2012-09-20 13:20:53, Catch napisał(a):
Cytat:
krakn napisał(a):
Uwaga moderatora: OK niech ci będzie, zostawię. Ale jak ja bym to napisał to bym wolał by ktoś mi to wykasował. No ale twoja wypowiedź określa ciebie. W takim razie argumenty o Religi już wyczerpałeś, teraz jak masz jakieś inne techniczne czy marketingowe konkrety to napisz. o religii i wyznawcach dalsze double będą kasowane.
moja wypowiedź określa mnie jako człowieka NIEWIERZĄCEGO i tylko tyle
i jeśli widzisz cokolwiek innego to cóż Twoje odczucie
temat techniczny
ok
technicznie rzecz biorąc jak pisałem już kilka stron temu nowi iphon5 nie wnosi NIC innowacyjnego NIC nowego w rozwój telefonii i smartfonów
nijak nie wyprzedza konkurencji wielokrotnie nie dorównuje ani prędkości ani innowacyjności, kwestie estetyczne to czyste kwestie gustu i nic więcej - osoba mi bliska która nie miała styczności wcześniej ze smartfonami (sama ma starą nokię) po oglądnięciu S4 stwierdziła że to cegła i nijak się nie podoba.
temat techniczny właśnie się wyczerpał
iphon 5 nie jest wart więcej niż 250 funtów
to że sprzedaje się za więcej to już tylko i wyłącznie kwestia WIARY
dlatego kontynuacja wątku jest już czystą dyskusją religijną i nic więcej
czy się to komuś podoba czy nie
nie mam nic przeciwko iphonowi
apple
jakiejkolwiek firmie sprzedającej sprzęt
ale wycenianie kawałka plastiku 2 x drożej niż jest wart i wpieranie konsumentom że warto wydać 2 x więcej tylko po to żeby w jakiś sposób poczuć się wyjątkowym czy związanym z jakąś społecznością to... cóż nie odbieram tego inaczej jak sprzedawaniem tych produktów w sposób... no i nie mogę użyć słowa religijny bo to podobno temat techniczny...
faktem jest że pracownicy sklepów apple pracują za minimalne kwoty, faktem jest że po wizycie w apple store człowiek widzi ich uduchowione nastawienie do tego co robią
jak pisałem
temat techniczny skończył się kilka stron temu
pozostaje pytanie - czy ten temat ma jeszcze w ogóle sens ??
i może jeszcze raz
zbluzgać niewierzącego
bo nie wierzy
bo się na pewno myli
moderator wytnie połowę wypowiedzi i na czerwono niewierzącego skrytykuje
a reszta rzuci się jak psy na kości bo wolno
bo napastliwe posty ewidentnie naruszające regulamin nie są ani edytowane ani kasowane
jeszcze raz dodam że
nowy iphone nie jest wart więcej niż 250 ł i gdyby za te pieniądze był sprzedawany to była by to uczciwa cena
Cytat:
2012-09-20 13:06:48, marklar666 napisał(a):
Cytat:
2012-09-20 12:47:17, krakn napisał(a):
Urządzenia mają problem z WiFi po aktualizacji do iOS 6 .
Nie aktualizować poczekać na 6.1
Po problemie (podobno)
"The issue, which has now been resolved, was related to a page that went down on Apple.com. iOS 6 devices ping the aforementioned page when connecting to a network to ensure the connection is active, Pocket developer Steve Straza stated on Twitter. Now that the page is back online, toggling Wi-Fi on and off will resolve any lingering issues."
i to kolejny dowód na to że nie warto
koronnym argumentem posiadaczy iphona (rozumiem że nie wolno pisać fanatyków prawda) jest to że system jest doskonale dopracowany
że jest tak doskonały jak tylko może być
i że doskonałość systemu daje przewagę nad innymi telefonami z innymi systemami...
gdzie ta doskonałość??
warto wydać 2 x więcej za taką doskonałość??
google i ms przynajmniej nie udają że systemy są doskonałe, wypuszczają aktualizacje i naprawiają błędy ale nie cenią swoich telefonów 2 x drożej tylko dlatego że wydaje im się że klient jest naiwny i zapłaci
[ Ostatnio edytowany przez: <i>Catch</i> 20-09-2012 13:31 ]
ale nikt nikogo nie zmusza do kupywania Iphona....niechcesz nie kupuj,kazdy wybiera co lubi...czy to 500 czy 250f ...jesli spodoba mi sie bardziej ten za 500 kupie go..jesli bedzie lepszy inny model za 250 ktory bedzie bardziej mi sie podobal tez kupie..kazdy ma swoj gust..klotnie ze Iphon taki czy taki a Samsung ma to a tego niema do niczego nie prowadza..