Tak możesz i nawet powinniście się zapisać do lokalnego GP, potem on kieruje cie dalej.
w angielskich aptekach bardzo czesto nie maja o niczym pojecia, mnie nie chcieli sprzedać witaminy K
poszedłem do ciapateg i kupiłem bez problemu, fakt ze musiałem zjeść na raz nie 1dna ale 3-4 kapsółki ale to wystarczyło.
To samo gdy potrzebowaliśmy olej parafinowy, w aptece nie mogliśmy się dogadać że wiemy o jego zasadzie działania i że na kontynencie mozna go kupić bez problemu, a ten swoje ze oni tego nie polecają i tak kurde w kółko, ponownie odwiedziliśmy sklep ciapatego i kupiliśmy bez problemu, gosciu tylko wspomniał cz wiemy co bierzemy i że są lepsze zamienniki

I nie musisz się dziwić, ze jakaś tam pani w aptece się dziwi, gdy pracowalem w knajpie jedna z kolezanek ze zmeczenia dostała krwotoku z nosa, poradziłem jej żeby własnie wzieła Vit K, nawet jej dałem, wzieła odemnie jak bym jej dawał co najmniej jakieś super odjazdowe prochy.
zadzwoniła do GP i jej o tym powiedziała, "lekarka" ze to bzdura, i zaleciła wolne i witaminy.
Dopiero drugi telefon zrobiła do swojego lekarza w kanadzie i tamten potwierdził, coś co w Polsce wie niemal każdy