|
|
---|---|
Tosccani | Post #1 Ocena: 0 2007-10-30 14:52 (18 lat temu) |
Z nami od: 30-10-2007 |
Witam. Mam problem z jakością zdjęć na stronach internetowych od momentu korzystania z Vodafone Mobile 3G USB. Zdjęcia na stronach są złej jakości i wyglądają jakby były zrobione komórką. Zapewne jest to wina pewnych ustawień, dlatego jeśli ktoś korzysta z Vodafone Mobile USB i ma lub miał ten sam problem, to proszę o poradę jak i co zrobić, aby zdjęcia na stronach internetowych były wyraziste i po prostu ładne jak wcześniej. Pozdrawiam i czekam.
|
VodaGuy | Post #2 Ocena: 0 2008-01-14 16:10 (17 lat temu) |
Z nami od: 14-01-2008 |
Witam,
Twoj problem jest wynikiem komponentu optimizujacego.Zeby uzyskac lepsza jakosc zdjec uzyj kombinacji klawiszy ALT+F5. Pozdrawiam |
ardianekm | Post #3 Ocena: 0 2008-03-02 13:28:57 (17 lat temu) |
Z nami od: 02-03-2008 |
witam!!! widzisz nawet kombinacja klawiszy nie pomaga mi dalej jakość zdjęć na stronach jest beznadziejna
![]() |
Boogieman | Post #4 Ocena: 0 2008-07-17 20:59:41 (17 lat temu) |
Z nami od: 17-07-2008 |
"Trójka" nie używa kompresji , natomiast Vodafone oraz T-Mobile robią to , aby zwiększyć szybkość wyświetlanych stron , jak jest u innych operatorów mobilnego internetu , to nie wiem . U mnie np. w programie , który obrazuje prędkości i inne takie duperele od T-Mobile wyświetla się prędkość 1000 kb/s , gdy ja tymczasem ściągam plik z prędkością 100 kb/s , a na wszystkich reklamach wciskają ten sam kit , że to bardzo szybki internet ... nawet 3 MB/s !!! To nie wszystko , w pakiecie za 29 funciaków limit pobieranych danych , to 3 GB (dobre dla kogoś kto siedzi przed netem w niedzielne popołudnie) a żeby sobie pogawędzić na Skype-ie trzeba wykupić droższą taryfę ! "Trójka" jest dobra pod tym względem , ale tylko teoretycznie . Mieszkam w Yorku i tutaj troje znajomych ma internet od tego operatora ... hmmm ... maksymalna prędkość , to 70 kb/s czyli 3G jeśli nie GPRS , bo o HSDPA można tylko pomarzyć , ale nie kompresują stron www - to plus !
Jeszcze jedno , jeśli narzekacie na wolne otwieranie się stron , to proponuję otworzyć jakiś komunikator typu Tlen lub GG albo np. radio internetowe i niech te programy przez cały czas będą podłączone do neta (tylko nie P2P !) - to pomaga ! Co do powyższego problemu , są dwa sposoby aby grafika oraz całe strony wyglądały naturalnie ... ale o tym nie będę się rozpisywał , bo potrzebne są screeny . Chętnie pomogę , piszcie na email-a . ps. Aha ... i zainstalujcie wtyczkę Fasterfox ! [ Ostatnio edytowany przez: Boogieman 17-07-2008 21:02 ] |
Post #5 Ocena: 0 2008-07-17 21:18:35 (17 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
|