Str 4 z 21 |
|
---|---|
Post #1 Ocena: 0 2012-12-03 20:03:20 (12 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
marciocha075 | Post #2 Ocena: 0 2012-12-03 21:03:53 (12 lat temu) |
Z nami od: 02-12-2012 Skąd: wishaw |
kurcze ja je kopiłam w piątek.i namysł mi nawet nie przyszło ze porostu nam nie podpasują .....właśnie to miał być prezent na mikołaja.
patrze na umowie ale nie widzę nic o zwrotach ale patrze na stronie 4u i piszą ze podlegają tylko telefony których np. nie łapię zasięg . ten manager ogólnie stwierdził ze nie może tego wymienić bo to apple i coś tam mówił ze ta taryfa która mamy to tylko do tych apple , bo ja go prosiłam o cofniecie umowy lub o zmianę telefonu na inny.A jak myślicie czy jak bym poszła do innego salonu 4u to może ktoś życzliwszy by mi pomógł??? |
krakn | Post #3 Ocena: 0 2012-12-03 21:12:06 (12 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
raczej wątpię, wyślą cie tam gdzie podpisałaś umowę, ale za to nie strzelają, można chodzić.
Tak jest, Iphony Ipady, mają swoją specjalną taryfę. Bo Apple daje specjalne upusty za sprzedaż ich sprzętu u operatorów. Ale zobacz po ile można sprzedać takie telefony i kup sobie coś innego, na pewno taniej. Znaczy jak włożysz kartę do innego telefonu to będzie działać, ale zwrotu nie będzie. Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
marciocha075 | Post #4 Ocena: 0 2012-12-03 21:33:40 (12 lat temu) |
no chyba jedynie to mi zostało
![]() |
marciocha075 | Post #5 Ocena: 0 2012-12-03 21:35:32 (12 lat temu) |
krakn myslisz ze gdyby chcieli to by to zrobili??tylko to ich takie fochy??.....
|
|
|
krakn | Post #6 Ocena: 0 2013-01-03 13:43:51 (12 lat temu) |
OK, O2 zakomunikowało że możemy wcześniej wznowić kontrakt, Od jutra, i mogę dostać, kupić nową słuchawkę.
Chcę Note 2. Ale jak zobaczyłem ich ceny i ofertę to trochę mnie zmroziło. Zajrzałem na Phone4You Nie dość że znaaacznie taniej za słuchawkę, to jeszcze 4G. Przyznaje że jeszcze nie zrobiłem wyliczenia całkowitego kosztu telefon + całkowity abonament, ale już na oko widac różnice. Tylko kurcze tak trochę tam widzę namotane że nie wiem, czy to jest TMobile czy Orange? Przy niektórych opcjach mam napisane DATA Transfer przy innych ROAMING Data Transfer. I teraz kto komu daje roaming? (nie chodzi o Roaming miedzynarodowy) Na ich stronie dopatrzyłem się też narzędzia które sprawdza Upgrade, tylko się zastanawiam czy to dotyczy ich klientów czy mnie który jest klientem bezpośrednio z O2? A i jeszcze jedno. Przydało by mi się mieć 2 karty SIM z tym samym numerem. Kiedyś dawno tak miałem, sądzicie ze jest to możliwe? jest tu na sali specjalista ? ![]() dziękuje from montajn ![]() EDIT Ciekawa opcja, jak ktoś chce zakończyć wcześniej niewygodny abonament, lub potrzebuje pilnie nowy telefon. p-upgrade" target="_blank">Oferują upgrade znacznie wcześniej niż operatorzy, nawet 75 dni! Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
Post #7 Ocena: 0 2013-01-03 17:28:35 (12 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
krakn | Post #8 Ocena: 0 2013-01-03 18:38:16 (12 lat temu) |
Właśnie, przysiadłem trochę nad ofertami.
Jednak z 4G się wstrzymam, za mały zasieg, u mnie nie ma wcale, dopiero od croydon, to raz dwa że podnosi strasznie cenę. No i na pierwszy rzut oka w Phone4You jest dobra oferta, duży pakiet danych nielimitowane rozmowy (to mnie średnio obchodzi) i nielimitowane sms to ma dla mnie znaczenie, bo miesiecznie leci nawet około 1000 smsów, pomijam grudzień gdzie poleciało ponad 4000 ![]() ![]() I wszytsko pięknie tylko haczyk jest w detalu, mianowicie minuty w pakiecie nie obowiązują między sieciami! Co oznaczało by że będę płacił za każde połączenie poza O2. OK, W samym O2, na razie odnalazłem dwie pozycje które wyglądają dla mnie ciekawie. W kontarkcie na 24 miesiące, dają możliwość wznowienia po 21 miesiącach, czyli będę wyliczał wg takiego abonamentu. 600 minut Unlimited SMS i 1GB, 3 months early 500 O2 to O2 minutes, telefon £249.99 Abonament £36.00 Tu co pakiet minut O2 do O2 no ale koszt w skali umowy to 1005,99 Co jest dziwną polityką, przy tak wysokiej cenie zakupu telefonu. Bo nie czarujmy się te minuty O2 do O2 nie są aż tak cenne dla operatora. Kolejna oferta 900 minut, Unlimited SMS, 1GB 3 months early, koszt £129.99 i abonament £41.00 co w skali 21 miesięcy daje nam 990 funtów No tu niewielka różnica, a przecież wykładamy na dzień dobry znacznie mniej, i mamy poniżej 1000 siaka ![]() Nieźle wygląda pozycja niżej minut 1200, SMS Unlimited, Transwer 1GB, 3 months early, telefon £99.99 i abonament £46.00 Wygląda ciekawie, ale jak policzymy to wychodzi 1065.99! I ostatnie dla niepoprawnych gaduł Unlimited Unlimited1GB 6 months early czyli to tak na prawdę 18mc, telefon Free ale abonament £61.00 Co daje w skali 18 mc 1098 funtów, ale jak będziemy go trzymali do końca to osiągniemy aż 1464! Czekam na ofertę z Phone4You, skorzystałem z tej formy upgrade, ale okazuje się że nie dostane natychmiast odpowiedzi tylko będą dzwonić, nie lubię załatwiać przez telefon więc jak mi nie dadzą oferty na email, to oleje to. Jutro zobaczę co mi też zaoferuje O2 z opcji upgrade. Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
Moniaaa81 | Post #9 Ocena: 0 2013-01-03 18:47:35 (12 lat temu) |
Z nami od: 27-09-2012 Skąd: Londyn |
Krakn uwazaj na phones for you...ja juz od nich nic nie wezme. Pierwszy telefon ktory od nich wzielam mial usterke I chcialam wymienic, nie mieli na stanie , czekalam 3 tygodnie a jak wymienili, to sie okazalo ze uzywany w telefonie byly fotki jakiegos goscia. Oddalam wk... I za sluchawke, dzwonilam ze skarga. W koncu doprosilam sie nowego telefonu icos mi tam na moje konto rekompensaty wyplacili. Jednak nigdy wiecej po takim doswiadczeniu, teraz lece bezposrednio to T mobile, nawet jesli troche drozej.
|
krakn | Post #10 Ocena: 0 2013-01-03 18:56:20 (12 lat temu) |
hm, ja akurat miałem z nimi bardzo dobre doświadczenia, 3 razy spłacili za mnie połowę abonamentu, bo rozwaliłem telefon bez ubezpieczenia, więc wchodziło w grę podpisanie nowego abonamentu.
Ale było to kilka lat temu. Idę liczyć inne sieci :> Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|