MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Internet w Polsce

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

sto-krotka

Post #1 Ocena: 0

2012-12-01 15:11:15 (13 lat temu)

sto-krotka

Kobieta

Z nami od: 07-09-2012

Nie jestem zorietnowana jak wyglada sytuacja z dostawcami internetu w PL. Wiem, ze wiekszosc z Was tez nie jest w temacie ale moze znajdzie sie ktos kto moglby mi doradzic. Moja mama nareszcie zdecydowala sie na zalozenie internetu w domu. Glownym powodem jest Skype:). W jej mieszkaniu jest zainstalowane gniazdko do telefonu stacjonarnego, ktorego nigdy nie miala. Zdecydowala sie na internet stajonarny od Orange. Wyslali do niej ekipe od TP aby sprawdzic linie. Niestety okazalo sie , ze w calym bloku nie ma lacza TP. I stad moja prosba o rade- czy s Polsce sa inni dostawcy netu ze swoimi liniami itp.? Internet mobilny odpada, zbyt slaby sygnal na Skype. Szukalam informacji na ten temat w internecie ale wiekszosc osob na firach ma linie TP. Ktos gdzies wspomnial o internecie z kablowki ale nie mam na ten temat zielonego pojecia. Kiedy mieszkalzm w Polsce nid mialam telewizji kablowej i nawet nie wiem jak sie ja zaklada;(. Dla mojej mamy sam internet to czarna magia i nie wie sama co teraz robic.
... serva me, servabo te...

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

greta

Post #2 Ocena: 0

2012-12-01 15:33:43 (13 lat temu)

greta

Kobieta

Z nami od: 26-05-2007

jak twoja mama ma kablowke to powinnas do nich zadzwonic i sie spytac o podlaczenie internetu

Do góry stronyOffline

sto-krotka

Post #3 Ocena: 0

2012-12-01 15:40:33 (13 lat temu)

sto-krotka

Kobieta

Niestety ale nie ma. Szperam caly czas w internecie w poszukiwaniu rozwiazania. Powoli trace cierpliwosc poniewaz w PL nie ma jak tutaj aby wpisac tylko adres na stronie danego operatora aby wydkoczyla informacja jaki internet mozna od niego uzyskac.;(

Do góry stronyOffline

maw2be

Post #4 Ocena: 0

2012-12-01 16:37:18 (13 lat temu)

maw2be

Mężczyzna

Z nami od: 04-10-2006

jeśli nie ma tp to może netia. zależy w jakim mieście mieszka. podaj miasto to już będzie jakiś punkt wyjścia.

Do góry stronyOffline

krakn

Post #5 Ocena: 0

2012-12-01 17:20:17 (13 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

troche dziwne .
na glebokim kielecko slaskim zadupiu gdzie jedt 10 domow na krzyz jest tp net a u ciebie nie ma. hm

tv kablowa to nie wiem. ale zazwyczaj jedt informacja na klatkach schodowych.

sadze ze w sppldzielni czy co tam maja tez wystarczy zazwonic i powiedza jakiej firmie dawali pozwolenie na okablowanie.

ups chyba sie nazywa
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

greta

Post #6 Ocena: 0

2012-12-01 17:46:09 (13 lat temu)

greta

Kobieta

Z nami od: 26-05-2007

no wlasnie podaj gdzie twoja mama mieszka a najlepiej zeby poszla i spytala sie sasiadow interenet jest teraz doslownie wszedzie

Do góry stronyOffline

Sawanna

Post #7 Ocena: 0

2012-12-01 19:03:15 (13 lat temu)

Sawanna

Kobieta

Z nami od: 24-05-2011

Ja mam w Polsce internet z kablówki i jestem bardzo zadowolona. Ale... zależy wszystko od miejsca zamieszkania... bo np. moja szwagierka nie może mieć takiego internetu bo na ulicy gdzie mieszka nikt nie ma akurat telewizji kablowej (same domki) tzn. może mieć jak zapłaci za doprowadzenie linii do ulicy...

A może sprawdź przez cyfrowy polsat.

mapa zasięgu

[ Ostatnio edytowany przez: Sawanna 01-12-2012 19:04 ]

Jeśli któregoś dnia ktoś zarzuci Ci, że Twoja praca nie jest profesjonalna powiedz sobie, że Arkę Noego zbudowali amatorzy, a Titanic'a profesjonaliści...*THUMBS UP*

Do góry stronyOffline

Strona WWW

sto-krotka

Post #8 Ocena: 0

2012-12-01 19:06:47 (13 lat temu)

sto-krotka

Kobieta

Dzwonilam do niej i poprosilam aby w poniedzialek popytala sie czy u niej w bloku jest kablowka.
Sprawdzilam Netie - tylko na laczach TP.
Moja mama mieszka 30km od Warszawy. Wolalabym nie podawac na forum nazwy miasta. Moze w Polsce nie ma takiego operatora jak tutaj Virgin z wlasnymi kablami?

Do góry stronyOffline

Sawanna

Post #9 Ocena: 0

2012-12-01 19:11:00 (13 lat temu)

Sawanna

Kobieta

Z nami od: 24-05-2011

Wpisz sobie w przeglądarkę telewizje kablowe w ... podaj miasto mamy i wchodź na każdą ze stron.

tu dla przykładu masz upc:

dostępność usługi

podajesz w rubryczkach miasto, ulicę i numer budynku...
Jeśli któregoś dnia ktoś zarzuci Ci, że Twoja praca nie jest profesjonalna powiedz sobie, że Arkę Noego zbudowali amatorzy, a Titanic'a profesjonaliści...*THUMBS UP*

Do góry stronyOffline

Strona WWW

sto-krotka

Post #10 Ocena: 0

2012-12-01 19:21:12 (13 lat temu)

sto-krotka

Kobieta

Dziekuje Wam za pomoc:) UPC tez nie ma w tym bloku:( Bede musiala zmotywowac mame aby zrobila wywiad wsrod sasiadow tak jak eadzicie.

Do góry stronyOffline

Strona 1 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,