|
|
---|---|
Gabryska1234 | Post #1 Ocena: 0 2011-12-25 17:56:14 (13 lat temu) |
Z nami od: 13-08-2010 Skąd: Bradford |
mam problem z telefonem nokia 500.
pod choinke otrzymalam wlasnie ten model telefonu. numer mam w sieci o2. probowalam skonfigurowac moj telefon z internetem ale mam ciagle problem. wyslalam tez smsa do o2 o aktywacje netu, otrzymalam smsa zwrotnego i nadal nie moge skonfigurowac go. moze ktos jest mi w stanie pomoc?? dodam ze tel jest z Polski ale bez simlocka. |
krakn | Post #2 Ocena: 0 2011-12-25 18:02:11 (13 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
hm, W zasadzie po włożeniu karty Internet powinien pojawić się samodzielnie.
Bez znaczenia do jakiego telefonu przekładam u mnie działa z biegu. A czy aby telefon nie próbuje połączyć się priorytetowo przez Wifi? Teraz "wezwania" do konfiguracji smsowej nie zawsze działają. np na Androidzie wywala błąd, ale interet się pojawił automagicznie Muszę iść do garażu bo w motorze zostawiłem telefon, sprawdzę konfigi O2 zaraz ci podam. A ty sprawdź, czy masz wyłączony .... Aaaa zaraz, a w ogóle to masz wykupiony abonament na internet do tego numeru? I jeszcze jedno, sprawdź w ustawieniach telefonu, czy masz WŁĄCZoną opcje "transfer danych" Data transfer, bo często domyślnie jest wyłączony żeby sobie ktoś nie nabił kosmicznego rachunku, w razie gdyby nie miał odpowiedniego abonamentu A więc tak: -opcja dane pakietowe ON -APN, czyli punkty dostępowe O2 Mobile Web, mobile.o2.co.uk, lub o2 mms post pay, ale to powinno się zrobić automagicznie nazwa usera o2web, jest hasło ale nie wiem jakie ![]() no i tylko wybierz operatora sieci, daj auto, albo O2 bo telefon jak nie jest nowy to moze ciągle szuka polskiego dostawcy i głupieje Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
Gabryska1234 | Post #3 Ocena: 0 2011-12-25 18:07:56 (13 lat temu) |
dzieki Krakan za podpowiedzi. juz sprawdzam ten transfer danych
a w o2 mam na doladowania telefon |
krakn | Post #4 Ocena: 0 2011-12-25 18:10:44 (13 lat temu) |
Cytat: 2011-12-25 18:07:56, Gabryska1234 napisał(a): dzieki Krakan za podpowiedzi. juz sprawdzam ten transfer danych a w o2 mam na doladowania telefon A to jak masz na doładowania to nie wiem, ale chyba będzie cię to sporo kosztowało, o ile nie wykupisz dodatkowo pakietu "internet" trzeba doładować Web top-up Top up your mobile online. It's an easy, safe way to top up between £10 and £30. To use web top-up, you just need your mobile number and a UK credit or debit card handy. Top up online now https://registration.o2.co.uk/o2/webtopup/mobiledetailsprepare.do Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
Gabryska1234 | Post #5 Ocena: 0 2011-12-25 18:17:18 (13 lat temu) |
wlasnie weszlam w ustawienia str netu i mam tam punkt dotepu (do wyboru interent albo pytaj w razie potrzeby), mam tez jakis surfiks adresu internetu....
podejrzewam ze jeszcze dlugo bede sie uczyla tego telefonu ![]() tak teraz mysle czy daliby rade w o2 uaktywnic mi ten net... a pakiet to bede musiala sobie dodatkowo wykupic na bank ![]() dzieki Krakan bede kombinowala dalej i szukala tego co mi napisales |
|
|
krakn | Post #6 Ocena: 0 2011-12-25 18:18:46 (13 lat temu) |
ale dzwonić już możesz?
Jak wykupisz dane pakietowe to ci się automatycznie włączy Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
Gabryska1234 | Post #7 Ocena: 0 2011-12-25 18:26:05 (13 lat temu) |
dzwonic i pisac smsy moge
![]() ale chcialam uruchomic sobie gps i sciagnac mapy, no i pobrac kilka rzeczy ze str ovi i do tego potrzebny mi net ![]() to jutro wiem ze musze wykupic dane pakietowe dzieki Krakan ![]() |
krakn | Post #8 Ocena: 0 2011-12-25 18:35:00 (13 lat temu) |
możesz wykupić już dziś:
http://registration.o2.co.uk/o2/webtopup/mobiledetailsprepare.do Poza tym przecież możesz telefon podłączyć przez USB Pobierz z Nokia.com program co nazwya się OVI, następnie podłącz telefon. Tym programem, miedzy innymi jest możliwość instalowania map na telefonie. To raz, dwa, widzę ze masz też interenet stacjonarny, skonfiguruj sobie dostęp po WiFi i pobieraj takie rzeczy z internetu stacjonarnego, w ogóle jak będziesz w domu to przełączaj go w tryb WiFi, poza domem wyłączaj Wifi bo szkoda baterii, i czasami głupieje telefon. Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
|