Str 5 z 7 |
|
---|---|
karjo1 | Post #1 Ocena: 0 2021-03-18 20:50:51 (4 lata temu) |
Z nami od: 01-06-2008 |
Probujesz odbierac te sms w UK, w Pl czy w Kanadzie, bo rozumiem, ze telefon jest z polskim numerem?
|
Emeryt56 | Post #2 Ocena: 0 2021-03-18 21:50:19 (4 lata temu) |
Z nami od: 15-01-2018 Skąd: Montreal (Bristol) |
Cytat: 2021-03-18 20:50:51, karjo1 napisał(a): Probujesz odbierac te sms w UK, w Pl czy w Kanadzie, bo rozumiem, ze telefon jest z polskim numerem? Telefon jest z kanadyjskim numerem i obieram go w Kanadzie. Zawsze działało bez zarzutu. |
karjo1 | Post #3 Ocena: 0 2021-03-18 21:58:48 (4 lata temu) |
Sprawdz, czy nie zmienily sie przepisy i czy nie okaze sie, ze wyslanie sms na nr zagraniczny jest uniemozliwiony.
Ale to pytanie do obslugi technicznej ze strony ZUS, bo IT moglo zrobic zmiany w systemie i stad problem. Ewentualnie w ustawieniach telefonu, firmy telekomunikacyjnej, niech pogrzebia glebiej, gdzie gina dane. Do tego warto przetestowac inny nr telefonu, czy problem dotyczy tylko jednego czy wiecej urzadzen. |
PannaZMokraGlow | Post #4 Ocena: 0 2021-03-18 22:45:50 (4 lata temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2021-03-18 20:38:59, Emeryt56 napisał(a): (...) dalej nad tym będą pracować i przyślą mi na email co ustalą. (...) we Wtorek dalej próbuję i od razy jak by nigdy nic przyszedł SMS z kodem. (...) nie wiele wskórałem bo obecnie wszystko działa. Najwazniejsze ze juz dziala. Moze po prostu dlatego ze jeszcze nad tym pracowali... Ja juz spotkalam sie z opoznieniami, moze jeszcze dostaniesz stare SMSy 😀 |
karjo1 | Post #5 Ocena: 0 2021-03-18 22:51:01 (4 lata temu) |
Nie wiem, czy pociesze, ale na pl numer telefonu w UK sms potrafily przyjsc po miesiacu , czasem zaginac w akcji, wprawdzie pojedyncze sztuki.
|
|
|
Emeryt56 | Post #6 Ocena: 0 2021-03-18 22:59:47 (4 lata temu) |
Cytat: 2021-03-18 21:58:48, karjo1 napisał(a): Sprawdz, czy nie zmienily sie przepisy i czy nie okaze sie, ze wyslanie sms na nr zagraniczny jest uniemozliwiony. Ale to pytanie do obslugi technicznej ze strony ZUS, bo IT moglo zrobic zmiany w systemie i stad problem. Ewentualnie w ustawieniach telefonu, firmy telekomunikacyjnej, niech pogrzebia glebiej, gdzie gina dane. Do tego warto przetestowac inny nr telefonu, czy problem dotyczy tylko jednego czy wiecej urzadzen. Przepisy się nie zmieniły bo po czterech dniach zaczęło wszystko funkcjonować, ale co najmniej 4 SMS gdzieś przepadły. Podczas tych 4 felernych dni co kody autoryzacyjne z "profilu Zaufanego" nie przychodziły to lokalne SMSy przychodziły normalnie i jeden z Polski też przyszedł. Od obsługi technicznej wiele się nie dowiem bo by musieli się przyznać że mają problemy a to by poderwało zaufanie i nikt na to sobie nie pozwoli. Moje pytanie co było "grane" kieruję do tych co to już przerabiali albo w tym "siedzą". |
sqlserver | Post #7 Ocena: 0 2021-03-18 23:15:29 (4 lata temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 07-01-2019 Skąd: yorkshire |
Wiadomości nie doszły bo każdy SMS ma ustawiony termin ważności po którym operator przestaje go próbować dostarczyć a w przypadku takich wiadomości weryfikujących ten termin jest minimalny
moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział
w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia
artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez
|
Emeryt56 | Post #8 Ocena: 0 2021-03-19 12:22:33 (4 lata temu) |
Dzięki za odpowiedz Krajo i Sqlserver.
|
karjo1 | Post #9 Ocena: 0 2021-04-23 19:36:02 (4 lata temu) |
Usmiechne sie o podpowiedzi.
Przelozylam sobie karte do Nokii xyz (z androidem, tyle wiem), bo ma lepszy zasieg u nas na wsi. Wczesniej karta byla w aparacie bez internetu i innych zabawek. No i sie zaczelo, Nokia sciaga cuda, updaty po nocy, rankiem nie poznaje wyswietlacza ![]() W pracy zakaz, no to po cichu siedzi sobie w szufladzie gdzies nieruszana. I sie okazuje, ze telefon dzwoni sobie po ludziach, wyswietla ostatnio uzywane polaczenia jako dzis nieodebrane, pod kontaktem do mlodziezy byl numer do pracy, wyswietlacz blokuje sie po paru sekundach i proba zmiany w ustawieniach nic nie daje, czasem sobie zadzwonie (niezamierzenie) do kogos i nie idzie na szybko rozlaczyc (bo oczywiscie wyswietlacz nie reaguje). Czasem wybierane numery, kontakty, czy przychodzace polaczenia widac przez pare minut, potem znikaja jak marzenie. Idiotycznie sie czuje, bo wychodzi na to, ze nekam niewinnych, a telefon zyje wlasnym zyciem. Co za chomik zasiadl w srodku, ktos cos? Dziekuje pieknie. |
tesstickle | Post #10 Ocena: 0 2021-05-08 10:34:10 (4 lata temu) |
Z nami od: 19-01-2020 Skąd: Dolna szuflada |
Telefon siedzi cicho aż do momentu gdy go "obudze"
Wtedy dopiero pokazuja się sms/mail/whatsapp itd.itp I widze ze np. godzine wcześniej ktoś mi przysłał wiadomość. Od razu zaznaczam from mountain. ![]() Nie, ten telefon nie ma opcji "nie przeszkadzać" Troszkę mnie to irytuje. ![]() ![]() [ Ostatnio edytowany przez: tesstickle 08-05-2021 10:56 ] - Jurandzie, powiedziałeś, żebym wydał wszystkie pieniądze, bo umrę w maju. A mamy wrzesień.
- Ale pieniądze wydałeś?
- Tak
- Czasem moje przepowiednie sprawdzają się tylko w połowie
|