Str 3 z 4 |
|
---|---|
maw2be | Post #1 Ocena: 0 2012-12-02 09:17:40 (13 lat temu) |
Z nami od: 04-10-2006 Skąd: north herts |
stokrotka nie chce mi się wierzyć iż w dobie walki o klienta żadna firma telekomunikacyjna nie zainteresowała się blokiem mieszkalnym w mieście blisko warszawy. zrozumiałbym jakiś blok w po pegieerowskim miasteczku, ale blisko warszawy? i urząd pracy to kable na pewno dochodzą z tp więc teraz tylko jedno wolne gniazdo w centrali i twoja mama ma już telefon. naciskałbym tą tp
|
Sawanna | Post #2 Ocena: 0 2012-12-02 09:21:03 (13 lat temu) |
Z nami od: 24-05-2011 Skąd: z Kosmosu |
Cytat: 2012-12-02 09:17:40, maw2be napisał(a): (...) naciskałbym tą tp Może niekoniecznie na tę konkretna firmę... Jeśli któregoś dnia ktoś zarzuci Ci, że Twoja praca nie jest profesjonalna powiedz sobie, że Arkę Noego zbudowali amatorzy, a Titanic'a profesjonaliści...
![]() |
sto-krotka | Post #3 Ocena: 0 2012-12-02 10:45:41 (13 lat temu) |
Z nami od: 07-09-2012 Skąd: North West |
Ja tez jestem w szoku, ze TP nie walczy o klientow. Okolo 4 lata temu kiedy zdecydowalam, ze zostaja w UK na stale chcialam przeniesc linie wraz z numerem ,ze swojego mieszkania do mamy. Wtedy tez TP odp.,ze nie da rady bo nie ma tam linii. Moja mama w tamtym czasie nie planowala zakladania internetu wiec nie naciskalysmy na ta firme. Teraz sie sytuacja zmienila, moja mama zostala babcia i chcialaby czasem zobaczyc wnuczke na zywo wiec skype by sie przydal.
... serva me, servabo te...
|
krakn | Post #4 Ocena: 0 2012-12-02 10:58:58 (13 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
no to jak nie TP to pewnie swoje kable ma inna firma.
Trochę dziwne bo co jak co, ale TP łatwo nie oddaje swojej struktury. Dawniej bez problemu, jak nie było kabla na posesji to za opłatą kładli kabel. Jakoś nie chce mi się wierzyć że w starym biurowcu wyparowała instalacja. A jak tak, to inna firma nie weszła ze swoimi usługami. Tak czy siak. gadanie bez sensu. Nie znamy lokalizacji, więc sama musisz poszukać na google lub sprawdzać wszystkich operatorow po koleji. masz poza TP czyli orange, netia, energia czy jaoś tak, UPS czyli kablówka. Cyfra + chyba Nka korzystają ze struktury telefoni komórkowej, orange i polsat z lini telefonicznej TP, przynajmniej tak ma teściowa. choć chyba teraz też już przechodzą na telefonie komórkową o ile jest wystarczajacy zasięg H+ i 4G. No ale to wróżenie z fusów. W UK też są miejsca gdzie BT nie ma swoich kabli, za to są inni operatorzy i odwrotnie, sa miejsca gdzie jest tylko BT no ale bez adresu jak mamy cokolwiek dordzić? Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
Kai_30 | Post #5 Ocena: 0 2012-12-02 17:42:13 (13 lat temu) |
Z nami od: 10-05-2011 Skąd: - |
W większości miast w Polsce działają też firmy oferujące internet radiowy. Sama taki mam, jakość bardzo przyzwoita, nie mam powodu do narzekań. Znów, jak ktoś wyżej radził - wpisz "internet radiowy" + nazwę miasta w google. Albo, żeby nie zawężać: dostawcy internetu w mieście X. A może jakieś lokalne forum, gdzie mogłabyś zapytać mieszkańców?
|
|
|
marek6006 | Post #6 Ocena: 0 2012-12-02 18:13:14 (13 lat temu) |
Z nami od: 19-11-2008 Skąd: Merthyr Tydfil |
Tutaj masz link do mapy zasiegu przez PLAY
http://internet.play.pl/maps/map . Ja sam korzystam z mobilnego na kartę jak jestem w Polsce. Jest oferta na kartę i na abonament nawet z laptopem z możliwością rezygnacji w ciągu tygodnia. Polecam. |
sto-krotka | Post #7 Ocena: 0 2012-12-02 19:07:22 (13 lat temu) |
Pranie, zakupy, obiad i dziecko, ktore zasnelo oddajac mi wolnosc i swobodny dostep do internetu
![]() Kai_30 - na jakiej zasadzie dziala internet radiowy? Jak wyglada jego instalacja? Znalazlam stronke na ktorej jest napisane, ze oferuja internet droga radiowa i kablowa. otworzylam wiec kolejna strone aby uzyskac wiecej informacji ale jest tylko cennik. Na samym dole stronki, dolnym maczkiem znalazlam: "Instalacja obejmuje montaż urządzeń i konfigurację komputera Klienta. Kabel pomiędzy anteną i odbiornikiem prowadzony jest najkrótszą drogą bez specjalnego maskowania. " Przefarbowanie sie na brunetke niestety nic mi nie pomoglo, nie rozumiem tego zdania. Chodzi o internet radiowy czy kablowy? ... serva me, servabo te...
|
Kai_30 | Post #8 Ocena: 0 2012-12-02 19:56:43 (13 lat temu) |
Cytat: 2012-12-02 19:07:22, sto-krotka napisał(a): Pranie, zakupy, obiad i dziecko, ktore zasnelo oddajac mi wolnosc i swobodny dostep do internetu ![]() Kai_30 - na jakiej zasadzie dziala internet radiowy? Jak wyglada jego instalacja? Znalazlam stronke na ktorej jest napisane, ze oferuja internet droga radiowa i kablowa. otworzylam wiec kolejna strone aby uzyskac wiecej informacji ale jest tylko cennik. Na samym dole stronki, dolnym maczkiem znalazlam: "Instalacja obejmuje montaż urządzeń i konfigurację komputera Klienta. Kabel pomiędzy anteną i odbiornikiem prowadzony jest najkrótszą drogą bez specjalnego maskowania. " Przefarbowanie sie na brunetke niestety nic mi nie pomoglo, nie rozumiem tego zdania. Chodzi o internet radiowy czy kablowy? IMHO chodzi o radiowy. W skrócie: panowie przyjdą, zawieszą za oknem odbiornik (małe plastikowe pudełeczko, mniejsze niż książka) i poprowadzą kabel do komputera bez specjalnych ceregieli i luksusów, tzn nie będą chować kabla w listwach itd. Co do działania - no, szczegółów technicznych się po mnie nie spodziewaj ![]() Jakość pewnie zależy od firmy, ale u mnie jest bardzo nieźle - płacę 55 zł miesięcznie, do internetu pod wifi podpięte są jednocześnie przynajmniej trzy komputery (z których co najmniej jeden użytkuje net intensywnie - jakaś gra online, film albo skype), plus dwa telefony. Chodzi bardzo ładnie, nie przycina. Zdecydowanie lepiej, niż internet mobilny (czyli od operatorów sieci komórkowych) - takie testowaliśmy już prawie wszystkie (T-mobile, Plus i Play), radiówka je przebija. Jak ktoś nie ma dużych wymagań, to pewnie spokojnie może płacić niższy abonament. Aha, dopisek - komputer jest podpięty do kabla, droga radiowa dotyczy połączenia nadajnik-odbiornik. [ Ostatnio edytowany przez: Kai_30 02-12-2012 19:57 ] |
sto-krotka | Post #9 Ocena: 0 2012-12-02 20:26:29 (13 lat temu) |
hmm..kiedy ostatnio bylam w Polsce siostra pozyczyla mi swoj mobilny internet, nawet dwa. jezeli dobrze pamietam to byl T-mobile i Orange. Rozmowa przez skype wygladala tak, ze nie mozna bylo nawet jednego zdania zakonczyc a juz sie wieszal. Blok mojej mamy to chyba jedna, wielka, czarna dziura... Sprawdze ta radiowke NETFALA. Wedlug ich mapki zasiegu obejmuja mamy pechowy blok.
KRAKN ; "no ale bez adresu jak mamy cokolwiek dordzić?" Zakladajac ten temat na forum liczylam tylko na porade, skierowanie mnie na wlasciwy tor w poszukiwaniu rozwiazania. To tez jes jeden z dwoch powodow dlaczego nie podaje nazwy miejscowosci.Brudna robote czyli grzebanie w necie i sprawdzanie zasiegu, dostepnosci internetu w tej miescowosci, u kazdego operatora wykonam sama ![]() marek6006; Play tez sprawdze na wszelki wypadek. Moze maja lepszy internet mobilny od Orange i T-mobile. ... serva me, servabo te...
|
Kai_30 | Post #10 Ocena: 0 2012-12-02 21:12:23 (13 lat temu) |
sto-krotka, Play mógłby ew. przebić innych operatorów w centrach wielkich miast, ale też niekoniecznie. To zwyczajnie jest zbyt wolny internet na rozmowy przez skype - tzn. sama rozmowa głosowa jeszcze ujdzie, z obrazem już nie. No i - chyba wszyscy operatorzy komórkowi oferują internet w ograniczonym pakiecie danych - jak się przekroczy limit jest lipa.
Poszukaj opinii użytkowników tej radiówki. |