MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Wi-Fi rozładowuje baterię w telefonie.

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Nie_z_tej_bajki

Post #1 Ocena: 0

2015-02-06 15:48:23 (10 lat temu)

Nie_z_tej_bajki

Kobieta

Z nami od: 23-08-2010

Od 3 dni mam problem z telefonem ( Samsung Galaxy S5, Android 4.4.2 ). Wi-Fi co chwilę się rozłącza i załącza, ale tylko na moim telefonie, na innych urządzeniach w domu jest ok. Sprawdziłam w ustawieniach - wszystko jest w porządku. Ja nic nie grzebałam, dzieci do mojego telefonu dostępu nie mają. Przez to rozłączanie i włączanie, bateria pada mi w ciągu kilku godzin.
Nie chcę robić kompletnego resetu telefonu.
Jakieś rady?
Nie myśl o szczęściu. Nie przyj­dzie - nie zro­bi Ci za­wodu.... Przyj­dzie - zro­bi niespodziankę :D. W życiu niczego nie żałuj! Po prostu Carpe Diem!!! :-D

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Numer gadu-gadu

krakn

Post #2 Ocena: 0

2015-02-06 17:51:33 (10 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Wyłącz transfer danych GSM gdy jesteś w domu.

Można też dodatkowo pozmieniać ustawienia w ruterze, bo pewnie nadaje na jednym kanale zamiast na dwóch.
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

Nie_z_tej_bajki

Post #3 Ocena: 0

2015-02-06 18:56:12 (10 lat temu)

Nie_z_tej_bajki

Kobieta

Z nami od: 23-08-2010

Do tej pory ( rok ) było ok.
Dzięki, problem już rozwiązałam - 'zapomniałam' sieć w telefonie i połączyłam jeszcze raz ;-).
Na razie jest ok. I mam nadzieję, że już tak zostanie :-).
Nie myśl o szczęściu. Nie przyj­dzie - nie zro­bi Ci za­wodu.... Przyj­dzie - zro­bi niespodziankę :D. W życiu niczego nie żałuj! Po prostu Carpe Diem!!! :-D

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Capricorn

Post #4 Ocena: 0

2015-02-06 22:49:52 (10 lat temu)

Capricorn

Kobieta

Z nami od: 05-02-2012

Ja tez mam problem z bateria. Mam Samsung Galaxy S4 od sierpnia. Rano jak wychodzilam do pracy to mialam ok 90% baterii. Uzywalam telefonu (internetu) tylko podczas polgodzinnej przerwy. Jak wrocilam do domu, to ledwie kilka % zostalo. Wczoraj bateria padla jeszcze przed przerwa. Fakt, sporo korzystam z telefonu, ale bez przesady.

Do góry stronyOffline

krakn

Post #5 Ocena: 0

2015-02-06 23:05:58 (10 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Często mamy dużo aplikacji które z jakiś przyczyn, ciągle chcą dostępu do internetu.

A największe pożeracze energii w telefonie to:
-ekran
-GSM wysokich częstotliwości czyli 3G - 4G
-Transfer danych, który zmusza do wysyłania i odbierania danych, generalnie wzbudzenie całego systemu i procesora.

Aby obniżyć zużycie energii, to wiadomo, nie trzymać ekranu rozświetlonego na full
Gasić go najlepiej ręcznie gdy już nie jest potrzebny.

Jak w Pracy nie potrzebujemy dostępu do internetu cały czas, to wykonać jeden czy dwa ruchy po ekranie i wyłączyć transmisje danych.

Jeżeli chcemy zaoszczędzić jeszcze więcej, to wejsć w ustawienia "połączenia" przełączyć z trybu Auto, na GSM.
Transwer danych będzie możliwy, ale raczej tylko do odebrania poczty aplikacją, bo bedzie szło w bardzo starym trybie GPRS, obrazki praktycznie nie będzie się dało załadować. Ale email tekstowy dojdzie, oczywiście o ile nie wyłączymy trybu transmisji danych.

No i jeszcze jedno, Popularny FB jest jednym z największych zjadaczy energii
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

Capricorn

Post #6 Ocena: 0

2015-02-06 23:14:22 (10 lat temu)

Capricorn

Kobieta

Z nami od: 05-02-2012

Dzieki krakn. Tak chcialam wlasnie zrobic. Wylaczyc transmisje danych i wlaczyc jak mam przerwe. Na facebooku jestem zalogowana caly czas,aplikacji mam sporo, codziennie jakies automatyczne aktualizacje. Ale ostatnio to w tempie ekspresowym baterie cos zzera.

Do góry stronyOffline

Craven_2

Post #7 Ocena: 0

2015-02-07 08:18:57 (10 lat temu)

Craven_2

Mężczyzna

Z nami od: 24-08-2010

Ustaw sobie aby wszystkie aktualizacje, wrzucanie fotek i filmow na serwer robilo tylko po podlaczeniu do ladowarki i tylko po polaczeniu sie z domowym WiFi. Robie tak od lat, telefon laduje raz na 2-2,5 dnia. Wlaczony tryb oszczedzania energii, autoprzyciemnianie ekranu. W nocy tryb lotniczy tak by budzik dzialal, w pracy i w domu uzywam WiFi, internet mobilny wlaczony caly czas by na czas poza WiFi (dojazd do pracy czy zakupy) miec dostep do netu. Galaxy S3

Aaa no i nie mam konta na twarzoksiazce.

[ Ostatnio edytowany przez: Craven_2 07-02-2015 08:22 ]

Do góry stronyOffline

E-mailNumer AIM

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,