Str 2 z 11 |
|
---|---|
sto-krotka | Post #1 Ocena: 0 2013-02-07 13:53:40 (12 lat temu) |
Z nami od: 07-09-2012 Skąd: North West |
Dziekuje za uspokojenie mnie
![]() ![]() ... serva me, servabo te...
|
Richmond | Post #2 Ocena: 0 2013-04-24 09:03:56 (12 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Ten telefon to jakas rewolucja w stosunku do mojego starego Androida 2.3. Na dodatek widze, ze pewnych rzeczy nawet nie da sie zmienic bez dodatkowych aplikacji czy nowego ROMa.
Chyba starzeje sie, bo nie przyjmuje zmian zbyt entuzjastycznie ... Na razie ciagle uzywam starego telefonu do poczty, bo denerwuja mnie okropne kolory i uklad nowej poczty. Tak samo irytuja mnie chmurki smsowe. I wlasnie odkrylam, ze nie mozna robic internet pass through. Carpe diem.
|
krakn | Post #3 Ocena: 0 2013-04-24 09:30:08 (12 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
Richmond, no najwyraźniej zostałaś w epoce andka łupanego
![]() Da się wiele zmienić, wystarczy wgrać inne oprogramownie lub zmienić ustawienia. Smsowe chmurki też chyba można, nie jestem pewien bo ja używam GoSMSPro Poczte odbieram na aplikacji google mail i yahoo.app głównie dlatego że chodzi mi o proste wysyłanie faktur z telefonu, gdy miałem jeden program, czasami słałem przez pomyłke z prywatnego. Można tez pobrać jeden z kilku programów, mnie nie przypadły do gustu. No ale masz racje, jest rewolucja. Beata w swoim Note cały czas ma 2.4.4 z tego co pamietam, chciałem jej wgrać JB bo się pojawił dla Niemiec, ale też nie chce. Natomiast bez problemu grzebie w moim telefonie, przeskakując miedzy aplikacjami gdy rozmawia z klientem na swoim. Fakt że jest tak ogromna ilość możliwości że ja nadal nie opanowałem wszytkiego. Np operowanie rysikiem ciągle dla mnie jest zagadką, a można nim robić cuda. Co do wgrywania innego romu, to zupełnie nie odczuwam potrzeby, bo wszytko chodzi szybko i stabilnie. Nawet nie mam go zrotowanego ![]() Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
Richmond | Post #4 Ocena: 0 2013-04-24 09:37:16 (12 lat temu) |
Jestem w epoce kamienia lupanego, gdzie pewne rzeczy mialy okreslona funkcjonalnosc, a nie kolorowe ikonki.
Nie widze opcji zmiany kolorow czy theme bez uzycia dodatkowych aplikacji. Skoro ten Android jest taki super i robia nowe wersje, to czemu obcinaja funkcjonalnosc? Brak internet pass-though oznacza, ze telefon jest nieprzydatny dla mnie. Swoje HTC podlaczam kablem do kompa w pracy i korzystam z poczty i nie nabijam transferu danych. First world problems ![]() Carpe diem.
|
Richmond | Post #5 Ocena: 0 2013-04-24 18:32:41 (12 lat temu) |
No dobra, moj nowy telefon poszedl na Ebay. Niech zyje stare HTC
![]() ![]() Carpe diem.
|
|
|
krakn | Post #6 Ocena: 0 2013-04-24 18:50:25 (12 lat temu) |
Uuu tak szybko się poddała
![]() ![]() faktycznie, mozna zmienić kolory bombelkow, ale bombelki smsow są. internet przez USB... do telefonu tego nie próbowałem hm ew odwrotnie tak. Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
Richmond | Post #7 Ocena: 0 2013-04-24 19:37:10 (12 lat temu) |
Coz, telefon nie spelnil moich oczekiwan co do funkcjonalnosci, to nie ma sensu meczyc sie z nim.
Carpe diem.
|
ozziesan | Post #8 Ocena: 0 2013-05-05 07:52:30 (12 lat temu) |
Z nami od: 25-01-2013 Skąd: london |
Mam takie pytanie odnośnie nota 2 i jego wbudowanej pamieci. Ile tak naprawdę z tych teoretycznie 16GB jest dostępnych dla użytkownika. Jak dla mnie te 16GB zaczyna byc juz niewystarczające, wiem tez ze jesli telefon jest bez rota czy jak sie tam to nazywa nie mozna wykozystac pamieci SD do gier czy aplikacji. Więc do czego jest ona wykorzystywana, do filmow i zdjęć wyłącznie ?
|
krakn | Post #9 Ocena: 0 2013-05-05 08:56:55 (12 lat temu) |
nie wiem jak jest z grami ale wiele programów można skopiować na kartę. hm robiłem to na sgs2 tu nie.
A karta może mieć 64 GB A jeszcze jedno. wejdź w statystyki pamięci. Zobacz w spisie co zajmuje miejsce, ostatnio też miałem problem z brakiem pamięci. Poza zdjęciami i filmami okazało się że miałem 9 GB jakiś plików tymczasowych! Wywalilam i jest ok. EDIT Faktycznie nie da się przeniesć programów na kartę. Nimo wszytko, przejrzyj: Setings Storage i klikaj na Downloads, Miscellaneous, itd itd. wiele z tych plikow można wywalić. Do tego w menager programów możesz wyczyścić pamięć podręczna przeglądarek, ta też potrafi zająć setki MB Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
krakn | Post #10 Ocena: 0 2013-05-14 19:41:15 (12 lat temu) |
na reszcie ukazała się oficjalna aktualizacja systemu dla telefonów pracujących w sieci O2 UK.
Niestety nie jest dostepna z powietrza, konieczne jest podpięcie telefonu do komputera i uruchomienie standardowej aplikacji KIES. Po podpieciu, natychmiast otrzymujemy komunikat że jest aktualizacja i czy chcemy przeprowadzić. Warto tradycyjnie wczesniej na wszelki wypadek dokonać backup wszytkiego co jest w telefonie. Konieczne jest by akumulator był naładowany ponad 60% Sama aktualizacja przebiega bardzo szybko i zakończona jest automatycznym restartem telefonu. I gotowe, nic nie musimy odzyskiwać. Z tego co widzę np FFox działa niesamowicie szybko. W menu pojawiły się nowe ikonki. I na razie tyle co zauważyłem. Cały dzień telefon chodzi stabilnie. Czyli własciciele Note 2, podpiąć się czas :D Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|