MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Aplikacje na Android- wyrazanie zgody

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

jedrek

Post #1 Ocena: 0

2012-09-15 12:19:58 (13 lat temu)

jedrek

Mężczyzna

Z nami od: 02-11-2006

Chcialem sobie zaktualizowac google maps na moim telefonie no zaczalem czytac co musze zaakceptowac. Miedzy innymi jest to zgoda na to ze aplikacja moze dzwonic na jakies numery bez mojej wiedzy i informacja, ze moze to wplynac na wysokosc rachunku.

Kiedys chcialem zainstalowac sobie alikacje Radio Zet, ale tam znowu musialbym zaakceptowac wysylanie premium sms z mojego telefonu bez mojej wiedzy.

No to ja mam w D>>>ie te aplikacje, boje sie ze niedlugo cos przegapie i wyraze zgode na pobranie organow za zycia.

[ Ostatnio edytowany przez: jedrek 15-09-2012 12:33 ]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

clockwork_orang

Post #2 Ocena: 0

2012-09-15 12:42:29 (13 lat temu)

clockwork_orange

Z nami od: 28-06-2007

Cytat:

2012-09-15 12:19:58, jedrek napisał(a):

No to ja mam w D>>>ie te aplikacje, boje sie ze niedlugo cos przegapie i wyraze zgode na pobranie organow za zycia.

niestety, 1995 muszisz wyrazic sprzeciw lub rodzina najblizsza:
Cytat:
Choć polskie prawo transplantacyjne przyjęte w 1995 roku przez polski parlament przyjęło rozwiązanie tzw. zgody domniemanej. Zgoda domniemana polega na możliwości zgłoszenia za życia swojego sprzeciwu wobec pobrania w krytycznym momencie organów i komórek do transplantacji w Centralnym Rejestrze Sprzeciwów. Jeżeli tego nie uczynimy chirurdzy mają pełne prawo bez zgody rodziny do pobrania organów i komórek. Przyjęto jednak praktykę każdorazowego pytania najbliższych o zgodę na pobranie.

za zrodelkiem... 8-)

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,