Str 7 z 13 |
|
---|---|
marklar666 | Post #1 Ocena: 0 2012-09-20 11:18:46 (13 lat temu) |
Z nami od: 20-03-2008 Skąd: London |
Na androidzie jest piekniej dzieki dropbox. Poza zdjeciami, uploaduja sie rowniez filmy. icloud tego nie oferuje. Na dodatek masz pelny wglad w to co masz na serverze przez zwykla przegladarke internetowa.
|
melody1 | Post #2 Ocena: 0 2012-09-20 11:24:17 (13 lat temu) |
Z nami od: 18-06-2012 Skąd: manchester |
mam juz doswiadczenie w samsungach i podziekuje za ich produkt.resetowanie telefonow,wkladanie wiekszej karty ktora zwalnia telefon to nie dla mnie.z dropboxa nie korzystalam wiec nie moge sie na jego temat wypowiedziec.kazdy ma swoje poglady,i kazdy lubi cos innego,jeden woli iphona drugi samsunga a jeszcze inny nokie...to jest kwestia gustu.niema zeczy idealnej kazdy telefon ma swoje wady i zalety.Iphone 5 jest dla mnie rozwalkowanym modelem i4...ale jak to mowi apple po c zmieniac cos co i tak sie sprzedaje
![]() [ Ostatnio edytowany przez: melody1 20-09-2012 11:24 ] |
krakn | Post #3 Ocena: 0 2012-09-20 11:40:33 (13 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
Cytat: 2012-09-20 11:06:55, melody1 napisał(a): Cytat: 2012-09-20 10:14:10, krakn napisał(a): Cytat: 2012-09-20 09:45:24, marklar666 napisał(a): To chyba standard na kazdej platformie. Aplikacja jest przypisana do twojego konta a nie konkretnego urzadzenia. napisałem przecież że nie jestem pewien i pytałem jak jest. Aż dziwne ze tak jest ![]() Co do cen, napisałem na podstawie swoich aplikacji, np do wystawiania faktur, drukowania z telefonu ma drukarki sieciowe itd Czasami różnica jest niewielka, ale np program do faktur była kilka funtów, z pamięci płaciłem około 2,5 funta, cena normalna ok 6,5, na apple podnad 10. I tak jest z większością aplikacji, fakt z pozoru cena różni się nie wiele, ale ziarnko do ziarnka i się uskłada. Na SGS poprzez złącze USB podpinam dowolny czytnik kart (przejściówka USB to koszt 3-5 funtów nie pamiętam bo dawno kupowałem) i mogę oglądać (co robiłem na wakacjach) zdjecia i filmy robione aparatem fotograficznym czy też kamerą. Mogę przerzucić filmy zdjęcia, muzykę do pamięci telefonu, a jak za mało to mam 32GB na karcie micro. Aktualnie testuję 64GB, tu przyznaje, na razie jest problem z zapisem, ale odczyt z takiej karty jest prawidłowy wewnątrz urządzenia, ale na czytniku USB nie ma problemu, a więc na długie podróże można zabrać ze sobą nawet ulubione filmy w wysokiej rozdzielczości, bo się zmieszczą ![]() Nie używasz? No ok, bo niby jak ![]() karty pamieci nie urzywam,ale zato uzywam Iclouda ![]() ![]() ![]() to to samo co Dropbox, czy Gdrive służy raczej do dokumentów, można tworzyć i edytować onlain lub offlain. Masz za free 2GB Poza tym inni producenci też dają kolejne GB, które w prosty sposób możesz używać jak Cloud. Np teraz dostałem od Asusa do tabletu na androidzie. Przyda się ![]() Ten pierwszy nie ma ograniczeń co do wielkosci pliku, masz za free od 2 GB, ja już mam za free 16GB ![]() Ale nie zrozumiałeś mam zdjecia zrobione za pomocą lustrzanski na dużej karcie CF, film zrobiony na GoProHD na karcie n SD, nie microSD. Chcę obejrzeć zdjęcia na większym ekranie niż kamera czy malutki podgląd w aparacie. Masz Iphona i masz dwa inne urządzenia no i co? No i lipa A ja zdjęcia robiłem lustrzanką i wspomnianą kamerką. Po powrocie do hotelu, podpinałem czytnik USB, wygodnie przeglądałem zdjęcia i fimy, a wybrane natychmiast wysyłałem do gelerii, picassa, YT. i umieszczałem np w temacie Norwegia i Cypr. A Beata na tego FB czy wymieniała się zdjęciami z siostrą która była gdzieś indziej na wakacjach. W Iphonie to nie możliwe bo nie współpracuje z innymi urządzeniami, czytnikami, a teraz jak jeszcze wymienił złącze USB ... Fakt Iphone robi piękne zdjęcia, ale niestety do głębi jaką uzyskujesz lustrzanką i dobrym szkłem to daleka droga i raczej nie możliwe. Czy możesz zsynchronizować kalendarz google z kalendarzem telefonu Iphone? Czy nie mając urządzenia Apple mogę korzystać i wymieniać się dokumentami, tworzyć wspólnie dokumenty, wymieniać się zdjęciami i mieć wspólne udostępnione katalogi, np na Windows, czy przez przeglądarkę www? Wiesz, o wiele łatwiej jest kogoś namówić do założenia darmowego konta np na google, czy dropbox niż do zakupu urządzeń apple, choć by ze względu na kase ![]() Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
Post #4 Ocena: 0 2012-09-20 11:48:31 (13 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Post #5 Ocena: 0 2012-09-20 12:13:02 (13 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
|
|
marklar666 | Post #6 Ocena: 0 2012-09-20 12:14:23 (13 lat temu) |
Chlop wybral jak jego stopka sugeruje. A mogl byc "kimkolwiek"
![]() Cytat: Fakt Iphone robi piękne zdjęcia, ale niestety do głębi jaką uzyskujesz lustrzanką i dobrym szkłem to daleka droga i raczej nie możliwe.
To akurat dotyczy kazdej komorki Cytat: Czy możesz zsynchronizować kalendarz google z kalendarzem telefonu Iphone?
Tak, mozesz. Cytat: Czy nie mając urządzenia Apple mogę korzystać i wymieniać się dokumentami, tworzyć wspólnie dokumenty, wymieniać się zdjęciami i mieć wspólne udostępnione katalogi, np na Windows, czy przez przeglądarkę www?
Wymieniac sie z uzytkownikiem iphone'a/ipada? Tak, ale tylko pliki i katalogi ktore trzymasz gdzies w sieci - chmura, ftp albo http. [ Ostatnio edytowany przez: marklar666 20-09-2012 12:14 ] |
Post #7 Ocena: 0 2012-09-20 12:24:09 (13 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
krakn | Post #8 Ocena: 0 2012-09-20 12:47:17 (13 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
kolejny argument, albo raczej ostrzeżenie
Urządzenia mają problem z WiFi po aktualizacji do iOS 6 . Nie aktualizować poczekać na 6.1 Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
Post #9 Ocena: 0 2012-09-20 12:50:26 (13 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
marklar666 | Post #10 Ocena: 0 2012-09-20 13:06:48 (13 lat temu) |
Cytat: 2012-09-20 12:47:17, krakn napisał(a): Urządzenia mają problem z WiFi po aktualizacji do iOS 6 . Nie aktualizować poczekać na 6.1 Po problemie (podobno) "The issue, which has now been resolved, was related to a page that went down on Apple.com. iOS 6 devices ping the aforementioned page when connecting to a network to ensure the connection is active, Pocket developer Steve Straza stated on Twitter. Now that the page is back online, toggling Wi-Fi on and off will resolve any lingering issues." |