Str 4 z 4 |
|
---|---|
kinga77 | Post #1 Ocena: 0 2010-03-11 10:21:14 (15 lat temu) |
Z nami od: 04-08-2008 Skąd: UK |
Dorcia,czy Ty wogole nie mialas robionych zadnych badan krwi?
|
dorcia2 | Post #2 Ocena: 0 2010-03-11 16:28:30 (15 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 04-02-2010 Skąd: falmouth |
Mialam badania krwi na pierwszej wizycie- rubella, syfilis, hiv, anemia. Pozniej juz nie.
|
izis25 | Post #3 Ocena: 0 2010-04-02 10:41:51 (15 lat temu) |
Z nami od: 05-04-2009 Skąd: trowbridge |
tak to tu jest ze podchodza do ciazy bez zadnego oh ah czasem moze to sie wydac olewajace. ja mialam jedno badanie krwi dwa usg, badanie moczu dopiero w 5 miesiacu mi zrobili nie wiem czemu ale na szczescie pl robilam tez wszystkie badania i sie okazalo ze mam za duzo drozdzy w moczu dostalam tabletki i bylo ok. na wizyty do poloznej chodzilam bardzo zadko bo u mnie bylo ok wszystko. jak bylam tam 5 razy przez cala ciaze to max. standard cisnienie i sluchanie serduszka dziecka. urodzilam miesiac za wczesnie moj synek byl maly 2.300 i 47 cm musielismy zostac w szpitaku 3 dni bardzo chwale sobie te 3 dni polozne rewelacyjne troskliwe wszystko mi dokladnie tlumaczyly zagladaly czy wszystko ok. naprawde sie ciesze ze tam trafilam.
ale znowu mojej znajomej wspomnienia to katastrofa miala juz jakies wycieki galarety czy cos brzuch ja bolal pojechala do szpitala powiedzieli duzo chodzic bo to nie czas jeszcze a najlepiej do domu pojechac bo to potrwa. do domu 50 minut jazdy i co robic zostali w szpitalu porud kleszczowy jak jej dali znieczulenie to mowila ze ja sparalizowalo wogole ona tez nie zabardzo gada po angielsku wiec dla niej to byl horror. tyle ile kobitek tyle opini |
mamcia1 | Post #4 Ocena: 0 2010-04-02 10:54:27 (15 lat temu) |
Z nami od: 05-08-2009 Skąd: birmingham |
hej ja jestem w 22tygodniu i to drugoi raz tutaj mam prowadzona ciaze od poczatku.Z pierwsza nie bylo zasdn ych problemow ,porod kleszczowy bo maly mial ponad 4kg. teraz mowia ,ze chcyba cesarke zrobia bo za pirwszym razem mialam skurcze co 2-3 min i tak przez 28 i pol godziny.Dali epidural i pomogli malemu wyjsc.Teraz mialam juz dwa skany (bedzie chlopiec)i poloznej nie widzialam juz tyg i zobacze ja dopiero za 4tyg ale wyslala do mnie pania wizytator aby sprawdzila jak sie mam czy bylam na zaleconych wizytach(z lekarzem od tarczycy)czy bylam na skanie bo ona chce byc na biezaco nawet jak sie z nia nie widze ,wiec nie nazekam
![]() |
izis25 | Post #5 Ocena: 0 2010-04-02 11:02:19 (15 lat temu) |
Z nami od: 05-04-2009 Skąd: trowbridge |
MAMCIA1 jedni chwala drudzy narzekaja.
gratuluje synka! zdrowka zycze i sokoju swietegto) powiedz sasiadowi ze go myszy w pier...a bo z kabieta w ciazy sie nie zadziera)) |
|
|
mamcia1 | Post #6 Ocena: 0 2010-04-02 11:29:39 (15 lat temu) |
Z nami od: 05-08-2009 Skąd: birmingham |
izis powiem
![]() |
Twinkle | Post #7 Ocena: 0 2013-04-18 09:01:49 (12 lat temu) |
Z nami od: 18-12-2011 Skąd: Somerset |
witam.
mam problem i za bardzo nic z nim nie moge zrobic. otoz kilka dni temu okazalo sie ze jestem w ciazy,mialam dziwne objawy,okropny bol glowy non stop,po terminie spodziewanej miesiaczki zrobilam test wyszedl pozytywnie,potem 2 kolejne rowniez. i z obliczen wyglada to na 5 tydzien.dzis rano zobaczylam malutka kropelke krwi,doslownie malenka. nie mam zadnego bolu,ani zadnych krwawien...jednak niepokoje sie tym bo wiadomo krew nigdy nie jest dobra oznaka. Kiedys juz raz poronilam,byla to moja 2 ciaza,jednak potem urodzilam 2dziecko i bylo w porzadku. wiem ze nie mam co isc do poloznej bo i tak nikt nie zrobi mi zadnych badan. czy ktoras z was miala moze podobny problem,mala kropla krwi,jak na razie tylko jedna... lake...
|
ewamik | Post #8 Ocena: 0 2013-04-18 09:18:17 (12 lat temu) |
Z nami od: 30-10-2007 Skąd: London |
Jesli chodzi o bol glowy,to przez 2-gi trymestr pierwszej ciazy mialam to samo.Dzien w dzien,od rana do wieczora bolala mnie glowa. Nie moglam normalnie funkcjonowac.
Lekarz zalecil mi podwojna dawke zelaza. Zelazo bylo w formie plynnej i musialam je pic na 30min przed sniadaniem. Podobno szybko sie wchlania,gdy jest orzyjmnowane na czczo. Bol glowy wynikal z niedoboru zelaza-tak mowil lekarz. O krwi nie wypowiem sie,bo nie jestem w temacie |
Twinkle | Post #9 Ocena: 0 2013-04-18 10:44:55 (12 lat temu) |
Z nami od: 18-12-2011 Skąd: Somerset |
dzieki,az bedzie co ma byc...jezelli mam urodzic to dzieciatko to je urodze.smutnoo mi troche bo najpierw byl szok ze bedzie 3 dziecko ale juz sie oswoilam i nawet ciesze sie z tej ciazy...a tu zmartwienie,okaze sie pewnie dopiero na pierwszym usg za ponad miesiac
lake...
|
AlexDabek | Post #10 Ocena: 0 2014-05-25 10:38:35 (11 lat temu) |
Z nami od: 05-06-2012 Skąd: London |
Z zainteresowanie przegladalam zamieszczone w tej sekci posty.
Ciaza to taki emocjonalny czas i praktyki ginekologiczne i poloznicze w Polsce sa inne niz w UK. Choc panuje tu ogolny poglad ze w trakcie zdrowej ciazy powinno byc malo ingerencji medycznej, bardzo trudno jest przewidziec jak ciaza sie potoczy i czy rozwiazanie bedzie bezproblematyczne. Czesto spotykam sie ze sprawami gdzie ciaza zaczyna sie komplikowac w 2 lub 3 trimestrze i opieka ginekologiczna i poloznicza pozostawia duzo do zyczenia ... Wazne by o wszelkich objawach i obawach informowac lekarza rodzinnego, polozna czy ginekologa. Mamy prawo do wlasciwe opieki lekarskiej. Serdecznie pozdrawiam |