MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Osłona przed antybiotykiem

« poprzednia strona

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

Str 2 z 2

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

malke

Post #1 Ocena: 0

2010-03-24 12:48:43 (15 lat temu)

malke

Kobieta

Z nami od: 26-06-2007

Kazdy madry pediatra wam powie ze leki oslonowe trzeba brac nawet przy 7 dniowej antybiotykoterapi i 2 tygadnie po!Mozna zamowic w aptece wysylkowej w necie lub w UK dostepny jest DICOFLOR.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

karjo1

Post #2 Ocena: 0

2010-03-24 13:08:01 (15 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Tez niekoniecznie. Akurat zdania sa podzielone, ze wzgledu na obciazenie organizmu usuwaniem martwych bakterii, dostarczanych w lekach oslonowych.
Obecnie duzo lekarzy proponuje przy krotkiej antybiotykoterapii wprowadzenie probiotykow po zakonczeniu leczenia, badz pod jego koniec, a leki oslonowe przy kuracji przedluzonej, badz powtarzanej, wprowadzaniu nowego antybiotyku.

Do góry stronyOffline

wrzesnianka

Post #3 Ocena: 0

2010-03-26 08:58:20 (15 lat temu)

wrzesnianka

Kobieta

Z nami od: 26-03-2010

ja mojemu maleństu jak chorował na angine podawałam multilac - oczywiście po konsultacji z lekarzem. Bardzo fajny lek osłonowy, który zawiera dodatkowo substancję zwiększającą aktywność biologiczna zdrowych bakteryjek :-) - tak mi lekarz tłumaczył :-) A dodatkowym plusem jest to, iż nie musisz pamiętać żeby go trzymac w lodówce - o czym ja notorycznie zapominałam przy innych lekach osłonowych

Do góry stronyOffline

pinka79

Post #4 Ocena: 0

2010-03-28 16:41:20 (15 lat temu)

pinka79

Kobieta

Z nami od: 28-03-2010

Leki osłonowe są bardzo ważne, po co narażać dzieci na późniejsze komplikacje. Flora baakteryjna sama się nie odbuduje, trzeba jej pomóc. Jogurty to dobre rozwiązanie, ale nie zawsze radzą sobie same. Warto jednak rozpatrzyć pomysł podania dobrego synbiotyku - ja swoim pociechom podaje multilac - lekarz mi doradził taki wybór i faktycznie się sprawdza. Lek jest tani a połączenie probiotyku i prebiotyku rewelacyjnie przywraca równowagę flory.

Do góry stronyOffline

vitaclub

Post #5 Ocena: 0

2010-04-20 14:22:28 (15 lat temu)

vitaclub

Kobieta

Z nami od: 07-11-2008

a ja zawsze podaje ac zymes, probio balance lub acidophilus;
bakterie w jogurtach sa zabijane przez kwas zoladkowy a oslonka tabletki chroni je przed nim.
Nawet robilam mini eksperyment- wrzucilam tabletke do coli (zaraz po otwarciu ma nawet pH 2 czyli podobne do zoladka) i nie rozpuscila sie od razu- czyli ma czas zeby dostac sie do jelit z zywymi bakteryjkami.

alive

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,