałej antykoncepcji. U nas wykonują go 2 gabinety, jeden znajduje się w Warszawie (wazektomia.com), a drugi w Toruniu (wazektomia.pl). Niestety, jedynie gabinet w Warszawie prowadzony jest przez wspaniałego, wyrozumiałego i nowoczesnego lekarza, gdyż nie stawia on żadnych wymagań wiekowych czy "dzieciowych" ;). (W Toruniu dr Nowak wymaga aż 35 lat i potomstwa!) Nie napotkałem żadnych problemów z uzyskaniem wazektomii w wieku 20 lat, nie posiadając potomstwa ani nie pozostając w żadnym formalnym związku za co doktorowi serdecznie dziękuję i szczerze polecam jego usługi każdemu zdecydowanemu mężczyźnie, który nie chce mieć dzieci, bądź ma ich tyle ile chciał i więcej nie planuje. Na dowód, że nie jest to żadna kryptoreklama umieszczam swój wynik badania nasienia po zabiegu, a także wywiad z doktorem Eugeniuszem Siwikiem ze strony dzień dobry tvn. :)

http://i43.tinypic.com/2u6jurd.jpg

http://dziendobrytvn.plejada.pl/31,17458,news,,1,,wazektomia_-_antykoncepcja_u_mezczyzn,aktualnosci_detal.html

Pozdrawiam was serdecznie i mam nadzieję, że moje tematy promujące tę metodę antykoncepcji będą dla was pomocne. Mam bardzo liberalne podejście do życia, jednak i tak zdecydowanie wolę zapobiegać poczęciu, niż potem martwić się o aborcję itp. Jestem człowiekiem, który wie czego chce od życia i swojej decyzji żałować nie będę, a jak będę, to tylko ja, a nie nikt inny. (to tak apropo forumowych umoralniaczy)

Do góry stronyOffline

Strona 11 z 23 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 10 | 11 | 12 ... 21 | 22 | 23 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,