|
---|---|
mania7 | Post #1 Ocena: 0 2010-02-10 20:26:24 (15 lat temu) |
Z nami od: 09-02-2010 Skąd: LONDON |
WITAM.MAM SYNKA POL ROCZNEGO I OD 3-CIEGO TYGODNIA ZYCIA DOSTAŁ WYPRYSKI NA TWARZY PO MIESIACU ZACZELA WYSYPKA WYCHODZIC NA CALE CIAŁO.POSZŁAM DO LEKARZA I OKAZALO SIE ZE TO EGZEMA I DO TEJ PORY NIE MOGE GO WYLECZYC UZYWALAM OILATUM JUNIOR,E-45,AGUA-COS TAM JUZ DOKŁADNIE NIE PAMIETAM NAZWY A TAKZE HYDROCORTISONE,ALE PO 5MIESIACACH PANI DOKTOR OZNAJMILA NMIE ZE TAK DŁUGO NIE MOGE UZYWAC HYD,BO TO NIE LECZY TYLKO POWSTRZYMUJE BO JEST W NIM STERYD.UZYWAM MLEKA APTAMIL1 I NIEWIEM CO DALEJ ROBIC.DO DERMATOLOGA MUSZE CZEKAC 3MIESIACE A DOTEJ PORY ROBIA Z MOJEGO DZIECKA KROLIKA DOSWIATCZALNEGO BO PO KAZDYM NOWYM KREMIE WYSYPUJE GO JAK PO OPARZENIU.PROSZE POMORZCIE.
|
Post #2 Ocena: 0 2010-02-10 20:47:58 (15 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
ania_caterham | Post #3 Ocena: 0 2010-02-10 20:52:42 (15 lat temu) |
Z nami od: 06-05-2007 Skąd: Caterham |
Wszystkie moje dzieci mialy egzeme (2 jeszcze ma). Stosowalam Oilatum a do smarowania diprobase. Diprobase smarowalam nawet co 3-4 godziny (nie ma w tym sterydu). Dziewczynki mialy lekka egzeme i to pomoglo. Dla chlopca (ma 4.5 miesiaca) dostalam dodatkowo kremy sterydowe bo jego egzema jest czasami az czerwona (dostaje w tych miejscach infekcji i pekaja mu babelki) i bardzo go swedzi ale je mozna stosowac tylko 10 dni i nie dluzej. Niestety wraca mu po tych kremach. Egzemy jako tako nie wyleczysz musisz poczekac az sam wyrosnie. Wiekszosc dzieci z tego wyrasta. Do tej pory stosuj te kremy nawilzajace jak czesto tylko mozesz no i sterydy tez od czasu do czasu. Wiem ze jest tez cos co moze lekarz dodatkowo przepisac ... to taki specjalny sleepsuit dla malucha ... pod to nakladasz krem i mniej swedzi ... zaputaj o to. Zwroc tez uwage na diete ... moze podajesz mu cos (lub ty jesz jesli karmisz piersia) co mu szkodzi ... jesli uda Ci sie zauwazyc ze ktorys produkt powoduje wieksza egzeme (moze to byc np mleko) eliminuj go z diety. Czasami egzema moze byc podrazniona przez kurz wiec zwroc tez na to uwage. Szkoda maluchow ale coz zrobic ... oby szybko wyrosly z tego.
|
jesienny | Post #4 Ocena: 0 2010-02-10 20:53:05 (15 lat temu) |
Z nami od: 12-05-2009 Skąd: manchester |
niestety nikt nie jest w stanie pomoc,poniewaz u kazdego wyglada to nieco inaczej,sama musisz odkryc co szkodzi dziecku,moze to byc dieta jesli karmisz piersia,zly proszek do prania,moze ubranka,moze wykladzina w domu
|
pajkuhan | Post #5 Ocena: 0 2010-02-10 20:53:46 (15 lat temu) |
Z nami od: 13-06-2007 Skąd: Rugby |
Hej,współczuje Ci sytuacji bo sami przez to przechodziliśmy. Nasza mała miała najwięcej łuszczącej się skórki na twarzy,aż była cała spuchnięta,łącznie z powiekami(wyglądała jak po jakiejś walce bokserskiej).Na szczęście już jej przeszło,utrzymywało się przez jakieś 3 miesiące. Myśmy te próbowali wielu kremów ale nic nie pomagało,musieliśmy to przeczekać i na szczęście samo przeszło. Z tego co się dowiadywaliśmy to większość dzieci tak ma,w większym lub mniejszym stopniu. Jeżeli nie ma ranek lub nie jest mocno napuchnięty to radziłbym zostawić i czekać. Wiem ze brzydko to wygląda ale niestety dzieciaczki tak maja.
Trzymaj się,cierpliwości dla Was i zdrówka dla maluszka ![]() |
|
|
ania_caterham | Post #6 Ocena: 0 2010-02-10 20:57:21 (15 lat temu) |
Z nami od: 06-05-2007 Skąd: Caterham |
A powiem ci jeszcze ze pediatra u ktorej bylam (dostalam skierowanie od GP) kazala mi odstawic mleko modyfikowane calkowice (ja go czasami dokarmialam). Czekamy na wyniki badan krwi stwierdzajace czy ma uczulenie na mleko czy nie.
|
Post #7 Ocena: 0 2010-02-10 20:58:03 (15 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Post #8 Ocena: 0 2010-02-10 20:58:03 (15 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
jezynka | Post #9 Ocena: 0 2010-02-10 22:16:19 (15 lat temu) |
Z nami od: 13-04-2008 Skąd: Wrexham |
Ja rowniez mam ten sam problem z moim 25 miesiecznym synkiem. Prawde powiedziawszy wygladal okropnie: podpuchniete i sine oczka, cala buzia wysypana, pod kolankami tez niewesolo i tak samo na przegubach raczek. I powiem szczerze, ze chyba trafilam na wlasciwego lekarza, bo wszystko jak reka odjal. Chodzilam z nim do kilku lekarzy i tak samo jak w waszych przypadkach masci na sterydach i nic wiecej. Pomagalo na chwilke a potem wygladal jeszcze gorzej. Ale ostatnio trafilam do lekarza, ktory powiedzial mi ze juz wiele dzieci z tego wyleczyl, dal mi masc do laczenia z Doublebase, antychistamine, zeby go to wszystko tak nie swedzialo i antybiotyk. Nie jestem zwolenniczka antybiotykow, lae w tym przypadku pomoglo i poki co nie mam juz tego problemu. Maly odzyl, poki co po egzemie nie ma sladu,a jak tylko cos zaczyna sie pojawiac kazal mi smarowac Doublebase i dziala.
|
slonecz | Post #10 Ocena: 0 2010-02-11 00:42:08 (15 lat temu) |
Z nami od: 12-11-2009 Skąd: sheffield |
a czy przypadkiem problem nie tkwi u ciebie w domu,w otoczeniu??
moja corcia miala egzeme i lekarze rozkladali rece,wygladala tragocznie w kazdym mozliwym zgieciu miala tak czerwone ze wstydzilam sie ja rozebrac ..stosowalam oilatum,e45,diprobase.. no i wiecie co pewnego dnia odkrylismy?? ze mamy myszy w domu!!!!!!dzieki bogu w tym samym miesiacu znakezlismy inne mieszkanko w ktorym jestesmy do dzis, a egzema przeszla 2 - 3 tyg po wyprowadzce .. rozejrzys sie..skoro i starsze dzieci to maja to moze jakies uczulenie,siersc,kurz..nie wiem. i jeszcze jedna rada ode mnie-nie stosuj sterydow bo dziecku skore zniszczysz !!!!!kazdy steryd , kazdorazowe uzycie sprawia ze skura staje sie "ciensza".. ja cierpialam razem z dzieckiem jak na nia patrzalam ale sterydow nie chcialam dawac zeby nie wiem co...i dzieki bogu,bo przeszlo.. |