Str 10 z 59 |
|
---|---|
elemelek | Post #1 Ocena: 0 2012-04-12 21:05:43 (13 lat temu) |
Z nami od: 30-09-2010 Skąd: UK |
Witam. Chcialbym sie was poradzic o wybor telefonu. Raczej zawsze uzytkowalem starsze telefony, bez bajerow itd. W telefonie chcialbym miec, wifi, intrnet, zeby mozna ogladnac jakis filmik na youtube, zrobic w miare dobre zdjecie, jakis krotki filmik niezlej jakosci, pare mb, na jakas muzyczke, i kilka fajnych funkcji tego typu. Cena jaka chce przeznaczyc to tak do 120f. Znalazlem cos takiego jak Blackberry Curve 8520. Czytalem o nim na roznych forach itd, jakies tem krotkie filmiki na youtube z "pokazowka". Przedewszytskim jestem ciekawy jak chodzi na nim internet, i czy korzystanie z niego jest praktyczne, i proste. Wiecej typow raczej nie mam, poniewaz nie jestem w temacie od czasu SE k750i, to byl moj najlepszy telefon, ale to bylo z 6 lat temu, teraz korzystam z najtanszej nokii.
Druga sprawa, siec. Chcialbym jakas dobra oferte, przegladalem juz wszytskie oferty na necie, ale moze wy korzystacie z jakis lepszych, ktorych sie nie dopatrzylem. A wiec taryfa Pay as you go. Tak na miesiac chcialbym wydac max 15f na telefon, malo dzownie, dziewczyna ma darmowe, wiec raczej ona dzwoni, sms srednio pisze, no zawsze sie przydadza jakies darmowe, no i internet, chcialbym czasami w pracy lub na przerwie cos ogladnac czy cos, tak zeby wystarczalo na takie srednie korzystanie. Pamietam w polsce mialem, taki jakis pakiet chyba w Plusie, na se k750i, na internet, kosztowal chyba 5zl, ale caly miesiac siedzialem na stronkach itd, zawsze starczylo nie mam pojecia ile bylo MB. Takze licze na wasza pomoc. Pozdrawiam |
krakn | Post #2 Ocena: 0 2012-04-12 21:29:41 (13 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
dzwonienie i wygodne siedzenie na necie?
Jestem za galaxy SII, Beata dorwała się do łopatki, znaczy Note, liczyłem że powie że za duży dla niej, nic barziej mylnego. Zadowolona i ja też. Można i coś innego na Androidzie, szybki stabilny i uniwersalny system. a gdzie? A sprawdź np TU http://www.mobiles.co.uk/ jak liczysz koszt telefonu to licz wszytko. ilość miesięcy * wysokość abonamentu + opłata za telefon ew minus casch back porównaj dodatki typu ile minut ci potrzeba, ile sms i ile poszczególny operator daje transferu za daną kwotę. najlepiej sprawdz sobie ile minut co miesiąc wygadujesz. np myśmy mieli abonamenty po 900 minut, ale jak sprawdziłem rachunki w stecz to się okazało że na telefonie wiszę około 4 godzin dziennie, ale tylko średnio 3 minuty na dobe to ja dzwonie ![]() czyli w zasadzie to mi 100 minut wystarcza, a 300 to wypas. A jak jest u ciebie? Np w moim wypadku warto było dać 140 funtów za telefon, bo w policzeniu całej umowy zaoszczędziłem około 300 funtów w porównaniu z "darmowym" telefonem Wymaga to trochę pracy, ale warto. Zrób sobie prostą tabelkę w arkuszu kalkulacyjnym i samo ci się będzie dodawać ![]() ![]() Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
elemelek | Post #3 Ocena: 0 2012-04-13 18:27:27 (13 lat temu) |
Z nami od: 30-09-2010 Skąd: UK |
głownie to malo dzwonie, 100 minut byloby wystarczalne, sms rowniez za duzo nie pisze takze okolo 100 by bylo ok. Ogolnie chodzi mi o internet, chcialbym czasami w pracy pochodzic po stronkach czy cos, jakis filmik na youtube ogladnac. Takze ile mb potrzebuje?
Dzis bawilem sie Htc Wildfire S, calkiem fajny sprzecik. Co byscie wybrali Blackberry czy taki Htc? Teraz zastanwiam sie, czy wziac jakis kontrakt max do 15f na miesiac, czy kupic telefon, i karte na doladowania, tylko jakie koszty internetu? czy mozna kupic jakis pakiet MB? Przedwszytskim chcialbym zeby ktos mi doradzil, ile bym potrzebowal MB na swobodne chodzenie czasami po necie |
krakn | Post #4 Ocena: 0 2012-04-22 01:20:40 (13 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
3 maja w Londynie zostanie zaprezentowany telefon samsung Galaxy SIII.
NO to czekamy. ![]() Tym czasem, nieoficjalnie video http://www.viddler.com/v/3cee268d Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
Kocurzyca | Post #5 Ocena: 0 2012-11-08 18:00:24 (13 lat temu) |
Z nami od: 07-11-2010 Skąd: Doncaster |
Podczepiam się pod temat.
A mianowicie mam ogromny problem jakim jest wybór telefonu ![]() Dwa typy już mam iPhone 4s(albo5) bądź Nokia lumia 820. Lubię jak telefon służy mi przez dłuższy czas przez co wybór tego odpowiedniego jest trudniejszy. No i teraz się zastanawiam czy ten iPhone nie jest przereklamowany? Czy faktycznie jest taki super wow? Wiadomo wygląd telefonu to połowa sukcesu ,ale i wnętrze mogło by być ciekawe. A Nokia co tu dużo mówić wygląda fajnie i te wymienne kolorowe obudowy ![]() ![]() No i jak wybrać? Spośród tych dwóch który byście polecali? |
|
|
sto-krotka | Post #6 Ocena: 0 2012-11-08 20:31:58 (13 lat temu) |
Z nami od: 07-09-2012 Skąd: North West |
Czasami bawie sie 4s. Jak dla mnie jego zaletami sa: bardzo prosta obsluga,zdjecia i filmiki dobrej jakosci, wielkosc wyswietlacza i ogolnie telefonu w sam raz. Nie wiem nic na temat modelu nokii o ktorym pisalas ale moze nie ma ona takich minusow (brak mozliwosci przesylania plikow z/do innych telefonow przez bluetooth oraz uzaleznienie telefonu od programu iTunes na komputerze)jak Iphone.
Ja sama zaryzykowalabym z Nokia ![]() ... serva me, servabo te...
|
esem18 | Post #7 Ocena: 0 2013-11-04 20:44:31 (12 lat temu) |
Z nami od: 01-09-2006 Skąd: Carlton-in-Lindrick |
jaki tewlefon do 100f myslalem nad sony xperia j albo nokia lumia520 co możecie jeszcze polecic
|
Post #8 Ocena: 0 2013-11-04 21:05:51 (12 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
roztocz | Post #9 Ocena: 0 2013-11-04 21:11:22 (12 lat temu) |
Z nami od: 23-05-2007 Skąd: Greenford |
sony ericsson xperia play - telefon i play station w jednym, na ebay'u do kupienia za mniej niż 100 funtów
Praca - to bardzo prymitywny sposob spedzania czasu.
|
Post #10 Ocena: 0 2013-11-04 21:13:10 (12 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|