MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Samsung Galaxy-krotko trzyma bateria

« poprzednia strona

Strona 3 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

Str 3 z 3

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Post #1 Ocena: 0

2014-04-11 17:09:29 (11 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

krakn

Post #2 Ocena: 0

2014-04-11 18:09:55 (11 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Cytat:

2014-04-11 15:57:01, kaskaaa napisał(a):
Cytat:

2014-04-11 15:22:22, krakn napisał(a):
Przytrzymaj środkowy przycisk, a następnie nie puszczając przycisk włącz

Krakn nic to nie daje,wlasnie czytalam na necie ze one jakies wadliwe niby sa te tel

TO FAKT, S3 był niestety niezbyt udaną serią.
Przyczyną może być padnięta bateria, uszkodzenie złącze USB a co za tym idzie brak ładowania.
No albo coś się posypało....
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

kaskaaa

Post #3 Ocena: 0

2014-04-11 18:47:06 (11 lat temu)

kaskaaa

Kobieta

Z nami od: 05-09-2010

Bylam w vodafonie i gosciu mi powiedzial tak, ze moze mi go odeslac ale na tym tel sa dwa lekkie pekniecia i moze byc tak ze oni uznaja ze to od tego tzn na pweno by tak bylo zeby powiedzieli ze to jest przyczyna i wtedy ja pokrywam koszty, ale te pekniecia mam juz od dawna,umowa mi sie konczy w czerwcu moge wziasc nowy juz ale kurde mialam tam wszystkie zdjecia wazne nr.
...

Do góry stronyOffline

krakn

Post #4 Ocena: 0

2014-04-11 18:49:16 (11 lat temu)

krakn

Mężczyzna

zdjecia powinny być na karcie pamięci, od jakiegoś czasu są też kopiowane na serwis google.

A kontakty powinnaś mieć zsynchronizowane na skrzynce google, wiec nie powinny przepaść.

Dlaczego Ważne zdjęcia nie synchronizujesz np z usługą Dropbox? albo z komputerem? To się dzieje automatycznie.

Do góry stronyOffline

InvisibleShoote

Post #5 Ocena: 0

2014-04-11 20:00:37 (11 lat temu)

InvisibleShooter

Mężczyzna

Z nami od: 26-03-2014

Ja mogę powiedzieć od siebie, że mam S3 - dane komórkowe non stop, max rozjaśniony, router wi-fi praktycznie całymi dniami włączony, przeglądanie stron w pracy - bateria wytrzymuje w porywach do jednego dnia maximum. Później kontakt z prądem do rana i tak w kółko. Czekam aż się wykończy.

Swoją drogą, ja uważam, że SGS3 to udany model. Skłamałbym, gdybym powiedział, że bateria jest OK - bo nie jest. Czytałem też tematy związane z pamięcią RAM tego telefonu, faktycznie dużo postów opisujących problemy z tym związane. Ale jak dla kogoś takiego jak ja ... w zupełności mi wystarcza. Nigdy nie miałem problemów z zawieszaniem się telefonu nawet przy większych ilościach zainstalowanych aplikacji, tych z mniejszą czy też większą wagą. Nigdy też nie wywalało mnie z przeglądarki. Może taki egzemplarz? Bateria też z początku trzymała przyzwoicie, moim zdaniem sam ją roz****łem ciągłym podłączaniem przy stanie baterii 20%-40%? Na pewno miało to jakiś wpływ. Aaaa sam nie wiem.

[ Ostatnio edytowany przez: InvisibleShooter 11-04-2014 20:25 ]

Do góry stronyOffline

krakn

Post #6 Ocena: 0

2014-04-11 20:48:58 (11 lat temu)

krakn

Mężczyzna

InvisibleShoote, wręcz przeciwnie, teraz baterię tak powinno się doładowywać.

Ale jestem w szoku że tak długo ci trzyma bo mnie żaden telefon ani SGS2, ani seria notów tak nie trzymała.
fakt, wszytko zależy jak dużo się rozmawia, bawi telefonem, fotografuje i jak dużo kont jest synchronizowane.

i ile usług z tych kont, bo np mając tylko 1 konto google, tak na prawdę potrafi być kilkanaście usług uruchomionych, które co kilka minut coś tam kombinują w necie.

Niezłym pozeraczem energii są apki "społecznościowe" bo też ciągle pingują i sie synchronizują. Warto wyłączyć ich prace w tle

Do góry stronyOffline

InvisibleShoote

Post #7 Ocena: 0

2014-04-11 21:06:30 (11 lat temu)

InvisibleShooter

Mężczyzna

Z nami od: 26-03-2014

Cytat:

2014-04-11 20:48:58, krakn napisał(a):
InvisibleShoote, wręcz przeciwnie, teraz baterię tak powinno się doładowywać.

Ale jestem w szoku że tak długo ci trzyma bo mnie żaden telefon ani SGS2, ani seria notów tak nie trzymała.
fakt, wszytko zależy jak dużo się rozmawia, bawi telefonem, fotografuje i jak dużo kont jest synchronizowane.

i ile usług z tych kont, bo np mając tylko 1 konto google, tak na prawdę potrafi być kilkanaście usług uruchomionych, które co kilka minut coś tam kombinują w necie.

Niezłym pozeraczem energii są apki "społecznościowe" bo też ciągle pingują i sie synchronizują. Warto wyłączyć ich prace w tle

No u mnie tak jest, tak jak napisałem, może taki egzemplarz? Co do aplikacji społecznościowych - nie mam żadnej, prócz WhatsApp do kontaktu z bratem raz na 2 dni i to wszystko. Żadnych Facebook'ów itp. Jedyne co aktualizuje i mam zsynchronizowane to poczta Gmail. Cała reszta Dropbox'ów i podobnych aplikacji jest wyłączona. Ogólnie wszystko czego nie używam staram się wyrzucić o ile jest taka możliwość albo zatrzymać. Bateria trzyma tak jak napisałem, dlatego tez tutaj się udzielam bo mnie to zdziwiło.

Swoją drogą kiedyś trafiłem na temat, gdzie babce chyba w Szwajcarii SGS3 wybuchł w kieszeni powodu nieoryginalnej baterii, zaznaczam chyba bo było dawno i nie pamiętam :-]

PS. No jest :-]

Po co Ci dynamit?

[ Ostatnio edytowany przez: InvisibleShooter 11-04-2014 21:09 ]

Do góry stronyOffline

autor65

Post #8 Ocena: 0

2014-04-11 21:08:41 (11 lat temu)

autor65

Mężczyzna

Z nami od: 02-08-2010

Ja mam s3 juz dwa lata. Nigdy nie zawiesil sie ani nic zlego sie nie dzalo. Jestem super zadowolony. Teraz wgrali (three)nowego jak nowego ale 4.3 androida i o dziwo bateria trzyma dluzej. Jesli go katuje non stop to pod wieczor ma 15%. Normalnie i dwa dni wytrzyma!
człowiek się zmienia za ...granicą

Do góry stronyOffline

Strona WWW

krakn

Post #9 Ocena: 0

2014-04-11 21:43:19 (11 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Wiesz te babki tak mają co wezmą do ręki to im wybucha :)))

A tak na prawdę to nieorginalne baterie są z tej samej fabryki co oryginalne, tylko nie mają naklejki.

Oryginalne Iphony też potrafiły się zapalić.

Wynika to z budowy ładowarek mikroprocesorowych zazwyczaj, a nie z faktu baterii ogniw.
Po prostu odkąd ładowarki są elektroniczne a nie transformatorowe to się może zdarzyć że przez awarię poleci prąd 230 zamiast +5

Do góry stronyOffline

Strona 3 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,