MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

IPhone 6s w sieci EE - problem z odblokowanie telefonu

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Rektaj

Post #1 Ocena: 0

2016-05-15 19:59:46 (9 lat temu)

Rektaj

Mężczyzna

Z nami od: 18-08-2007

Witam,

Wygala na to ze kupie iphona 6s na abonament w EE na tej stronce:
http://www.mobiles.co.uk

W czerwcu jadę do Francji dopingować naszych i pewnie będę chciał skorzystać z telefonu na innej sieci. Jakiej? Tego jeszcze nie wiem.

Na forach EE piszą ze aby odblokować iphona muszę czekać 6 miesięcy od jego zakupu i po tym czasie i uiszczeniu opłaty w wysokości 8.99 funta odblokuje mi telefon w przeciągu kilu dni.

Jest to swojego rodzaju nieudogodnienie wiec chciałem się zapytać czy jest ktoś kto wie jak można obejść ten okres czekania bo 6 miesięcy to jednak trochę za długo.

Opcja która sprawi ze ktoś może odblokować mi telefon od reki za więcej niż 10 funtów nie uszczęśliwi mnie bo sprawi ze ogólny koszt abonamentu będzie mnie atrakcyjny.

z góry dzięki za info.
Czym chata bogata, co ukradnie Tata.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

FireWire

Post #2 Ocena: 0

2016-05-16 00:17:07 (9 lat temu)

FireWire

Mężczyzna

Z nami od: 13-05-2016

Możesz skorzystać z usług serwisów ogłaszających się np na eBay bądź polskim allegro po wpisaniu simlock iPhone EE UK znajdziesz kilku sprzedawców, którzy odblokują Twój telefon za ok 20£. Proponuje zacząć zgłębiać temat w miarę szybko, bo na realizację usługi czeka się parę dni. O gwarancję po zdjęciu blokady nie pytaj, bo nie chcę w błąd wprowadzić. Poza tym roaming jakoś mocno drogi przy odbieraniu połączeń nie jest. Alternatywnie polecam zabrać jakis inny drugi telefon.
Wybierasz się do UK - potrzebujesz numer UK? wyślę Ci kartę sim za darmo do PL. Kontakt PW.

Do góry stronyOffline

AndrzejW

Post #3 Ocena: 0

2016-05-16 13:18:53 (9 lat temu)

AndrzejW

Mężczyzna

Z nami od: 04-04-2007

Kup iPhone'a w sieci three
1. Bez SimLock'a
2. We Francji nie płacisz za roaming (Feel_At_Home)

ewentualnie kup iPhone bezposrednio z Apple a tylko karte z three (mi to wyszlo najtaniej)

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #4 Ocena: 0

2016-05-16 13:35:12 (9 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

A EE nie wprowadza tez jakiegos tanszego pakietu danych zagranica? Znajomy cos mi o tym mowil. Poza tym tez polecam siec 3 do roamingu.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,