MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Chora w Polsce, leczenie w UK

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 9 z 11 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 8 | 9 | 10 | 11 ] - Skocz do strony

Str 9 z 11

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

cristal

Post #1 Ocena: 0

2010-04-01 20:38:26 (15 lat temu)

cristal

Kobieta

Z nami od: 12-01-2010

ja zyje uczciwie , wytlumaczylam sie ze przekrecilam wszytko ,mam taka mentalnosc ze jak cos uslysze potem inaczej interpretuje , maz nawet mnie nieraz w ucho da za to ...

ale powiem szczerze , ze jesli nie byloby innego wyjscia to nie zawachalabym sie nawet do tego typu oszustwa , chodz boje sie jak ognia!

nikt nie wie do czego jest zdolny gdy nie jest w takiej sytuacji wiec nie ma sensu mowic tu o moralnosci bo ona w takiech chwili nie istnieje , tymbardziej dla kogos kto nie jest bogatu i ma renty przyznanej 305zl w Polsce

[ Ostatnio edytowany przez: cristal 01-04-2010 20:39 ]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2010-04-01 20:50:04 (15 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #3 Ocena: 0

2010-04-01 20:52:52 (15 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Skoro tak latwo przeniesc ubezpieczenie z Polski do innego kraju Uni, to powiedzcie mi dlaczego tyle jest akcji w Polsce ze zbiorka pieniedzy na leczenie poza Polska? Co chwile mozna spotkac sie ze zbiorka o pieniadze na leczenie dla dzieci? Przeciez ponoc mozna tylko wybrac odpowiedni druk, i zlozyc oswiadczenie???

A co do moralnosci, bo zbiegly sie dwa tematy w tym watku, to poziom mierzy sie czynami, a nie slowami. Zycie testuje jaka mamy moralnosc, i niestety ale wiele osob tego testu nie zdaje, ale dorobi sobie do tego odpowiednia historie. W sadzie slysze codziennie historie, ktore powinny sie zakonczyc pewnie poklepaniem po plecach, zamiast wyrokiem, bo ile juz slyszalam powodow do roznych zachowan, ktore dyktowane byly sytuacja podbramkowa.

Trudne czasy przyszly kiedy osoby o ugruntowanej moralnosci oskarzane sa o ozieblosc i okrutnosc....
Ada

Do góry stronyOffline

frelcia

Post #4 Ocena: 0

2010-04-01 20:54:58 (15 lat temu)

frelcia

Kobieta

Z nami od: 01-05-2007

Bardzo prosze o zaprzestanie tej klotni. Kto ma do powiedzenia cos w temacie to niech napisze reszte niech zachowa dla siebie.

Wesolych Swiat Zycze Wszystkim i duzo zdrowka.
:-)

Do góry stronyOffline

cristal

Post #5 Ocena: 0

2010-04-01 21:03:56 (15 lat temu)

cristal

Kobieta

Cytat:

2010-04-01 20:52:52, Adacymru napisał(a):
Skoro tak latwo przeniesc ubezpieczenie z Polski do innego kraju Uni, to powiedzcie mi dlaczego tyle jest akcji w Polsce ze zbiorka pieniedzy na leczenie poza Polska? Co chwile mozna spotkac sie ze zbiorka o pieniadze na leczenie dla dzieci? Przeciez ponoc mozna tylko wybrac odpowiedni druk, i zlozyc oswiadczenie???

A co do moralnosci, bo zbiegly sie dwa tematy w tym watku, to poziom mierzy sie czynami, a nie slowami. Zycie testuje jaka mamy moralnosc, i niestety ale wiele osob tego testu nie zdaje, ale dorobi sobie do tego odpowiednia historie. W sadzie slysze codziennie historie, ktore powinny sie zakonczyc pewnie poklepaniem po plecach, zamiast wyrokiem, bo ile juz slyszalam powodow do roznych zachowan, ktore dyktowane byly sytuacja podbramkowa.

Trudne czasy przyszly kiedy osoby o ugruntowanej moralnosci oskarzane sa o ozieblosc i okrutnosc....

tak mozna przeniesc ubezpieczenei do kazdego kraju uni europejskiej .
Jakiej 2 srony wczesniej dalam wszelki opis jak to sie robi , oraz numery telefonow gdzie mozna zasiegnac takiej tez informacji.
Co do tego ze zbiera sie pieniadze na lecznie na dzieci , to musisz wiedziec ze czasem same leki sa tak nie milosiernie drogie ze nie stac rodzicow na nie , nie stac na bardzo skomplikowane opracje ktore wykonuje sie kilak w roku , dlatego wlasnie powstaja takie zbiorki oraz organizacje ktore pomagaja.
To jest calkiem co innego.

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #6 Ocena: 0

2010-04-01 21:08:43 (15 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Leki dla dzieci w UK np sa bezplatne. Ja mowie o zbiorce na leczenie, nawet na MW byly akcje, wystarczy wpisac w Google.
Ada

Do góry stronyOffline

cristal

Post #7 Ocena: 0

2010-04-01 21:16:17 (15 lat temu)

cristal

Kobieta

Wiem ze byly bo sam uczestniczylam w takich.
Nie wiem , nie powiem ci jak to wyglada i dlaczego tak jest na swiecie ze nie ma na leki na operacje dla dzieci , ze w krajch trzciego swiata co 2sekundy umierac dzicko z glodu , choroby .Nie potrafie tego pojac i zrozumiec .
Jedyne co moge zrobic to wplaci datek na dan fundacje lub zaodoptowac duchowo dziecko z Afryki wplacajac 160$ , ktore da mu edukacje na caly rok.
Wiem jedynie ze na dzien dzisiejszy moge przenies ubezpieczenei mamy tu do Uk i tu na legalu zapisac ja do GP , wybrac dla niej leki , zabrac na chemie lub radioterapie i dzieki temu ze takie sa przepisy beda mogal codzinnie ja przytulic potrzymac za reke i zasnac w jej lozku tak jak to robie zawsze w Polsce.

Do góry stronyOffline

slonecz

Post #8 Ocena: 0

2010-04-01 21:18:08 (15 lat temu)

slonecz

Kobieta

Z nami od: 12-11-2009

[ Ostatnio edytowany przez: slonecz 01-04-2010 21:25 ]

Do góry stronyOffline

Post #9 Ocena: 0

2010-04-01 21:24:53 (15 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

slonecz

Post #10 Ocena: 0

2010-04-01 21:27:33 (15 lat temu)

slonecz

Kobieta

Z nami od: 12-11-2009

marusia ja tylko wywnioskowalam to po twoich negatywnych wypowiedziach

Do góry stronyOffline

Strona 9 z 11 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 8 | 9 | 10 | 11 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,