|
|
---|---|
Netta6 | Post #1 Ocena: 0 2013-02-25 22:49:21 (12 lat temu) |
Z nami od: 19-01-2006 Skąd: Bridgwater |
Najprawdopodobniej będę musiała w swój telefon oddać do serwisu i przypuszczam, że skończy się na wykasowaniu wszystkiego z telefonu i wgraniu na nowo oprogramowania. W związku z tym mam pytanko. Czy jeśli wcześniej wyłączę w telefonie synchronizację z kontem google to nie potracę kalendarza, kontaktów, poczty, itp?
|
krakn | Post #2 Ocena: 0 2013-02-26 00:57:34 (12 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
Jeżei masz kontakty i wszytko zsynchronizowane z google mail, to tam zostaje.
Aby wysłać smsy na google zainstaluj program smsbackup. Ja za każdym razem jak wgrywam nowe oprogramowanie to właśnie w ten sposób odzyskuje dane. Przywracanie trochę potrwa, więc się nie stresuj. Po prostu zaloguj się i zostaw telefon na jakiś czas, najlepiej w sieci WiFi. W przyszłości, jak kupisz kolejne urządzenia na androidzie, np tablet, to dopisując je do tego samego konta bedzesz miała wszędzie zsynchronizowane dane. I faktycznie zanim oddasz telefon to po prostu wyłącz synchronizację. A co się stało z telefonem? Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
Netta6 | Post #3 Ocena: 0 2013-02-26 01:45:30 (12 lat temu) |
Z nami od: 19-01-2006 Skąd: Bridgwater |
Zastanawiałam się właśnie jak to działa, bo wiem że jak kasuję coś na telefonie to znika mi i z konta google oraz na odwrót. Tak więc synchronizacja działa w obie strony. Dlatego obawiam się, że jak tylko oddam telefon to potracę wszystko.
Smsy na google? ![]() Kontakty synchronizuję bo niektóre są cenne i nie do odzyskania jak stracę. Pocztę również bo muszę mieć do niej dostęp gdziekolwiek bym nie była. Kalendarz również, bo korzystam z niego z koleżanką z którą współpracuję. Dlatego nie mogę sobie pozwolić na wyparowanie danych. Jak mi coś potrzeba to nie ważne czy korzystam ze swojego kompa czy nie, tylko loguję się na google i w każdym miejscu mam do tego dostęp a korzystam w rożnych miejscach z różnych komputerów. Tylko z tego powodu zrezygnowałam z Outlook, który jak dla mnie jest najlepszym programem do poczty i całej reszty. Co się dzieje z telefonem? Potrafi mi sam wydzwaniać do ludzi o rożnych porach dnia lub nocy lub się zawiesza w najmniej odpowiednim momencie. Telefon to Sony Xperia S. Właśnie stunął mu roczek. Tak przy okazji zapytam ciebie Krakn czy jest możliwość ustawienia w google potwierdzenia dostarczenia poczty? Za nic w świecie nie mogę znaleźć tej funkcji w ustawieniach. |
krakn | Post #4 Ocena: 0 2013-02-26 08:18:36 (12 lat temu) |
No to wykorzystujemy system tak samo.
Też udoatepniam i współpracuje z wieloma osobami z tym że nie działamy na jednym kalendarzu a na wielu z udostepnieniem. W kasowaniu a usuwaniu Różnica polega na tym ze co innego jest dać komendę usuń rekord, a co innego gdy na jednym z urządzeń zostaje skasowane, utracone dane. Wtedy nic się nie dzieje. Potwierdzenie otrzymania email to tylko outlook chyba. Reszta to na zasadzie jak nie ma zwrotu to dostarczone. A otwarcie to już wystarczy ze osoba napisze dziękuję ![]() Do sms jest program. Ale teraz pracuje. Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
krakn | Post #5 Ocena: 0 2013-02-26 08:30:30 (12 lat temu) |
|
|