MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Wyrywanie zabkow u dziecka

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 2 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

Str 2 z 4

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

karjo1

Post #1 Ocena: 0

2010-03-12 19:58:27 (15 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Zeby obok siebie? Jesli tak, to spokojnie 2 pojda przy jednym znieczuleniu, a przed zastrzykiem mozna znieczulic dziaslo. Jesli nie, mozna umowic sie na 2 wizyty i pojedynczo usunac.
Sama narkoza jest dosc obciazajaca organizm, a sporo lat przed mlodym ;).
Jak dziecko u denntysty, ma wkodowane, ze to fajne wizyty?
W podobnym wieku nasze mialo tu usuwanego mlecznego trzonowca, chwila moment, dentysta bajke na ekranie puscil i bylo po strachu.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2010-03-12 20:01:34 (15 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

kik1976

Post #3 Ocena: 0

2010-03-12 20:04:52 (15 lat temu)

kik1976

Kobieta

Z nami od: 30-08-2006

to bedzie trwalo 2 minuty, nie wiem nad czyms sie zastanawiac. mojej nic nei bylo po zabiegu, a mial usuwane 5 zebow wieku 7 lat, jak wyrwali to krzenie mleczakow miala 2 x wieksze niz korona, a teraz jej normalnei rosna stale. mlodszego tez to czeka , bo na widok lekarza ucieka, a o dentyscie to mowy nie ma.
Actus hominis non dignitas iudicentur ..

Do góry stronyOffline

Post #4 Ocena: 0

2010-03-12 20:09:56 (15 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

kik1976

Post #5 Ocena: 0

2010-03-12 20:11:43 (15 lat temu)

kik1976

Kobieta

kazali przyjsc 2 godz wczesneij, bo pewnie wywiad beda robic, tzn anestezjolog. u mnie bylo tak u corki i u syna.

Do góry stronyOffline

Post #6 Ocena: 0

2010-03-12 20:15:30 (15 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

karjo1

Post #7 Ocena: 0

2010-03-12 20:37:51 (15 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Kik, nie lekcewazylabym az tak, narkoza to nie kuracja herbatka. Trzeba sie liczyc z ryzykiem reakcji anafilatycznej, skutkow ubocznych.
Ale Poluszka i lekarz wiedza lepiej, znaja dziecko.
Jesli usuniecie jest konieczne, narkoza tez, to nie ma z czym dyskutowac.
Ja tylko ze swojej strony podsuwam pomysl, ktory u nas sie sprawdzil, wlasnie monitor z bajka, znieczulenie, by nie czuc wklucia i dobry lekarz, ktory tak zamanewruje igla, ze dzieciak nie zauwazy.
Swoja droga mlody igly i tak nie uniknie, chyba, ze narkoze wziewna dostanie. A czasem reakcja po zabiegu i wyglad dziecka sa dosc szokujace dla rodzicow.

Do góry stronyOffline

Kasiulek1983

Post #8 Ocena: 0

2010-03-12 22:06:10 (15 lat temu)

Kasiulek1983

Kobieta

Z nami od: 01-08-2009

moj tez mial usuwane(w styczniu skonczyl 4latka) tez panikowalam- to chyba normalne;-) mial usunietych 8szt. tzn zaplanowane bylo 7 plus jeden do leczenia z tym ze nasz synus nie chce wspolpracowac z dentysta i lepiej bylo usunac ten jeden wiecej. Rowniez kazali przyjsc dwie godz przed czasem i tak jak kik mowi byl wywiad itd. pozniej wzieli nas na sale zabiegowa, wzielam go na rece, dostal maseczke, wziol moze ze trzy wdechy i juz spal. Do samego konca trzymal w raczce samochodzik dopiero jak przekladala go pielegniarka z moich kolan na stol to mu wypadl :-]:-]:-] wyszlam na korytarz to emocje puscily i sie poryczalam:-[ a za 10min przyszla lekarka ze mamy przejsc na sale obok bo juz go przewoza:-P i jak tylko weszlismy to ten juz sie podnosil na lozku8-) pozniej zostalismy jeszcze na sali moze z 15min zeby zobaczyc czy wszystko jest ok i puscili nas do domu. Wieczorem juz wsowal z nami kolacje:-] a za kilka dni pomaszerowal do przedszkola:-]. Rana goila sie chyba z 2tyg. To tyle z relacji z zabiegu:-]:-]:-]

Daj znac jak bylo:-]:-]:-]

aaaa jeszcze jedno mlodemu tak sie spodobal zabieg ze teraz zagonienie go do mycia zebow graniczy z cudem. Mowi "mamus jak bede mial dziujyyy to pojdem wyjwac bo ja lubiem jak sie mi tak fajnie kjeci w glowie" (cytat z lajcika)

trzymamy kciuki, bedzie ok:-]
Jakub 11 Kacper 6 Antoni 4 i Emilka :*

Do góry stronyOffline

JOCEBA

Post #9 Ocena: 0

2010-03-13 00:01:00 (15 lat temu)

JOCEBA

Kobieta

Z nami od: 28-05-2009

Moj syn tez przez to przeszedl usuneli mu 4 zeby, rowniez w szpialu i pod narkoza. Potem wszystkie dostal na pamiatke - (swoja droga- powiem wam ze jak zobaczylam te usuniete zeby , to uwazam ze trzy z nich spokojnie mozna bylo leczyc, ale my mamy dosc leniwego i olewajacego pacjentow dentyste wiec wygodniej mu bylo poslac malego na usuniecie. Mnie tez robil regularne przeglady przez dwa lata i "wszystkie zeby mialam zdrowe" - a jak pojechalam do kraju i wpadlam w rece mojej starej dentystki to sie okazalo ze 5 mialam do roboty, bo byly dziury. Postanowilam ze wiecej do niego nie pojde.)

Ale wracajac do zabiegu. Ja tez sie balam, ale po pierwsze ta dawka narkozy jest naprawde niewielka, zabieg trwal w przypadku mojego malca moze 15- minut i kiedy mnie zaprowadzili na sale do niego juz siedzial na lozku szczesliwy jak gwizdek . Ale co najwazniejsze - tak przynajmniej bylo u nas- zabrali mnie razem z nim na sale gdzie byl usypiany i moglam byc z nim przez caly czas -w czasie wkluwania wenflonu, podawania narkozy i w czasie liczenia ( mial liczyc do 20, udalo mu sie o ile pamietam do 7 i- i odjechal). Potem mila pani powiedzila prosze dac buziaczka synowi i poczekac na korytarzu, pielegniarka wezwie pania kiedy bedzie po wszystkim.
Naprawde, nie ma sie czego obawiac. Tzn. jak dziewczyny wczesniej powiedzialy narkoza to zawsze obawa, ale uszy do gory, wierze ze bedzie dobrze.:-D

Do góry stronyOffline

kik1976

Post #10 Ocena: 0

2010-03-13 08:15:10 (15 lat temu)

kik1976

Kobieta

karjo, nie lekzewaze, ale co dzisiaj jest bezpieczne,na wszystko trzeba uwazac. jesli wyrywanie odbywa sie w szpitalu, to tam sa na ogol wszyscy lekarze. u moje corki, byl chirurg, anestezjolog i pediatra, do tego 2 pomoce.
a po wyrwaniu dostala przeciw bolowy,na drugi dzien latala juz normalnie i odrabiala w jedzeniu dzien poprzedni.
po to robia wywiad, zeby wykluczyc ewentualne nastepstwa, a jak nie spytaja, to samemu powiedziec.

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,