MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Mikrouraz włókien tkanki mięśniowej a dochodzenie w pracy.

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Lonsdale

Post #1 Ocena: 0

2010-04-28 19:49:59 (15 lat temu)

Lonsdale

Kobieta

Z nami od: 31-03-2009

Witam.
W sobotę w pracy nadwyrężyłam mięśnie kręgosłupa, brzucha i ud. Zostałam do końca dnia pracy, ponieważ nie odczuwałam wielkich dolegliwości, jednak z soboty na niedzielę, w nocy obudził mnie ból i nie mogłam chodzić, nazwałabym to zakwasami, jak po bieganiu. Niedziela była dniem wolnym, ból był spory, brałam tabletki przeciwbólowe. W poniedziałek nie mogłam już wstać, ale musiałam pójść do pracy. Po przyjściu wpisałam w książkę first aid ból pleców, brzucha i ud, po przepychaniu pewnej rzeczy w pracy, zwolniono mnie do domu, wzięłam sick. We wtorek udałam się z rana do lekarza (w poniedziałek nie chciano mnie przyjąć nawet na emergency), bo już była tragedia, leki przeciwbólowe nie działały. Teraz w pracy będę miała investigation, moje zwolnienie do domu wzięli za wypadek w pracy. Teraz mi tłumaczą, że to nie wypadek, bo takowy zgłasza się od razu, a ja po 2 dniach. Tłumaczyłam ćwokom, że bóle mięśniowe występują zwykle następnego dnia, że nie byłam w stanie pracować w poniedziałek. Nie wiem dlaczego potraktowano to jako wypadek w pracy. Za 3 dni mam ponowne dochodzenie, i nie bardzo wiem jak im wytłumaczyć uraz tkanki mięśniowej, jak mam jełopom wytłumaczyć, że bóle mięśniowe występują następnego dnia, czy ja w ogóle powinnam im coś tłumaczyć, czy wysłać ich do mojego lekarza? Szukałam w necie jakiś informacji w języku ang., ale nie bardzo mi poszło, może ktoś z Was by mi pomógł. Sądzę, że teraz wieszają na mnie psy, bo myślą, że będę chciała odszkodowanie itp, a szczerze, to ja mam w d.... ich odszkodowanie, nawet o tym nie pomyślałam.
Napiszę jeszcze tyle, że to co przepychałam , przeciąga się specjalnym wózkiem, wózek był zepsuty (pisałam o tym w dziennych raportach od 3 miesięcy, nikt go nie naprawił) zwykle pomagali mi w tym inni, bym nie robiła tego sama.
Dzięki za wszelkie rady.
Pozdrawiam.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2010-04-28 20:08:52 (15 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Lonsdale

Post #3 Ocena: 0

2010-04-28 21:07:52 (15 lat temu)

Lonsdale

Kobieta

Z nami od: 31-03-2009

Dzięki bardzo, w sumie chodziło mi by to było w języku angielskim medycznym, ale doszłam do wniosku, że jak jełopy nie wiedzą co i jak to po cholerę zajmują stanowiska self and healthy menager, skoro nie wiedzą jakie są skutki "po". Jak chcą dowiedzieć się czegoś więcej niech zadzwonią do mojej Pani doktor, to chyba najlepszy sposób, ja nie jestem lekarzem, więc co ja mogę im powiedzieć... Poza tym jestem Polką, która pracowała 3 lata, a teraz ma problem zdrowotny, a problem ze mną ma firma, ach... szkoda gadać.

Do góry stronyOffline

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,