Str 3 z 19 |
|
---|---|
znowu-ciupek | Post #1 Ocena: 0 2012-10-14 00:02:09 (13 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 19-02-2010 Skąd: hove |
muszę sobie ściągnąć ten PRINT BOOT...Zainstalowałem invoice to go to moze by się drukowało od razu u klienta...
|
krakn | Post #2 Ocena: 0 2012-10-14 00:12:26 (13 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
Cytat: 2012-10-14 00:02:09, znowu-ciupek napisał(a): muszę sobie ściągnąć ten PRINT BOOT...Zainstalowałem invoice to go to moze by się drukowało od razu u klienta... u klienta to albo klient musi ci udostepnić sieć wifi a w sieci musi być udostępniona drukarka. Ale przecież klientowi wystawiasz rachunek i wysyłasz emailem bezpośrednio z programu, a on sobie drukuje z emaila jak mu potrzebny wydruk. praktykuję to kilka razy dziennie i tylko raz był problem, u polki co się uparła ze musi mieć na papierze i to już teraz, ale to jeden przypadek na tyle lat więc żaden problem Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
znowu-ciupek | Post #3 Ocena: 0 2012-10-14 00:16:04 (13 lat temu) |
Cytat: 2012-10-14 00:12:26, krakn napisał(a): Cytat: 2012-10-14 00:02:09, znowu-ciupek napisał(a): muszę sobie ściągnąć ten PRINT BOOT...Zainstalowałem invoice to go to moze by się drukowało od razu u klienta... u klienta to albo klient musi ci udostepnić sieć wifi a w sieci musi być udostępniona drukarka. Ale przecież klientowi wystawiasz rachunek i wysyłasz emailem bezpośrednio z programu, a on sobie drukuje z emaila jak mu potrzebny wydruk. praktykuję to kilka razy dziennie i tylko raz był problem, u polki co się uparła ze musi mieć na papierze i to już teraz, ale to jeden przypadek na tyle lat więc żaden problem Dopiero uczę sie obsługiwać tej aplikacji...Idzie jak ciupkowi obsługa smartfona.... A najbardziej mi chodzi o kosztorysy.Siedzę sobie u klienta,robimy pomiar,robie wycene i drukujemy dwie kopie.Podpisujemy że strony się zgadzają na warunki i kwotę zaliczki i pasuje.... [ Ostatnio edytowany przez: znowu-ciupek 14-10-2012 00:19 ] |
krakn | Post #4 Ocena: 0 2012-10-14 00:29:54 (13 lat temu) |
to tak samo wysyłasz mu na email, on drukuje.
druga opcja to kupić drukarkę przenośną. U mnie to wygląda tak ze jak wysyłam na email estimate, klient jak się zgadza to po prostu emailem mi tylko odpisuje że się zgadza na warunki i po sprawie. Tylko szkoły przysylają mi zamówienie usługi na warunkach zawartych w estimate. Jedna uwaga, bo tam jest możliwosć że kopiujesz estimate do katalogu Invoice, czyli masz już gotowy rachunek tylko wysłać. Ten program ma bład, bo po skopiowaniu taki dokument powinien natychmiast przyjąć nr kolejny faktury, natomiast to bydle tworzy zduplikowany numer, taki sam jak estimate, a przecież nie zawsze jest potrzeba zrobienia estimate. należy po prostu kliknąc w polu nr dokumentu i ręcznie poprawić nr startowy. pisałem do nich w tej sprawie już ze 3 razy na razie skonczyło się na podziekowaniu wrr Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
znowu-ciupek | Post #5 Ocena: 0 2012-10-14 00:34:20 (13 lat temu) |
Cytat: 2012-10-14 00:29:54, krakn napisał(a): to tak samo wysyłasz mu na email, on drukuje. druga opcja to kupić drukarkę przenośną. U mnie to wygląda tak ze jak wysyłam na email estimate, klient jak się zgadza to po prostu emailem mi tylko odpisuje że się zgadza na warunki i po sprawie. Tylko szkoły przysylają mi zamówienie usługi na warunkach zawartych w estimate. Jedna uwaga, bo tam jest możliwosć że kopiujesz estimate do katalogu Invoice, czyli masz już gotowy rachunek tylko wysłać. Ten program ma bład, bo po skopiowaniu taki dokument powinien natychmiast przyjąć nr kolejny faktury, natomiast to bydle tworzy zduplikowany numer, taki sam jak estimate, a przecież nie zawsze jest potrzeba zrobienia estimate. należy po prostu kliknąc w polu nr dokumentu i ręcznie poprawić nr startowy. pisałem do nich w tej sprawie już ze 3 razy na razie skonczyło się na podziekowaniu wrr Jak wysłać estimate na email z invoice to go? |
|
|
krakn | Post #6 Ocena: 0 2012-10-14 00:40:58 (13 lat temu) |
to proste.
najpierw tworzysz klienta, tam podajesz jego adres email, tak najlepiej. jak masz gotowy dokument to wprawym górnym rogu masz taki "samolocik" klikasz na niego, pojawia ci się lista programów gdzie chcesz wysłać , wybierasz aplikację email. u mnie jest to aplikacja yahoo, ale moze być inna np google. automagicznie zostaje załączony dokument, w tym momenccie masz możliowść jeszcze coś dopisac na emailu, do standardowego tekstu z programu. i dalej jak zwyle SEND. zamiast aplikacji email, możesz własnie wybrać print boot, by wydrukować, lub Adobe Acrobat by zobaczyć podgląd dokumentu. Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
znowu-ciupek | Post #7 Ocena: 0 2012-10-14 00:51:08 (13 lat temu) |
Cytat: 2012-10-14 00:40:58, krakn napisał(a): to proste. najpierw tworzysz klienta, tam podajesz jego adres email, tak najlepiej. jak masz gotowy dokument to wprawym górnym rogu masz taki "samolocik" klikasz na niego, pojawia ci się lista programów gdzie chcesz wysłać , wybierasz aplikację email. u mnie jest to aplikacja yahoo, ale moze być inna np google. automagicznie zostaje załączony dokument, w tym momenccie masz możliowść jeszcze coś dopisac na emailu, do standardowego tekstu z programu. i dalej jak zwyle SEND. zamiast aplikacji email, możesz własnie wybrać print boot, by wydrukować, lub Adobe Acrobat by zobaczyć podgląd dokumentu. Tera bede skomputeryzowany ciupek he he |
morisroe | Post #8 Ocena: 0 2012-10-14 10:13:56 (13 lat temu) |
Z nami od: 30-10-2010 Skąd: Londyn |
Na oficjalnej stronie tomtom sa ju mapy na androida,lec u mnie w googleplay takich map nie ma, macie ta sama sytuacje?
AutoMapa jest tylko dostepna na polskim googleplay? |
maw2be | Post #9 Ocena: 0 2012-10-14 14:42:57 (13 lat temu) |
Z nami od: 04-10-2006 Skąd: north herts |
no to tu masz linka do nawigacji tom tom na androida.
|
maw2be | Post #10 Ocena: 0 2012-10-28 09:26:24 (13 lat temu) |
Z nami od: 04-10-2006 Skąd: north herts |
pojawila sie wreszcie moja ulubiona przegladarka na mobilne. skyfire. mialem go swego czasy na nokii i bylem super zadowolony. wrzucilem na tableta i smga ok. polecam
|