2011-11-21 18:46:19, krakn napisał(a):
paluszki the besciarskie

Dzięki, teraz mogę sobie poszukać odpowiedniej wersji

szukaj, szukaj i daj znac czy działa

Str 2 z 5 |
|
---|---|
Kiliana | Post #1 Ocena: 0 2011-11-21 18:49:53 (14 lat temu) |
Z nami od: 05-07-2009 Skąd: east of London |
Cytat: 2011-11-21 18:46:19, krakn napisał(a): paluszki the besciarskie ![]() Dzięki, teraz mogę sobie poszukać odpowiedniej wersji ![]() szukaj, szukaj i daj znac czy działa ![]() Dziecko jest księgą, którą powinniśmy czytać i w której powinniśmy pisać.
~ Peter Rosegger
|
krakn | Post #2 Ocena: 0 2011-11-21 19:37:37 (14 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
ok mniej wiecej gra, ale
ty masz w 3-ce i twoja wersja oprogramowania jest zmodowana przez operatora 3ki. Ma ktoś galaxy, z O2? chcę porównać wersję zwłaszcza dotycząca pasma. a poza tym nowe oryginalne fabryczne firmware, dla samsungów jest na tej stronie http://www.samfirmware.com/ Oczywiście jest masa innych systemów które otwierają wiele ciekawych opcji, tak normalnie ukrytych dla użytkownika. Ale tych trzeba poszukać na innych forach. Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
krakn | Post #3 Ocena: 0 2011-11-21 20:21:31 (14 lat temu) |
A tu informacje z polskiego forum
JAK WGRYWAĆ soft bazowy Aby uruchomić niektore ukryte funkcję telefonu, lub też skożystać z niektorych zaawansowanych narzędzi, np do tworzenia kopii bezpieczeństwa lub też zastosować oprogramowanie np do okresowego spowalniania czy też przyśpieszania procesora, po to by wydłużyć działanie telefonu lub przyśpieszyć. Należy zrobić tzw Rootowanie, czyli uzyskać dostęp do rdzenia systemu. Jak to zrobić jest TUTAJ Natomiast jednym z najlepszych i najbardziej szanowanych na świecie dystrybucji jest DARKYROM Trzeba sobie odszukać na jego forum aktualnego nie tylko dla SGII http://www.darkyrom.com/community/index.php?forum/ Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
beata76 | Post #4 Ocena: 0 2011-11-21 21:13:32 (14 lat temu) |
Z nami od: 13-03-2007 Skąd: Londyn |
Cytat: 2011-11-21 19:37:37, krakn napisał(a): ok mniej wiecej gra, ale ty masz w 3-ce i twoja wersja oprogramowania jest zmodowana przez operatora 3ki. Ma ktoś galaxy, z O2? chcę porównać wersję zwłaszcza dotycząca pasma. a poza tym nowe oryginalne fabryczne firmware, dla samsungów jest na tej stronie http://www.samfirmware.com/ Oczywiście jest masa innych systemów które otwierają wiele ciekawych opcji, tak normalnie ukrytych dla użytkownika. Ale tych trzeba poszukać na innych forach. Ja mam w o2 Baseband version I9100XXKE7 Kernel version 2.6.35.7-I9100XWKF3-CL276555 root@DELL101 #2 Kobieta piękna, lecz pozbawiona bystrości umysłu, nie daje kochankowi nic poza fizycznym delektowaniem się jej urodą. Brzydka, ale mądra może do tego stopnia rozkochać mężczyznę w swojej inteligencji, że nie pragnie on niczego ponadto.
|
krakn | Post #5 Ocena: 0 2011-11-21 21:41:25 (14 lat temu) |
a to widzę w taki m razie ze operatorzy też mają bałagan.
przydało by się jeszcze więcej próbek czy operatorzy przywiazuja wage lub czy preferuja jakies pssmo bazowe. bo zauważyłem ze jak wgralem soft dla koreańczyków spadla jakość połączeń. natomiast działał np animowany pulpit. teraz mam wersję dla polski. trochę lepszy dźwięk ale animacje pulpitu i tla nie działa po prostu nie uruchamia się. chcę wybrać darkrom, ale najpierw chce wiedzieć którą wersję bazową wybrać bo jednak kiepski dźwięk połączenia nie ułatwia pracy. ok dzięki ![]() Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
|
|
aisuga | Post #6 Ocena: 0 2011-12-01 13:08:09 (14 lat temu) |
Z nami od: 09-02-2010 Skąd: UK |
Mam 2 pytanka wlasnie odnosnie tego telefonu:
1)Jak mam ograniczyc zuzycie danych? Bez dotykania nawet telefonu w ciagu godziny pobral mi 1MB:-Y Chyba cos musze miec wlaczone co mi ciagnie dane non-stop? 2) Jaka roznica pomiedzy G (GPRS) and E(EDGE)? Ikonka sie zmienia co chwilke. Rozumiem ze jak jest szare to nie pobiera danych a jak strzalki sie robia pomaranczowe i zielone to ciagnie dane? |
krakn | Post #7 Ocena: 0 2011-12-02 00:35:05 (14 lat temu) |
aisuga
1. ten telefon to w połowie internet, a więc w zasadzie musi coś pobierać i wysyłać by był smart. ![]() Ale jest kilka możliwości by mieć kontrolę lub też obniżyć ilość i czas przesyłanych danych. 1. metoda definitywna to: przytrzymać przycisk Power i z menu wybrać "TRYB SIECI DANYCH" zmienić na OFF W tym trybie telefon pracuje w trybie GSM i żadne dane nie są przesyłane, pracuje też na niższych częstotliwościch a więc jest lepszy zasięg i pobiera mniej energii. Minusem jest oczywiście że nie dostaniemy powiadomienia o nadejściu email, ani nie zostanie zaktualizowana lista kontaktow, ani kalendarz się nie zsynchronizuje itd. Następna możliwość to -apka USTAWIENIA --Konta i Synchronizacja i tu sobie możemy włączyć lub wyłączyć które konta pocztowe mają być synchronizowane. Ale to jest bardzo niewiele, ja bez przerwy kombinuje coś na kalendarzu ktory non stop jest synchronizowany z google i co kilka minut dopisuje nowy kontakt, to są drobnostki najwięcej zjada -Aktualizacje oprogramowania -pobieranie np mapy, google maps itp -autowysyłanie, zdjęć filmów i synchronizacja np z galerią Picassa. Aby wyłączyć auto aktualizację oprogramowania należy. Uruchomić "MARKET" lewym przyciskiem dotykowym otworzyć menu, wejść w USTAWIENIA Zaznaczamy 1 i 3 opcje po kolei od góry. powiadamiaj o aktualizacjach, 3 aktualizuj tylko w zasięgu WiFi Co do drugiej części pytania, GPRS to już stary system transmisji danych, jest wolniejszy ale mniej zawodny, EdGE to szybki transfer danych o bardzo duzej kompresji, wadą jest to ze potrzebuje dość silnego sygnału. Dlatego telefon przeskakuje miedzy 3 systemami prędkości i systemami kodowania i dekodowania, dlatego w przypadku gdy w czasie rozmowy mamy problem ze zrozumieniem rozmówcy, dobrze jest rozłączyć się wyłączyć tryb transmisji danych i połączyć się ponownie w trybie GSM, czyli to co na początku pisałem. Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
krakn | Post #8 Ocena: 0 2011-12-02 01:12:16 (14 lat temu) |
Dodam jeszcze kilka aplikacji które mi się bardzo spodobały i są albo ładne i lub przydatne
![]() [*] SMS Bacup wykonuje kopie sms i historii połączeń na koncie email google [*]dropbox aplikacja pozwalajaca na przesyłanie i synchronizację plików miedzy komputerem, a telefonem z wykorzystaniem serwera Dropbox.com Przypadła mi do gustu seria GO [*]GO Contact [*]GO Dialer EX [*]GO SMS Pro, fajna sprawa to że zamienia polskie znaki. warto doinstalować do tego polski słownik, przychodzący sms może automatycznie zostać otwarty w okienku z polem odpowiedzi i oczekiwać na szybką odpowiedź, przypomina nam też co jakiś czas że mamy nie odebrane wiadomości, oraz można przypisać inny dźwięk do smsa niż do email. Uff na reszcie ![]() ![]() [*]LPG CNG Finder, nawet niezła wyszukiwarka stacji z LPG, sprzęgnieta z mapą i nawigacją google. czasami pomaga ![]() [*]Winamp, używam go tylko do słuchania radia internetowego, darmowy [*]PrintBoot, dzieki niemu wydrukujemy dokument na drukarce w sieci domowej [*]TouchPal Keybord + pakiety językowe, Do pisania palcem bez odrywania palucha, znacznie lepszy od standardowego niezłe słowniki [*]Financisto, Do zarządzania finansami, niezły gigant o ogromnych możliwościach nadzoru gotówki w kieszeni i na kontach, oraz na kartach kredytowch ![]() [*] sun rise free live walpaper, piękne animowane tapety, niestety zauważyłem że nie ze wszytkimi programami bazowymi to chce działać. Ale piękny pulpit, począwszy od romantycznego widoku aż po wirujące 3 wymiarowe galaktyki ![]() Programy płatne ale czasami warto dać na piwo twórcom oprogramowania za dobrą robote. [*] Tapatalk - bardzo fajny program do zarzadzania , czytania i prowadzenia rozmów na wielu forach, powiadamia nas gdy pojawi się odpowiedź w interesujących nas wątkach. Działa szybko ładnie sortuje wypowiedzi itd. Niestety MW nie wspiera tej technologi, ale wiele forów tak. [*]Power AMP, zarąbisty program dla słuchających muzykę, fajna opcja to to że automatycznie się uruchamia po wpięciu słuchawek, ma niezły korektor dźwięku w wersji płatnej, bez problemu wznawia odtwarzanie po zakończeniu rozmowy. [*]SPB Shell 3D, trochę drogi, ale orgia zabawy i estetyki z 3 wymiarowym menu Programy zaawansowane Te programy są bardzo przydatne, ale wymagają już ingerencję w oprogramowanie systemowe, czyli przedewszytkim wykonanie ROTOWANIA [*]Titanium Backup, automatycznie np w nocy wykonuje kopie bezpieczeństwa wszytkiego co mamy na telefonie, istnieje mozliwość by wysyłał na serwer DropBox, bardzo pomocny przy przywracaniu ustawień i danych (np dane programu karteczka) np po wgraniu nowego oprogramowania systemowego. [*]Antutu CPU Master, pozwala zmniejszyć prędkość procesora gdy nie jest potrzebny, dzięki temu wydłuża się czas życia baterii. Inne apki typu Yahoo mail, google mail, ebay, różne przeglądarki internetowe, typu Opera czy Delphin to chyba każdy już ma ![]() Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
aisuga | Post #9 Ocena: 0 2011-12-02 18:20:48 (14 lat temu) |
Dzieki krakn pokombinuje. narazie pousuwalam widgety z pulpitu to zuzycie jest juz mniejsze
![]() |
aisuga | Post #10 Ocena: 0 2011-12-02 18:48:21 (14 lat temu) |
Dzieki krakn pokombinuje. narazie pousuwalam widgety z pulpitu to zuzycie jest juz mniejsze
![]() |