MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Odszkodowanie za wypadek dziecka w szkole

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 4 z 5 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] - Skocz do strony

Str 4 z 5

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

aniutka99

Post #1 Ocena: 0

2010-03-17 13:39:17 (15 lat temu)

aniutka99

Kobieta

Z nami od: 17-03-2010

Witam
poczytalam troche o tych odszkodowaniach i glowa mi peka , moja corka wczoraj zlamala sobie palec w szkole na lekcji wf podczas gry w pilke,.Jak pamietam za moich czasow w szkole w Polsce to gdy stalo sie cos w szkole rodzice dostawali jakies odszkodowanie ,jak to tutaj jest w ktora strone isc? dziekuje za odpowiedz Ania

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

littleflower

Post #2 Ocena: 0

2010-03-17 13:59:33 (15 lat temu)

littleflower

Kobieta

Z nami od: 15-07-2008

W szkole w Polsce dziecko dostawalo odszkodowanie bo rodzic ubezpieczal je prywatnie np PZU, tutaj raczej tego nie ma, musialabys sama miec wykupiona polise ktora obejmuje tez dziecko/dzieci.
"Take a chance because you never know how absolutely perfect something could turn out to be."

Do góry stronyOffline

Numer SkypeNumer MSN MessengerNumer gadu-gadu

Post #3 Ocena: 0

2010-03-17 14:01:57 (15 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

aniutka99

Post #4 Ocena: 0

2010-03-17 14:23:52 (15 lat temu)

aniutka99

Kobieta

Z nami od: 17-03-2010

dziekuje za rady.

Do góry stronyOffline

margo706

Post #5 Ocena: 0

2010-06-13 13:53:07 (15 lat temu)

margo706

Kobieta

Z nami od: 13-10-2007

Moja corka w czwartek zostala popchnieta przez chlopca z klasy,upadla na beton z tego co widac po jej twarzy musiala zostac popchnieta dosc mocno bo po obdarciach widac ze kawalek po betonie jechala,ogolnie wyglada strasznie,poza zdartymi kolanami ,czolem i brodom widac wyraznie ze ma stluczona szczeke,bo broda jest spuchnieta i wysunieta do przodu.Zastanawiam sie jak to jest z odszkodowaniem,pamietam,ze w polsce w szkole,gdy bylam jeszcze uczniem dzieciaki ,po takich akcjach dostawaly odszkodowanie,pamietam tez kolege z klasy ktory mial wiecznie rece w gipsie raz jedna raz druga i wiem ze dostawal odszkodowanie.Jak to jest tutaj?Jak patrze na moja corke to mi sie slabo robi ,nie wyglada jakby ja ruwiesnik popchnal,tylko jakby samochod potracil:-[
[url=][img][/img][/url] [url=][img][/img][/url]

Do góry stronyOffline

Post #6 Ocena: 0

2010-06-13 14:05:13 (15 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #7 Ocena: 0

2010-06-13 14:08:14 (15 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Cytat:
wyglada strasznie,poza zdartymi kolanami ,czolem i brodom widac wyraznie ze ma stluczona szczeke,bo broda jest spuchnieta i wysunieta do przodu.Zastanawiam sie jak to jest z odszkodowaniem

Pierwsze co nalezaloby zrobic, to isc do lekarza, albo na pogotowie, zeby sie przekonac, czy to wyglada gorzej niz jest stan faktyczny.

W zaleznosci za co chcesz dostac odszkodowanie, ale bez koniecznosci wizyty u lekarza, nie widze wielkich szans na odszkodowanie za uszczerbek na zdrowiu.

Kilka postow wyzej juz w podobnej sytuacji ktos odpowiedzial, ze w Polsce dziecko jest ubezpieczone osobno w PZU, tutaj, szkola ma wykupione ubezpieczenie, ale nie indywidualne dla kazdego. Jak masz swoje ubezpieczenie wykupione, to skontaktuj sie z biurem.

Mozesz zawsze podac gmine do sadu jako organ zwierzchni szkoly.
Ada

Do góry stronyOffline

Post #8 Ocena: 0

2010-06-13 15:13:35 (15 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

littleflower

Post #9 Ocena: 0

2010-06-13 16:36:54 (15 lat temu)

littleflower

Kobieta

Z nami od: 15-07-2008

Co innego gdy nauczyciel nie zauwazy braku dziecka a co innego gdy jedno dziecko popchnie drugie, lub jakies dziecko sie przewroci nieszczesliwie- w pierwszym przypadku jest to wina nauczyciela , ale w tych innych wedlug mnie nie- nauczyciel nie moze stac przy kazdym dziecku i trzymac za reke by kogos nie popchnelo lub sie nie przewroci, chyba tez zalezy od czestotliwosci- gdyby np jedno dziecko uderzylo drugie raz przez przypadek lub jak to maluchy w zlosci to co innego niz gdyby dziecko bylo juz kilka razy popchniete przez te sama osobe- szkola wiedzac ze dochodzi do takich incydentow musi jakos reagowac i nie dopuszczac do pogorszenia sytuacji

"Take a chance because you never know how absolutely perfect something could turn out to be."

Do góry stronyOffline

Numer SkypeNumer MSN MessengerNumer gadu-gadu

lamiee

Post #10 Ocena: 0

2010-10-11 00:19:28 (15 lat temu)

lamiee

Kobieta

Z nami od: 10-10-2008

mój syn także miał wypadek w przedszkolu.
Placówka rewelacyjna, podobno dobrze przeszkolona (3 nauczycieli na 6 dzieci) i zdarzył się wypadek...
Mój mały włożył paluszek między drzwi przeciwpożarowe, które zamykając się ucięły mu kawałek palca. Karetką przewieziono go do szpitala, tam dostał morfinę i zrobiono mu opatrunek, a potem przewieziono nas do specjalistycznego szpitala na chirurgię gdzie pod narkozą przyszyto mu tą część palca. Zatrzymali nas w szpitalu na noc a teraz czekamy na wizytę kontrolną czy przeszczep się przyjął. Jak nie to czeka go jeszcze jedna operacja i obcięcie tego paluszka :-[

W szpitalu męczyli nas o zeznania świadków, o dochodzenie...
Co my powinniśmy teraz zrobić?? Bo przyznam szczerze że nie mam głowy do żadnych formalności. Widzę jak moje dziecko cierpi i samej chce mi się płakać...
Powinnam szukać prawnika czy przedszkole powinno wszystkim się zająć?

Do góry stronyOffline

Strona 4 z 5 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,