Cytat:
2013-11-30 23:46:00, star4870 napisał(a):
Cytat:
2013-11-30 21:13:05, Wielki_Ja napisał(a):
Cytat:
2013-11-30 21:00:30, krakn napisał(a):
Cytat:
2013-11-30 19:24:42, Wielki_Ja napisał(a):
nie wymienia się
I wszytko w temacie
Chyba że ktoś kupuje na 6 miesięcy, a pote to będzie to będzie nie będzie to trudno :>
Można wymienia się, ale wymaga rozebrania całego teleonu, śrubek,pierdół odcholery.
Jednemu bateria wytrzyma rok,a może i dwa, ale bywa bardzo często że siada po kilku miesiacach.
zamiast kupić za pare funtów nową to trzeba biegac po serwisach.
NIE dziękuje
Dwa lata ujeżdżałem sony xperia s z wbudowaną baterią i co ??? nic
działa tak jak powinien , czytałeś jakieś miarodajne testy ?, używałeś sam telefon z wbudowaną baterią ? czy znasz je tylko z opowieści...
Nowoczesne baterie w smartfonach wytrzymują około 200 cykli ładowania/rozładowania bez spadku poniżej 80% pierwotnej pojemności. Po tym okresie następuje znaczący spadek pojemności przy każdym lądowaniu, zauważalny gołym okiem. 200 cykli to około 1,5 roku pracy.
Źródło wiki:D
Pod warunkiem że telefon służy do dzwonienia do teściowej i to jędzy.
Najwięcej pozerają energii,
-Ekran
-Transmisja danych czyli tryb pracy inny niż GSM
-moduł GSM
Jak używasz częstej synchronizacji, nawigacji i programów które używają tych wszystkich urządzeń,(GPS przecież używa aplikacja FB i wiele innych, nie musi być mapa nawigacji ) to bateria leci w pół dnia.
Tak normalnie to obecnie telefon ładuje się codziennie, a jak ktoś używa telefonu niemal non stop, duży egran, GPS, transmisja danych non stop, wiele synchronizacji... dużo rozmów...
To nawet pół dnia.... 200 cykli robi się nie 1,5 roku tylko 200 dni lub mniej, a to nawet nie jest ROK. Chyba że tamci panowie liczą rok 70 dni, ale nie wiem co to za kalendarz jest
Baterie jak to baterie, każdy przecież ma ich w domu całe garście, a właściwie akumulatory.
Jedne wytrzymują nawet kilka lat, a bywają takie że po kilku ładowaniach szlak je trafia. I dotyczy to wszystkich akumulatorów, od elektroniki po pojazdy.
Taka technika i tyle.
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.