MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Plamki na ciele - liszaje?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 2 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

Str 2 z 3

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

mikema

Post #1 Ocena: 0

2008-04-06 20:52:13 (17 lat temu)

mikema

Mężczyzna

Z nami od: 29-02-2008

witam drogie panie mam curke ma 10miesiecy ona tez cos takiego miala kupilismy z zona syrop przeciw alergiczny no i trzeba bylo wyeliminowac z diety dziecka krowie mleko tak pomalu zaczynalismy jej dawac danonki pomoglo warto sobie zapisywac co daje sie dziecku w diecie wtedy latwo mozna cos wyeliminowac.oczywiscie bez wizyty u dermatologa sie nieobylo.pozdrawiam

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

dorokarl

Post #2 Ocena: 0

2008-04-23 19:02:25 (17 lat temu)

dorokarl

Kobieta

Z nami od: 22-04-2008

Witaj Moj synek mial tez takie plamki musisz bardzo czesto nawilzac cialo dziecka i ja jeszcze smarowalam mu te plamki sudocrem i pomoglo pozdrawiam

[ Ostatnio edytowany przez: dorokarl 23-04-2008 19:03 ]

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

ASAMAX

Post #3 Ocena: 0

2008-08-17 19:15:47 (17 lat temu)

ASAMAX

Kobieta

Z nami od: 15-05-2008

Moja 8 letnia corka (alergiczka zreszta )od dwuch tygodni miala takie plami na plecach i klatce piersiowej oraz na szyii -poszlam do GP i co egzema czyli wyprysk alergiczny kontaktowy .I wiem nawet co go spowodowalo kupilam jej plyn do spryskiwania wlosow aby dobrze sie rozczesywly (ma dlogie ) .Pani doktor zapisala masci i juz po dwoch dniach stosowania wszytko wraca do normy bo i oczywiscie alergen zostal wyeliminowny .Abstrachujac od tematu w Polsce dzieci mi vhorowaly sredni raz na miesiac na wiosne dwa to norma i zawsze antybiotyk a tu nic nic a nic wiec dzieciom napewno zmiana klimatu poslozyla
...pamietaj kim jestes ....

Do góry stronyOffline

natunia

Post #4 Ocena: 0

2009-06-12 21:35:55 (16 lat temu)

natunia

Kobieta

Z nami od: 12-06-2009

Pomocy. Moja córcia ma 15 miesiecy,a od 4 pojawiły sie na jej policzkach brzydkie czerwone chrosty.Nie mam pojęcia co to może być i jak się tego pozbyć.Próbowałam już wszystiego,nawet przeszłam na nutramigen,ale nie widze zmian. Czy ktos wie co to jest?Lekarze mówią że to skaza,a ja staram sie nie dawać jej białka,a chrosty dalej są.

Do góry stronyOffline

Post #5 Ocena: 0

2009-06-13 00:07:38 (16 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

frelcia

Post #6 Ocena: 0

2009-06-13 06:37:48 (16 lat temu)

frelcia

Kobieta

Z nami od: 01-05-2007

Cytat:

2009-06-12 21:35:55, natunia napisał(a):
Pomocy. Moja córcia ma 15 miesiecy,a od 4 pojawiły sie na jej policzkach brzydkie czerwone chrosty.Nie mam pojęcia co to może być i jak się tego pozbyć.Próbowałam już wszystiego,nawet przeszłam na nutramigen,ale nie widze zmian. Czy ktos wie co to jest?Lekarze mówią że to skaza,a ja staram sie nie dawać jej białka,a chrosty dalej są.

Moze kup w aptece zel da kapania Oilatium i wykap malenka. Sproboj ja tez pare razy wykapac w przegotowanej wodzie. Moja corcia tez miala takie cos i smarowalam jej mascia cholesterolowa. Jest to masc bez zadnych srodkow chemicznych i na pewno nie zaszkodzi.

:-)

Do góry stronyOffline

mmamka

Post #7 Ocena: 0

2009-07-29 16:06:15 (16 lat temu)

mmamka

Kobieta

Z nami od: 29-07-2009

kochani, moja mala dostała malych czerwonychchropowatych plamek gdzies okolo 5 miesiaca, głównie na brzuchu i pleckach, polki pediatra przepisał na to elocom i zadziałało. teraz mala ma dwa latka i matakie same plamy tylko ze duzo wieksze i nie na brzuszku czy plecach a na zgiecaich kolan i łokci. Gp od razu stwierdzil ze to egzema, dał mi juz dwie sterydowe maści i diprobase ale nic z tego, stosuje też oliatum do kąpieli i natłuszczam e45 i kremem nawilżającym jonhson&jonhson naturals. Niestety te plamiska okropne zyją swoim życiem, raz znikaja raz wracaja.po kąpieli sa szczegolnie czerwone, zauważyłam też że maja tendencje do zaniku gdy na dworze pada i jest zimno lub gdy smaruje chlodnym kremem, natomiast w ciepły i słoneczny dzień nabieraja ostrego koloru. probowalam również diety ale żadnej poprawy czy je nabial czy czekolade plamki raz sa raz ich nie ma. piorę w proszku non-bio, nawilżam jej skorkę. nie wiem co mogę zrobic jeszcze i czy w ogole jest na to jakis sposob, dodam że GP nawet nie chce słyszeć o testach na alergię ani dermatologu.słyszałam ze pdobne ojawy daje też obecność bakterii w organizmie ale gp to wykluczyl, a mala bardzo czesto miala np. ecoli i kilka innych gadow w moczu (raz nawet byla w szpitalu).nie wiem juz co robić

Do góry stronyOffline

kinga77

Post #8 Ocena: 0

2009-07-29 16:24:43 (16 lat temu)

kinga77

Kobieta

Z nami od: 04-08-2008

czesto jest tez tak,ze alergia nie bierze sie wylacznie z jedzenia.
Moj kuzyn od malego ma alergie na rozne plesnie i jakies tam zielsko i tez ma takie objawy.
Musi nosic tylko naturalna odziez i wlasnie jak jest goraco to objawy mu sie nasilaja.
Stosuje rozne plyny do kapieli i kremy i czasem mu pomagaja,ale nie lecza do konca.

A dlaczego burzycie sie na to,ze lekarze nie chca robic malym dzieciom testow?Chyba nigdzie nie robia,a w Polsce od trzeciego roku zycia.Wiem z autopsji,Musialam czekac az syn skonczy trzy lata

Do góry stronyOffline

mmamka

Post #9 Ocena: 0

2009-07-29 16:55:40 (16 lat temu)

mmamka

Kobieta

Z nami od: 29-07-2009

ja juz po prostu nie wiem co robić aby jej to w koncu ustapilo i stad moze wrogie nastawenie do lekarzy,boje sie ze moze to coś innego a nikt tego nie chce sprawdzic. z tego co czytalam to inne mamy pisza o testach już u kilku-miesięcznych dzieci...a moja mala ma dwa latka...uhhhh

ja sama mam uczulenie na nikiel, ale jak mam pomoc małej skoro nie wiem co jest przyczyna, przecież nie zamknę jej klatce....a i to moze uczulac...śmiech przez łzy

Do góry stronyOffline

kinga77

Post #10 Ocena: 0

2009-07-29 16:56:11 (16 lat temu)

kinga77

Kobieta

Z nami od: 04-08-2008

Robi się też testy na krew,ale pewnie są kosztowne i lekarze pewnie dlatego nie chcą na nie wysylać...:-?

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,