MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Zgrzytanie ząbkami

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

ewamik

Post #1 Ocena: 0

2010-02-20 01:42:00 (15 lat temu)

ewamik

Kobieta

Z nami od: 30-10-2007

MOja 5-letnia córeczka bardzo zgrzyta ząbkami w czasie snu.
Nawet teraz słysze jak zgrzyta.To jest okropne,bo zęby sobie zniszczy.
Byłam z nią u stomatolog na kontroli.Powiedział,ze ma zdarte ząbki i to widac gołym okiem.Mówi,że bardzo duzo dzieci zgrzyta zębami i to dzieci,które sa wrażliwe.
Jesli dziecko wrażliwe,w ciągu dnia coś doświadczy,może jakies silny stres,nerwy,płacz,to w nocy zgrzyta ząbkami.
MOja córka jest wrażliwa ale czaeem silnie zgrzyta(jak dzisiaj) czasem mniej,a czasem nic.
Wiem też,że dzieci które mają owsiki zgrzytają zabkami.
Czy wasze dziecko równiez zgrzyta?

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

kwiatuszeekk20

Post #2 Ocena: 0

2010-02-20 08:56:51 (15 lat temu)

kwiatuszeekk20

Kobieta

Z nami od: 01-09-2009

ewamik moja ma 13 miesiecy i dosc niedawno zaczela zgrzytac ale w dzien narazie sie tym nie martwie bo czesto tego nie robi

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Milusia

Post #3 Ocena: 0

2010-02-20 09:55:31 (15 lat temu)

Milusia

Kobieta

Z nami od: 07-11-2007

No coz, ja moze nie o dziecku a o doroslym... moj byly facet zgrzytal zebami przez sen. Tak jak piszesz Ewamik, jesli cos sie dzialo w ciagu dnia, stres, nerwy, jakas klotnia bylo wiecej niz pewne, ze bedzie taka wlasnie reakcja z jego strony. Jest to na tle nerwowym, i tak wlasnie reaguja ludzie bardzo wrazliwi lub tacy, ktorzy nie do konca potrafia radzic sobie z wlasnymi emocjami (to oczywiscie tyczy sie bardziej doroslych). Dzieje sie tak gdy dusi sie emocje w sobie i nie umie sie odpowiednio odreagowac, wtedy emocje znajduja ujscie w czasie snu.
Moze rozmowa z psychologiem moglaby pomoc, moze jakas zmiana w podejsciu do dziecka. Oczywiscie nie twierdze, ze twoje odejscie jest zle, czasem niewielkie zmiany moga miec wplyw.
U mojego bylego podlozem bylo odtracenie go przez najblizszych, gleboko zakorzenione, z ktorym nie do konca sobie radzil. Nie wiem jak sie ma to do kwestii dzieci, moze to tylko przejsciowe, w koncu dla dzieci kazdy dzien jest pelen emocji. Jesli jak sama piszesz widac, ze zabki sa zdarte to znaczy, ze zdarza sie to dosc regularnie, w tej sytuacji pewnie przeszlabym sie do psychologa i sprobowala dowiedziec jak sobie z tym radzic.

jewelleryjunction co uk

Do góry stronyOffline

Strona WWWNumer Skype

karjo1

Post #4 Ocena: 0

2010-02-20 10:12:25 (15 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Tyle, ze u dzieci to dosc czeste zjawisko ;).
Troche inaczej odbieraja swiat niz dorosli, niekoniecznie potrafia sobie radzic z codzienna stymulacja otoczenia. Zreszta nawet po spokojnym dniu moze sie zdarzac takie zachowanie, szczegolnie w czasie snu.
Warto poobserwowac w kierunku robakow, jesli zabki mocno zniszczone, to moze warto porozmawiac z dentysta o oslonkach na nie na noc?

Do góry stronyOffline

dominika-essex

Post #5 Ocena: 0

2010-02-20 10:20:28 (15 lat temu)

dominika-essex

Kobieta

Z nami od: 19-10-2007

Mam kolezanke, ktora zgrzyta zebami od malego, jej maz jest stomatologiem i dal jej jakas wkladke na zeby co by na noc ubierala. Moze zapytaj u dentysty o cos takiego. ;-)

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,