MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Koniec umowy z Three, migracja numeru do Giff Gaff

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

djrexy

Post #1 Ocena: 0

2012-12-10 04:40:09 (12 lat temu)

djrexy

Mężczyzna

Z nami od: 08-10-2006

Witam!
Z dniem 7 stycznia wygasa mi umowa z Three i chciałbym przejść do Giff Gaff.
Wiem że musze zadzwonic do trójki aby poprosić o PAC kod. I tu nasuwa się pytanie, czy podczas rozmowy z nimi o PAC-u , powiedzieć że z dniem 8 stycznia rozwiązuje z nimi umowe, czy lepiej wziąsć od nich PAC, aktywowac Giff Gaff i wprowadzić PAC? Wiem że jest mniej niż 30 dni do końca abonentu z trójką i moga potem przedłużyć mi o miesiąc( do lutego) czego wolałbym uniknąć. Macie jakieś pomysły bądź doświadczenia jak z nimi rozmawiać? *SORRY*

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Jarek11

Post #2 Ocena: 0

2012-12-10 10:13:17 (12 lat temu)

Jarek11

Mężczyzna

Z nami od: 29-06-2011

Popros o PAC nawet dzisiaj. Uzyskanie PAC number oznacza automatyczne 30 dniowe wypowiedzenie, jezeli PAC nie zostanie uzyty zostajesz na kolejny miesiac z trojka.

Powodzenia! Z trojki nie jest tak latwo dostac PAC *THUMBS UP*

Do góry stronyOffline

djrexy

Post #3 Ocena: 0

2012-12-10 15:03:45 (12 lat temu)

djrexy

Mężczyzna

Haha tak jak napisałeś, nue tak łatwo o PAC. Zadzwoniłem, poprosiłem o PAC i zapytali się o powód rezygnacji, powiedziałem że mam słaby zasięg w domu, bo naprawde mam a oni że mam dobry. Ja ponownie poprosiłem o PAC a oni swoje o dobrym zasięgu. Dopiero gdy powiedziałem że opuszczam wyspe facet przestał i wysłał mi PAC. Dobrze szkolone bastardy w tej trójce.

Do góry stronyOffline

Post #4 Ocena: 0

2012-12-10 15:34:13 (12 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

stokrotka1975

Post #5 Ocena: 0

2012-12-10 17:45:20 (12 lat temu)

stokrotka1975

Kobieta

Z nami od: 16-02-2010

Witam Was, może mi ktoś wytłumaczyc tak łopatologicznie co to jest ten Pac? Kontrakt w trójce konczy mi sie 14 stycznia, chce wypowiedziec umowę ale zachować stary numer i podpisac kontrakt z T mobile na moj stary numer telefonu. Jak się do tego zabrac? Rozumiem, że najpierw musze zadzwonic do trojki, najpozniej 13 grudnia aby mi nie przedluzyli kontraktu o miesiac, ale co dalej?

Do góry stronyOffline

djrexy

Post #6 Ocena: 0

2012-12-10 20:35:04 (12 lat temu)

djrexy

Mężczyzna

Dzwonisz już miesiąc przed końcem, mówisz im o opuszczeniu UK, bo inaczej Cię zamęczą dyrdymałami, mają obowiązek dać Ci PAC (porting authorization code) maximum do 2 godzin od czasu zażądania jego. Idziesz do nowego dostawcy, bierzesz telefon i dajesz mu PAC który dostałeś z trójki. Po paru dniach( zależy od operatora) masz nowy kontrakt ze swoim starym numerem a ten z trójki automatycznie wygasa. Niech mnie ktoś poprawi jeśli się myle.

Do góry stronyOffline

martunia2302

Post #7 Ocena: 0

2012-12-10 20:46:33 (12 lat temu)

martunia2302

Kobieta

Z nami od: 18-10-2010

Ja nie bylam na kontrakcie przez 6 misiecy,placilam tylko miesieczny abonament.Chcialam jakas dobra oferte( bylam z three od 6 lat) i niestety nie doprosilam sie niczego.Kiedy powiedzialam ze odejde..zaczeli wydzwaniac ,i dawali super oferte tylko dla mnie( po sprawdzeniu oferta byla dostepna dla kazdego :-])Wkoncu mezu mowi jakiemus ciapatemu w Indiach ze chce kod..a ten nagle znajduje tysiace ofert,ale niestety zadna nie byla nwet blisko ceny ktora placilam . Przez 2 godziny powtarzania i mowienia ze niechcemy juz z nimi byc dostalismy uproszony kod :-D.

Do góry stronyOffline

stokrotka1975

Post #8 Ocena: 0

2012-12-10 20:57:17 (12 lat temu)

stokrotka1975

Kobieta

Z nami od: 16-02-2010

Dzieki Djrexy za odpowiedz, zapytam Cię jeszcze o jedna rzecz. Jeżeli powiedzmy jutro zadzwonie do trojki i uda mi sie uzyskac :) PAC i jutro rowniez zakupie nowy telefon w tmobile to bede musiala przez dwa miesiace placic rachunki za dwa kontrakty? Jeden w trojce, bo terminowo powiniem skonczyc mi sie 14 stycznia - wiec rachunek ostatni zaplace w lutym i drugi kontrakt w tmobile, gdzie pierwszy rachunek dostane w styczniu za grudzien. Dobrze rozumuje? Przez dwa miesiace place dwa kontrakty a mam tylko jeden numer?

Do góry stronyOffline

djrexy

Post #9 Ocena: 0

2012-12-11 02:20:28 (12 lat temu)

djrexy

Mężczyzna

No za ostatni rachunek w trójce musisz zapłacić. Dobrze kminisz :)

Do góry stronyOffline

krakn

Post #10 Ocena: 0

2012-12-11 06:51:40 (12 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Cytat:

2012-12-10 20:57:17, stokrotka1975 napisał(a):
Dzieki Djrexy za odpowiedz, zapytam Cię jeszcze o jedna rzecz. Jeżeli powiedzmy jutro zadzwonie do trojki i uda mi sie uzyskac :) PAC i jutro rowniez zakupie nowy telefon w tmobile to bede musiala przez dwa miesiace placic rachunki za dwa kontrakty? Jeden w trojce, bo terminowo powiniem skonczyc mi sie 14 stycznia - wiec rachunek ostatni zaplace w lutym i drugi kontrakt w tmobile, gdzie pierwszy rachunek dostane w styczniu za grudzien. Dobrze rozumuje? Przez dwa miesiace place dwa kontrakty a mam tylko jeden numer?

zle i dobrze rozumujesz.

u starego operatora płacisz do konca.

U nowego od momentu podpisania nowego kontraktu.

nie mozesz mieć 1 numeru u 2 operatorów.

konczy ci się umowa w styczniu, miesiąc wcześniej skłądasz wypowiedzenie.

prosisz o kod, w sumie przychodzi szybko, ale bywało ze do 48 godzin.

idziesz kupujesz nowy telefon, abonament.

dostajesz nowy numer, podajesz im PAC.

W tym momencie będą działały 2 numery ten nowy i z przekierowania ten stary.
Po kilku dniach ten nowy zostaje wyłączony a ty nadal masz ten stary numer.

W praktyce jak ktoś dzwoni do ciebie to nie widzi różnicy, zdziwć się może gdy ty zadzwnisz do niego bo w okesie przejsciowym zobaczy nowy numer.

jeżeli nie chcesz płacić 2 abonamentów to wstrzymaj sie z podpisaniem nowego zobowiązania.
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,