Str 17 z 19 |
|
---|---|
Post #1 Ocena: 0 2014-08-16 08:06:32 (11 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
stanislawski | Post #2 Ocena: 0 2014-08-25 11:03:57 (11 lat temu) |
Z nami od: 10-04-2008 Skąd: Narnia |
Może teraz - czego nie polecam. Tesco Calling Card. Tak zachwalali i ani razu nie udało mi się skorzystać zagranicą.
|
Post #3 Ocena: 0 2014-08-25 21:07:13 (11 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Post #4 Ocena: 0 2014-08-25 21:23:05 (11 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Post #5 Ocena: 0 2014-09-10 20:09:13 (11 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
|
|
krakn | Post #6 Ocena: 0 2014-11-26 01:57:35 (11 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
Jeżeli używa ktoś z was notatek i zadań.
To fajna apka się pojawiła od Google keep To notes, notatki można ozdobić kolorowym tłem. zadania do wykonania, ustawić przypomnienie. Lista np zakupów /rzeczy do odfajkowywania Fajna sprawa, np gdy ustawicie sobie z drugą osobą czy to przez udostępnienie, czy na jednym koncie email np listę zakupów, I w trakcie zakupów będziecie odfajkowywać, to uniknięcie podwójnego zakupu. No i np żona gdy wysle chłopa na zakupy może szybko jeszcze dopisać kolejne punkty. Które mu się po chwili pojawia na liście w magiczny sposób. My to wykorzystujemy nie tylko w pracy ale i prywatnie. A fajne jest to że do notatek można dołączyć zdjęcia. Do tej pory używaliśmy bardzo podstawowej funkcji task, a resztę robiłem w programie Note everything, ale tam brakowało funkcji Share i synchronizacji. Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
krakn | Post #7 Ocena: 0 2014-12-24 14:11:53 (10 lat temu) |
Seria aplikacji od bosh.
Może się przydać. Ja używam kalkulatora miar, ale i takie cudo może się komuś przydać. Bosch App Tutorial -- Measurement camera: http://youtu.be/cIcWQwFh2q4 Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
krakn | Post #8 Ocena: 0 2015-06-20 22:29:23 (10 lat temu) |
Zaczynam testować nawigację here.
Działa również offline, właśnie pobrałem mapę całej Europy. Do aktualizacji traffic, potrzebuje transferu danych. Na razie zastąpienie waze Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
WybitnieWrednyW | Post #9 Ocena: 0 2015-06-20 23:00:37 (10 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2015-06-20 22:29:23, krakn napisał(a): Zaczynam testować nawigację here. Działa również offline, właśnie pobrałem mapę całej Europy. Do aktualizacji traffic, potrzebuje transferu danych. Na razie zastąpienie waze Aż z ciekawości idę w twoje ślady. Bo waze zaczyna mnie denerwować ![]() Właśnie mapy się ciągnął. ![]() edit jutro będę testował w czasie jazdy ale już widzę że ma problemy z rozpoznawaniem post kodów podawany komendami głosowymi głównie tym się posługuje nie mam czasu na stukanie palcem telefon tylko podaje adres głosem waze nieetyczne ma z tym problemu [ Ostatnio edytowany przez: WybitnieWrednyWerdew 20-06-2015 23:32 ] |
krakn | Post #10 Ocena: 0 2015-06-21 07:35:47 (10 lat temu) |
Cytat: 2015-06-20 23:00:37, WybitnieWrednyWerdew napisał(a): Cytat: 2015-06-20 22:29:23, krakn napisał(a): Zaczynam testować nawigację here. Działa również offline, właśnie pobrałem mapę całej Europy. Do aktualizacji traffic, potrzebuje transferu danych. Na razie zastąpienie waze Aż z ciekawości idę w twoje ślady. Bo waze zaczyna mnie denerwować ![]() Właśnie mapy się ciągnął. ![]() edit jutro będę testował w czasie jazdy ale już widzę że ma problemy z rozpoznawaniem post kodów podawany komendami głosowymi głównie tym się posługuje nie mam czasu na stukanie palcem telefon tylko podaje adres głosem waze nieetyczne ma z tym problemu [ Ostatnio edytowany przez: <i>WybitnieWrednyWerdew</i> 20-06-2015 23:32 ] no te warszawskie fanaberie, weź poćwicz trochę te pulchne palce czasem ![]() Ja stosuję niezawodną nakładkę do rozpoznawania głosowego, podaje w dowolnym języku i nawet uzupełnia niepełny kod... młodą ![]() ![]() Waze spełnia się ale tylko do omijania korków, jego plus to że dane są dość świeże bo ludzie podają na bieżąco gdzie są ew problemy, więc szybko można zobaczyć kiedy ktoś podał informacje np o korku, ile osób zgłosiło i przewidzieć czy o tej porze dnia to może być przyczyną parkująca łajza pół godziny, czy ciężarówka coś kombinuje, czy po prostu jest to korek który o tej porze moze być normalny w tym rejonie. Z prywatnych rozmów z twórcą Waze, wynika że cały czas mają problem z Londynem, po prostu nie mają odpowiednich algorytmów by sobie z tym poradzić, a te co są już gotowe, są opatentowane przez garmina i tylko komercyjne firmy tak jak tomtom itp stać na zakup gotowca, a to jest darmowy program. Natomiast bydle faktycznie potrafi wodzić dziwnymi drogami czasami, choć czasami faktycznie zamiast stać kilkanaście minut do świateł to w 2 minuty omijałem takie skrzyżowanie. A przez 10 lat tam stałem w korku ![]() Tak że są plusy dodatnie i plusy ujemne. Ja używam dwóch nawigacji jednocześnie. A resztę interpretuję po swojemu. Aha, ja sobie wklejam adresy w kalendarz, w pole adres zdarzenia, więc przy kolejnym przejeździe klikam tylko na adres, wybieram która aplikacja ma wytyczyć trasę i dalej się robi automagicznie. Na pewno mi się przyda w krajach i na wyspach gdzie Garmin potraktował po macoszemu, albo po prostu nie nadąża z aktualizacją map. Np tak było na Teneryfie, gdzie nie ma ciągle naniesionych kilku autostrad i jechałem po znakach, a wg GPS miejscami przez pola ![]() Ta nawigacja podobno ma początek z telefonów Windows, potem na Iphone, a od jakiegoś czasu jest na Androidzie. Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|