MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Problem z wysypka - Prosze o POMOC

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 2 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

Str 2 z 3

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

krakn

Post #1 Ocena: 0

2009-12-26 21:34:48 (15 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

taaa, hotel i prywatne leczenie, może prezesowi to tak, reszta leci na wyzysku.

Tak możesz i nawet powinniście się zapisać do lokalnego GP, potem on kieruje cie dalej.

w angielskich aptekach bardzo czesto nie maja o niczym pojecia, mnie nie chcieli sprzedać witaminy K
poszedłem do ciapateg i kupiłem bez problemu, fakt ze musiałem zjeść na raz nie 1dna ale 3-4 kapsółki ale to wystarczyło.
To samo gdy potrzebowaliśmy olej parafinowy, w aptece nie mogliśmy się dogadać że wiemy o jego zasadzie działania i że na kontynencie mozna go kupić bez problemu, a ten swoje ze oni tego nie polecają i tak kurde w kółko, ponownie odwiedziliśmy sklep ciapatego i kupiliśmy bez problemu, gosciu tylko wspomniał cz wiemy co bierzemy i że są lepsze zamienniki :) a nam akurat było to potrzebne :)

I nie musisz się dziwić, ze jakaś tam pani w aptece się dziwi, gdy pracowalem w knajpie jedna z kolezanek ze zmeczenia dostała krwotoku z nosa, poradziłem jej żeby własnie wzieła Vit K, nawet jej dałem, wzieła odemnie jak bym jej dawał co najmniej jakieś super odjazdowe prochy.
zadzwoniła do GP i jej o tym powiedziała, "lekarka" ze to bzdura, i zaleciła wolne i witaminy.
Dopiero drugi telefon zrobiła do swojego lekarza w kanadzie i tamten potwierdził, coś co w Polsce wie niemal każdy :)))) bo o witaminie K, C, D, A i B12 uczy się w szkole podstawowej
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mailStrona WWWNumer AIM

Adacymru

Post #2 Ocena: 0

2009-12-26 22:05:07 (15 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Jak czytam takie "porady" domoroslych medykow, to az mnie ciarki przechodza.

Pamietam jeszcze z Polski slynne samo-dawkowanie witamina K przez dziewczyny z klubu, ktore w tem sposob "regulowaly" sobie okres, bo mecz byl wazniejszy. Az do czasu jak jedna wyladowala w szpitalu, i wystarczy, ze powiem, ze zakonczenie kariery sportowej to byl jej najmniejszy problem.

Jakby lekarka kazala kolezance podadc sie amputacji nosa, albo calej glowy, to moze wtedy zyskala by uznanie, ale zalecic odpoczynek przy jednorazowym krwotoku z nosa, to jest przynajmniej zaniedbanie warte usuniecia z listy praktykujacych lekarzy... (ironia zamierzona).

[ Ostatnio edytowany przez: Adacymru 26-12-2009 23:02 ]

Ada

Do góry stronyOffline

krakn

Post #3 Ocena: 0

2009-12-26 23:17:18 (15 lat temu)

krakn

Mężczyzna

no tak, tylko że twoje koleżanki witaminą K powodowały zwiększenie gęstości krwi, i krzepliwości efekt zatory, czyli żarły bez opamiętania,
jak zapewne wiesz ze szkoły tlen jest również konieczny do życia, gdy jest go za mało to wiadomo, a wiesz co się dzieje gdy jest go za dużo???
można stracić np wzrok, o wybuchu nie wspomnę.
po prostu co za dużo to nie zdrowo :)

a co innego gdy masz problem, np tak jak ja, gdy mam osłabienie, lub podczas wielotygodniowego morderczego wysiłku, dostaje krwotok tak mam od 4 klasy podstawówki, bywało że maiłem krwotoki trwające po 18 godzin, gdzie wymiotowałem krwia która połknąłem, nie pomagało wypalanie azotanem srebra u laryngologa, wystarczy zażyć 1-2 pastylki dziennie gdy jest taki problem i po sprawie.

Więc nie porównuj głupoty, wiesz leki na gorączkę, przeciw bólowe, a nawet syrop na kaszel czy niewinny darmowy syropek na odprężenie po wypiciu kilku butelek daje lepszy efekt niz flaszka wódki.

I co powiesz by nie zażywać przeciwbólowych czy syropu na kaszel bo jakiś tam lump się tym faszeruje?

Tak samo nie napisałem by nie szli do lekarza wręcz przeciwnie prawda?
ale jak się pracuje w kołchozach a zazwyczaj knajpy i hotele to właśnie najpaskudniejsza robota, moze ty masz ten luxus że mozesz isc do lekaża a nawet zadzwonic do pracy ze sie zle czujesz i nie przyjdziesz, wiekszoc niestety po takim telefonie nie ma po co wracac do pracy.
Można spróbować ze zwykłym wapnem, które przecież podaje się nawet niemowlakom w razie uczulenia, zgadza się?

zluzuj rajtuzy :)

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #4 Ocena: 0

2009-12-26 23:40:09 (15 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Kolezanka z klubu nie "zarla" garsciami, a "dawkowala" wg potrzeby, nie majac pojecia o istniejacych problemach (byc moze jak twoja kolezanka), tez wszystkie ktore to robily mowily o wiedzy z podstawowki etc etc...

Cytat:
ale jak się pracuje w kołchozach a zazwyczaj knajpy i hotele to właśnie najpaskudniejsza robota, moze ty masz ten luxus że mozesz isc do lekaża a nawet zadzwonic do pracy ze sie zle czujesz i nie przyjdziesz, wiekszoc niestety po takim telefonie nie ma po co wracac do pracy.

Do lekarza mozna isc po pracy, nawet na pogotowie, a jak sie prace stawia przed swoim zdrowiem, to nie ma sie co przejmowac, w kostnicy zawsze miejsce sie znajdzie, bez kolejki.:-W

Ada

Do góry stronyOffline

krakn

Post #5 Ocena: 0

2009-12-27 00:12:01 (15 lat temu)

krakn

Mężczyzna

100 mg vit K, zjedzonej gdy ma się krwotok nie spowoduje ani zakrzepnicy ani zmiany miesiączki czy też chyba bardziej chodziło o spowolnienie krwawienia, wiec nie opowiadaj że łykaly tyle ile można. łykały znacznie więcej i to regularnie do tego mając w organizmie naturalny poziom, powodowały najzwyczajniej w świecie przedawkowanie, wiec coś u nich z wiedzą ani ze zdrowym rozsądkiem nie było teges

60mikrogram Vit K w pastylce, takie dawki są sprzedawane normalnie w sklepach miedzy witaminami. bywa że i w Boots, w aptekach są ponad 100.

Poza tym my mówimy o uczuleniu z tym chcesz iść na emergency?

Dziewczynie na elingu ze złamana ręką, zgłosiła się około o 23 kazali przyjść o 6-9 rano bo nie ma sensu czekać na lekarza.

Cytat:

2009-12-26 20:33:48, Emines napisał(a):
nie mozemy dostac wapna do picia niestety ;/ aptekarki ciagle nam wpajaja ze wapno jest tylko na kosci ;/
kupilismy calcium ale w tabletkach (jak apap) 300mg. pytanie: czy to jest gorsze niz te rozpuszczalne w wodzie? 9musujace) chyba powinno byc dobre? do tego dolozylismy cynk musujacy i masc na alergie. mamy nadzieje ze efekty przyjda szybko. ale doradzcie. dzieki z gory piekne

no przecież w takim razie masz wapno (calcium) organizm sobie z nim poradzi bez obawy.
zynk jest przydatny ale raczej dla kawiarzy bo kawa wypłukuje ten składnik, w normalnych warunkach raczej go nie potrzeba.
Wszystkie te leki są tak zrobione ze trudno sobie nimi zrobić krzywdę, spokojnie możecie na początku przez 3-4 dni łyknąć po 2 -3 pastylki jak objawy będą ustępować to zmniejszyć dawkę i łykać wg instrukcji czyli po 1 dziennie.

no i koniecznie albo niech dziewczyna upomni się o latexowe rękawiczki, albobo kupcie sami. co z leczenia jak dalej będzie się truła?

Hm, mam nadzieje że nie jest uczulona na latex

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #6 Ocena: 0

2009-12-27 00:25:29 (15 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Ja, jako zwykly uzytkownik MW zalecam ostroznosc, i nie jest mi to obojetne, ze ty jako moderator MW polecasz leczenie, bez jak rozumiem kwalifikacji w dziedzinie medycyny, ale opartychna ogolnej edukacji w dziedzinach biologii czy chemii.

Nie o to zreszta chyba chodzilo autorowi tematu, ktoremu polecam rejestracje i wizyte u lekarza w najblizszej przychodni, albo wizyte w Accident and Emergency przy najblizszym szpitalu (rowniez bezplatnie).
Ada

Do góry stronyOffline

Post #7 Ocena: 0

2009-12-27 09:13:42 (15 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

krakn

Post #8 Ocena: 0

2009-12-27 09:22:09 (15 lat temu)

krakn

Mężczyzna

no przecież tez mu to kilka razy sugerowałem, jako człowiek :)) nie ważne.

iść zawsze warto a nawet trzeba, ale jak ktoś zapiernicza po 12 godzin na wysokich obrotach bo ma płacone grosze od każdego pokoju to po pracy tylko szuka najkrótszej drogi do wyra.
I ja to rozumiem, znam po prostu "klimaty" jakie są w hotelach i knajpach.
A ty jak piszesz o dodatkowym ubezpieczeniu pracodawcy na prywatne leczenie to po prostu piszesz o kosmosie, przecież klinerki zapierniczają że pot im sie po tyłku leje a żeby zarobić minimum musi wykonać wyśrubowana norme pokoji.
Inny świat Ada

Tak jest ma iść, ale zanim dotrze może sobie pomóż, na pewno nie zaszkodzi, przecież nie każe mu zjadać antybiotyków czy innych leków, ale dostępne w sklepach środki wzmacniające organizm, i rękawiczki,

GP pewnie i tak jej przepisze panadol :>

Do góry stronyOffline

Post #9 Ocena: 0

2009-12-27 09:50:15 (15 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Emines

Post #10 Ocena: 0

2009-12-27 11:39:18 (15 lat temu)

Emines

Mężczyzna

Z nami od: 20-08-2009

dzieki za odp. choc zboczyliscie z tematu :)
ok, kupilismy Wapno w tabletkach, Zinc do picia i polecana masc. Mamy nadzieje na szybka poprawe. pozdrawiam

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,