MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 2 z 5 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] - Skocz do strony

Str 2 z 5

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

defcon1

Post #1 Ocena: 0

2012-04-26 11:42:07 (13 lat temu)

defcon1

Mężczyzna

Z nami od: 19-06-2010

Ciekwe czy S3 rowniez bedzie tak wielki jak poprzednie samsungi?

Przyjemny telefon ale nie dla mnie, nie posiada sprzetowej klawiatury. Szkoda ze producenci uparli sie na Europe wypuszczac w wiekszosci modele bez sprzetowych klawiatur.

Coraz potezniejsze telefony sa produkowane, tylko co z tego jesli lacznosc i przepustowosc wciaz daleka od idealu.
"These days a paranoid may be defined as someone who has some idea of what's really going on"

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona WWW

krakn

Post #2 Ocena: 0

2012-04-29 08:38:42 (13 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Wygląda że S3 będzie, a właściwie już jest dokładnie taka sama jak S2.

W zasadzie też byłem na nie, jeżeli chodzi o brak sprzętowej klawiatury, wydawało mi się że małe okienko w Telefonie E71 jest wystarczające.

Zależy do czego, do dzwonienia to jasne że nie, ale do czytania?
przeglądanie strony linijka po linijce, to bzdura.

Wydawało mi się, o czym pisałem kilkakrotnie ze w mojej pracy taki telefon się nie sprawdzi, ze za delikatny.

Daje rade, znacznie szybciej, i przyjemniej mogę manewrować po terminarzu, do tego banalnie proste współdzielenie i synchronizacja między telefonami u wielu osób.
Wcześniej musiałem się długo wgapiać w ekranik by wyszukać wolne terminy itd, a ile razy dochodziło do pomyłki bo niezauważyliśmy że się tydzień przestawił, a nawet miesiąc i poszło w kosmos.

Fakt że SGS2 jest dość spory, ale płaski i lekki dzięki temu zupełnie nie przeszkadza.

Note, to już niemal tablet, ale przejdzcie się po centrum miasta :)
Zobaczycie ludzi robiących zdjęcia TABLETAMI Ipad!!! :-]:-]

Wg mnie, Note jest niemal tak samo funkcjonalny, a znacznie wygodniejszy Bo jeszcze można znaleźć kieszeń dla niego :-]:-]

Zauważ ze przecież na rynku pojawia się masa małych telefonów z podobnymi funkcjami, ale mniejszych gabarytów.
Również bywają z mechaniczną klawiaturą, tyle że najwyraźniej nowy trend jest na tyle silny że producenci preferują jednak styl ekranowy.
Widać ludzie to polubili.

Poza tym, co tu wypuszczać nowy model telefonu w starej technologi?
Przecież bez sensu jest wstawiać wypasiony procesor, + silny procesor graficzny do telefonu z malutkim ekranem gdzie ani oglądać filmu, ani za bardzo grać się nie da, albo co najmniej traci się "urok" gry

Są oficjalne informacje dotyczące zmian bebechów w SGS3
-4 rdzeniowy procesor
-10% mniejszy pobór energii dzięki gęstszemu upakowaniu tranzystorów w procesorze czyli technologia 32 a nie 42nm.

Więcej np tutaj
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

obserwator

Post #3 Ocena: 0

2012-04-29 09:33:41 (13 lat temu)

obserwator

Mężczyzna

Z nami od: 14-06-2009

widze ze zbytnio to sie nic nie zmienia od 3 lat w temacie smartfonow,

wymiary i waga podobne, bez przelomu w dzialaniu na baterii (co by jak nokia trzymalo ponad tydzien przy obciazeniu), jakosc zdjec zblizona, aplikacje i funkcjonalnosc wciaz ta sama

i znow kolejna generacje przeczekam z HD2 :)

Do góry stronyOffline

krakn

Post #4 Ocena: 0

2012-04-29 09:48:49 (13 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Mówisz o HTC HD2? masz go na windowsie czy na androidzie?

U nas Dwa z windowsem w koszu już wylądowały :)
I to z ulgą, tak badziewnego telefonu to już dawno nie miałem.

Może ile mając coś w stylu SGS2 w zasadzie nie ma co się napalać na S3, o tyle gdybym jeszcze był zmuszony (umową) mieć HD2 to nawet bym sporo zapłacił by mieć S3.

Sądze że te gabaryty staną się standardem, wygląd i funkcjonalność również, bo po prostu jest przyjazna dla człowieka, bardziej naturalne jest mazianie po "piasku" paluchem niż klepanie w klawisze.

O trzymaniu baterii przez tydzień to możemy raczej zapomnieć na bardzo długo, powodem jest kompromis, cienkość wymaga cienkiej baterii, a pojemność wymaga przestrzeni.

Dlatego można dokupić baterie od samsunga która likwiduje "talię" telefon robi się wtedy z tyłu płaski, czyli nieco grubszy.

Albo kupić w ogóle potworka
i zrobić z niego garbuska, niczym dzwonnik z Dzwonnik z Notre-Dame.

Trzyma dwa dni, ale używam ją tylko gdy wiem ze nie będe miał dostępu do prądu przez cały dzień a będzie włączony GPS, np wyprawa w góry.

Note wytrzymuje 2 dni, podejrzewam że jak by włączyć opcje oszczędzania energii to by i 3ci dzień wytrzymało, no ale tam bateria jest bardzo duża.

Do góry stronyOffline

obserwator

Post #5 Ocena: 0

2012-04-29 15:23:41 (13 lat temu)

obserwator

Mężczyzna

Z nami od: 14-06-2009

tak, htc hd2, mam i androida i windowsa, ale siedze glownie na windows z racji lenistwa w poszukiwaniu programow alternatywnych do tych co uzywam (w sumie to najwazniejsze jest nagrywanie wszystkiego od vito i nawigacja igo, troche kosztowaly ale warto),

android poza brakiem koniecznosci restartowania raz na 2-3dni (czytaj wieksza stabilnoscia) nie ma w normalnym uzytkowaniu niczego czego nie mial by windows (activesync z gmailem wlaczajac w to kalendarz, dziala w moim przypadku tak samo i tu i tu),

wiekszego ekranu sobie zbytnio nie wyobrazam przy uchu, wiec kolejny sprzecior pewnie tez bedzie mial 4.3 tylko musza usprawnic pobor mocy,

hd2 przy intensywnym uzytkowaniu (activesync co kilka minut czyli polaczenie z internetem nonstop) bez zadnych trybow oszczedzajacych energie (ktore irytuja) potrafi nie wytrzymac dnia,

bateria swoje juz ma coprawda, przymierzam sie do jakiejs porzadnej i przed wakacjami na pewno bede sprowadzal (mysle nad momax'em, masz jakies doswiadczenie na tym polu? podobno najwydajniejsza alternatywa dla orginalu)

ciekawi mnie coz takiego badziewnego miales w tym hd2 (i jak rozwiazal jego nastepca samsung) ze poczyniles az tak drastyczne kroki ;)

Do góry stronyOffline

jazmar

Post #6 Ocena: 0

2012-04-29 16:08:23 (13 lat temu)

jazmar

Mężczyzna

Z nami od: 18-10-2009

krakn-za rok wyjdzie S4 :))Pozdrawiam

Do góry stronyOffline

Numer AIM

znowu-ciupek

Post #7 Ocena: 0

2012-04-29 16:54:39 (13 lat temu)

znowu-ciupek

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 19-02-2010

Cytat:

2012-04-29 09:48:49, krakn napisał(a):
Mówisz o HTC HD2? masz go na windowsie czy na androidzie?

U nas Dwa z windowsem w koszu już wylądowały :)
I to z ulgą, tak badziewnego telefonu to już dawno nie miałem.

Może ile mając coś w stylu SGS2 w zasadzie nie ma co się napalać na S3, o tyle gdybym jeszcze był zmuszony (umową) mieć HD2 to nawet bym sporo zapłacił by mieć S3.

Sądze że te gabaryty staną się standardem, wygląd i funkcjonalność również, bo po prostu jest przyjazna dla człowieka, bardziej naturalne jest mazianie po "piasku" paluchem niż klepanie w klawisze.

O trzymaniu baterii przez tydzień to możemy raczej zapomnieć na bardzo długo, powodem jest kompromis, cienkość wymaga cienkiej baterii, a pojemność wymaga przestrzeni.

Dlatego można dokupić baterie od samsunga która likwiduje "talię" telefon robi się wtedy z tyłu płaski, czyli nieco grubszy.

Albo kupić w ogóle potworka
i zrobić z niego garbuska, niczym dzwonnik z Dzwonnik z Notre-Dame.

Trzyma dwa dni, ale używam ją tylko gdy wiem ze nie będe miał dostępu do prądu przez cały dzień a będzie włączony GPS, np wyprawa w góry.

Note wytrzymuje 2 dni, podejrzewam że jak by włączyć opcje oszczędzania energii to by i 3ci dzień wytrzymało, no ale tam bateria jest bardzo duża.

A co myślisz o tym?
Warto to kupić?
Myslałem żeby do kamery sobie fundnac....
Moja bateria to 3.7v 5.2 Wh a toto 16000mAh nie wiem jak to liczyć

Do góry stronyOffline

krakn

Post #8 Ocena: 0

2012-04-29 17:19:27 (13 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Ciupek, no takie power banki czasami się przydają, i miałem to kupić, ale w ostateczności zrobiłem w motocyklu gniazdko zapalniczki i w czasie wyjazdu ładuję to czy tamto normalnie jak w samochodzie.

A jeżeli chodzi o HTC HD2, to badziwne własnie było to ze to nie chodziło.

W jednym telefonie (moim) co chwilę wymieniałem oprogramowanie, radio stradio itd.

Albo tracił zasięg, albo się wieszał, z tą synchronizacją też tak było nie było.

Beata miała do konca wszytko fabryczne, i porażka, na koncu było tak że telefon zostawał w domu, bo i tak bez sensu go było zabierać, po prostu zwis za zwisem, zresztą niemal od początku kulał, podobnie jak ten mój.

Co do Androida to znajdziesz wszytko, tylko trzeba poszukać w gaszczu, może nazwa jest inna, ale znajdziesz.
Wiadomo ze nie będzie nawigacji bo rozumiem że chodzi ci o konkretny program, ale są inne, bazujace na mapach Newteq, czyli te same mapy co Garmin i chyba TomTom, o ile się znowu coś nie zmieniło

Co do wieszania... no mam telefon od pół roku, jeszcze mi się nie zawiesił.
Fakt, resetowałem go kilka razy, ale było to związane z wymianą oprogramowania i upgradami np do Lodowego ciasteczka.

Beata ma Note od stycznia, jeszcze nie wyłączyła ani razu, a też ciągle jak nie telefony, to siedzi na necie, synchronizacja non stop.
U niej na początku raz tylko robiłem upgrade do styczniowej poprawki i to było jedyne wyłączenie telefonu.

Ale również nie zaliczył jeszcze zwisu.

Generalnie trzeba przyznać że jak dla mnie to jestem pod bardzo pozytywnym wrażeniem, tym bardziej że cholernie sie obawiałem czy ten telefon sprawdzi się w spoconych mokrych łapach i często w obłokach pary.

Co do aplikacji to co byś nie wymyślił to chyba już ktoś to zrobił.

Daje rade, na pewno już nie wrócę do Windowsa, choć by mi oferowali tak jak Beacie ostatnio telefon ze szkiełkami swarovskiego :))))

i pewnie tak będzie, za rok będzie S4, i potem miejmy nadzieje 5,6 itd
Świat idzie do przodu

Do góry stronyOffline

denny85

Post #9 Ocena: 0

2012-04-29 17:51:39 (13 lat temu)

denny85

Mężczyzna

Z nami od: 26-04-2008

czy te telefony beda mialy ''flexible screen'' przeczytalem na stronie ktora dales na poczatku tego tematu?

Do góry stronyOffline

krakn

Post #10 Ocena: 0

2012-04-29 18:29:41 (13 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Ekran Super amolet plus.

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 5 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,