MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Napięcie mięśniowe u niemowlaka

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Nycza

Post #1 Ocena: 0

2010-02-19 19:44:55 (15 lat temu)

Nycza

Kobieta

Z nami od: 25-01-2007

Hey
Moze ktos podzieli sie doswadczniami dotyczacymi tego schorzenia. Moja 8 miesieczna coreczka nie przewraca sie na brzuszek, siadania nauczylismy ja sami (wiele dni cwiczen), o wstawaniu oczywiscie nie ma mowy. Ciagle czekamy na skierowanie do szpitala na badani, moze ktos wie jak to dlugo moze trwac?
Bede wdzieczna za wszelkie informacje
Magda

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

berenika

Post #2 Ocena: 0

2010-02-19 21:34:33 (15 lat temu)

berenika

Kobieta

Z nami od: 30-12-2009

Wiem ze to niepokojaca sytuacja ja przechodziłam to samo z tym ze u mojej niunki lekarz stwierdził ze to nie jest napiecie miesniowe a po prostu jej niechec do nowych doswiadczen ruchowych.Musielismy ja bardziej zachecac poprzez zabawe do ruchu.Jak miała 8mies potrafiła przewracac sie na brzuch ale nie potrafiła sama usiasc ani raczkowac.Z czasem zaczeła zdobywac nowe umiejetnosci wszystko troche pózniej niz rówiesnicy.W wieku 10miesiecy sama usiadła jakies 3mce pózniej zaczeła stawac przy meblach a teraz ma 17mcy i smiga ze nie moge za nia nadażyc:)Wiec moze w przypdku Twojej corci bedzie podobnie.Co do badan to nie odpuszczaj mimo ze to troche moze potrwac ja na skierowanie i wizyte na usg bioderek czekałam ok 2mies od wizyty u gp
Powodzenia pozdrawiam
...zawsze warto być człowiekiem choć tak łatwo zejść na psy...

Do góry stronyOffline

Anthrax

Post #3 Ocena: 0

2010-02-19 22:11:39 (15 lat temu)

Anthrax

Z nami od: 31-01-2009

Cytat:

2010-02-19 19:44:55, Nycza napisał(a):
Hey
Moze ktos podzieli sie doswadczniami dotyczacymi tego schorzenia. Moja 8 miesieczna coreczka nie przewraca sie na brzuszek, siadania nauczylismy ja sami (wiele dni cwiczen), o wstawaniu oczywiscie nie ma mowy. Ciagle czekamy na skierowanie do szpitala na badani, moze ktos wie jak to dlugo moze trwac?
Bede wdzieczna za wszelkie informacje
Magda

nie ma takiego schorzenia 'napiecie miesniowe' - mimo ze w PL ta 'diagnoza' jest szalenie en mode, i biedne dzieciaki i rodzice miesiacami szargaja sie po gabinetach jak dziecko tylko nie tak glowe odchyli lub piastki bardziej zacisnie
-----------.Bee alive!!..: w w w. s a v e o u r b e e s. o r g. u k --------------------- Support Bacteria - It's The Only Culture Some People Have

Do góry stronyOffline

goskauk

Post #4 Ocena: 0

2010-02-19 23:38:46 (15 lat temu)

goskauk

Kobieta

Z nami od: 05-02-2008

Mnie sie wydaje ze kazde dziecko poprostu rozwija sie inaczej.Jedne zaczynaja od 8 miesiecy juz latac a inne 12 miesiecy i dopiero stawiaja pierwsze kroki.Tak samo jest z siadaniem na nocnik,wiec nie ma sie co martwic i latac po lekarzach.Nic na sile,dzidzie was zaskocza jak beda gotowe:-D
pit-y,benefity itp.

Do góry stronyOffline

Numer Skype

ewamik

Post #5 Ocena: 0

2010-02-20 00:51:20 (15 lat temu)

ewamik

Kobieta

Z nami od: 30-10-2007

Nie tak dawno w "dzień dobry TVN" lekarz mówił o tym.Ten pediatra,co ma zajęcia z niemowlakami.
To nic niepokojącego.
Wysyłam Ci link z tym programem,gdy fizjoterapeuta o tym mówi.
Obejrzyj sobie te fragmenty

Do góry stronyOffline

ewamik

Post #6 Ocena: 0

2010-02-20 00:53:17 (15 lat temu)

ewamik

Kobieta

Z nami od: 30-10-2007

Musze jeszcze raz podesłać :-)
pierwszy fragment

i drugi