MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Jakiego smatphone'a wybrać w Vodafone?

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

ChrisCov

Post #1 Ocena: 0

2011-10-11 09:29:05 (14 lat temu)

ChrisCov

Mężczyzna

Z nami od: 18-12-2008

Witam.
Właśnie się dowiedziałem, że jako pracownik firmy Argos mam 50% zniżkę na abonament w Vodafone, pod warunkiem, że podpiszę umowę do 30 października. Musi ona być na 2 lata, a minimum na 1 rok. Chciałem sobie wybrać Ipada2 jako prezent i jakiś smartphone (tu mogę do niego dopłacić, jeśli warto). Abonament raczej nie chcę, by przekraczał 35 funtów (połowę z tego będę miał pokryte). Problem polega na tym, że zupełnie nie znam się na telefonach i szukam porady, co wybrać. Wiem, że jeśli nie brałbym iPada2, to miałbym jeszcze lepszą ofertę (brak dopłaty za telefon). Nie wiem, czy warto brać iPada, czy to służy bardziej jako zabawka. Pełna lista free giftów jest tutaj: http://www.buymobilephones.net/freegifts.php i od tego należy zacząć, potem zawężając ofertę do Vodafone. W sumie interesowałby mnie laptop lub iPad2 albo telewizor => 40 cali. Co do minut, to zmieściłbym się w abonamencie z ilością 300.

[ Ostatnio edytowany przez: ChrisCov 11-10-2011 10:11 ]

A very unrealistic man who thinks his ass is like wine - the older the better

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Numer gadu-gadu

clockwork_orang

Post #2 Ocena: 0

2011-10-11 12:43:32 (14 lat temu)

clockwork_orange

Z nami od: 28-06-2007

z telewizorow jedynie Toshiba sie nadaje lub Hansspree 42' (jedyne full HD powyzej 40')
z tabletow lepszy o iPada jest Samsung Galaxy Tab 10.1 (moim zdaniem)
z laptopow...raczej nie bralbym, ale moze Dell Vostro 1015

ew. PS3 320GB... 8-)

Do góry stronyOffline

ChrisCov

Post #3 Ocena: 0

2011-10-12 02:00:52 (14 lat temu)

ChrisCov

Mężczyzna

Cytat:

2011-10-11 12:43:32, clockwork_orange napisał(a):
z telewizorow jedynie Toshiba sie nadaje lub Hansspree 42' (jedyne full HD powyzej 40')
z tabletow lepszy o iPada jest Samsung Galaxy Tab 10.1 (moim zdaniem)
z laptopow...raczej nie bralbym, ale moze Dell Vostro 1015

ew. PS3 320GB... 8-)

Dziękuję za odpowiedź. Tym razem mocno zawężę pole.
Zapomnijmy o konsolach, laptopach i telewizorach.
Interesują mnie tylko 2 opcje z abonamentem do 40 funtów miesięcznie:
- dobry smartphone bez dodatków w postaci free giftów,
- tablet plus tani telefon, by jak najmniej dopłacić po otrzymaniu tableta.
Sprawa smartphone'ów ma się tak, że moi team leaderzy powiedzieli mi, że najlepszy jest iPhone 4, jednak gdy powiedziałem to mojemu koledze, zaczął się on mocno śmiać i powiedział, że Samsung Galaxy S II bije iPhone'a na głowę.
Samego Samsunga Galaxy S II mogę mieć już za 31 funtów na miesiąc, przy kontrakcie na 2 lata. Przypominam, że mam 50% zniżki i płaciłbym 15 funtów na miesiąc. Teraz płacę Pay&Go w O2 w wysokości 10 funtów na miesiąc, więc to niewielka różnica.
Galaxy na abonament Problem tylko, czy ten Galaxy jest naprawdę taki dobry i nie byłoby nic lepszego.
Oferta na iPhone'y
Z tabletem to jest w ogóle problem, ponieważ nie wiem, czy miałbym zbyt dużo możliwości, by z niego korzystać. Właśnie może ktoś mi napisze, do czego można wykorzystać tablet :-) Ja, gdy nie pracuję, siedzę praktycznie cały czas w domu, poza robieniem zakupów, wyjściem na studia i siłownię. Nigdzie nie podróżuję, a przecież w domu znacznie wygodniej jest korzystać z komputera, niż tableta, zarówno jeśli chodzi o korzystanie z Internetu, jak i czytanie e-booków. Więc jest to niby fajna zabawka, tylko do czego ona może mi się przydać?
Jeśli chodzi o tablet Samsunga, to mógłbym dopłacić jeszcze te 89.99 funta za HTC Wildfire. Tylko czy jest on dobry? Może jest lepszy telefon za zbliżoną cenę?
Tablet Samsunga plus HTC Wildfire (proszę ograniczyć oferty do Vodafone, zaznaczając kwadracik z jego logo).
W przypadku iPada 2, chcą za Wildfire znacznie więcej kasy:
iPad 2 plus HTC Wildfire
Oczekuję więc na Wasze porównanie iPhone'a 4 z Samsungiem Galaxy S II, oraz opinię, czy w mojej sytuacji warto wchodzić w jakiekolwiek tablety.

[ Ostatnio edytowany przez: ChrisCov 12-10-2011 02:05 ]

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

krakn

Post #4 Ocena: 0

2011-10-12 05:58:12 (14 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Galaxy 2 jest zajebisty jestem bardzo zadowolony.
Nic nie muli biega błyskawicznie.
Nie zawiesił się ani razu jeszcze..

Po włączeniu oszczędzania energii na standardowej baterii wytrzymuje cały dzień.
Przy czym cały czas mam wł. synchronizacje danych.

Byłem bardzo sceptycznie nastawiony. teraz już nie chcę innego :-)
I co ważne. ma znacznie lepszą antenę niż iphone nie traci zasięgu z byle powodu
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

ChrisCov

Post #5 Ocena: 0

2011-10-12 10:20:49 (14 lat temu)

ChrisCov

Mężczyzna

Cytat:

2011-10-12 05:58:12, krakn napisał(a):
Galaxy 2 jest zajebisty jestem bardzo zadowolony.
Nic nie muli biega błyskawicznie.
Nie zawiesił się ani razu jeszcze..

Po włączeniu oszczędzania energii na standardowej baterii wytrzymuje cały dzień.
Przy czym cały czas mam wł. synchronizacje danych.

Byłem bardzo sceptycznie nastawiony. teraz już nie chcę innego :-)
I co ważne. ma znacznie lepszą antenę niż iphone nie traci zasięgu z byle powodu

Tylko, że mam dylemat, czy zainwestować w dobry telefon bez free giftów, czy lepiej wziąć tablet. Jedyne, co mi przychodzi do głowy, to oglądanie telewizji w salonie, przy korzystaniu z tabletu. Mam komputer stacjonarny na górze i przez to nigdy nie chce mi się schodzić na dół i oglądać telewizji. Dlatego miałby on jakiś sens, bo w ten sposób miałbym większy kontakt z językiem angielskim i czasami jakieś wiadomości oglądnął. Trochę bym również ograniczył zużycie prądu, bo komputer zużywa go znacznie więcej. Tylko jak na takim tablecie pisać? Przecież to jest kilka razy wolniejsze. Z kolei ten laptop Della ma tylko 2GB pamięci, co w przypadku Windowsa 7 jest niewystarczające. Byłem na wakacjach w PL, gdzie ojciec kupił Compaqa CQ56 z 3GB RAMu i był on naprawdę wolny.
Smartphone'a też nie wiem, do czego mógłbym wykorzystywać. W sumie jak jest zniżka do końca października, to należy chyba coś brać, bo potem już nie będzie okazji.

[ Ostatnio edytowany przez: ChrisCov 12-10-2011 10:22 ]

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Richmond

Post #6 Ocena: 0

2011-10-12 11:17:02 (14 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Jak Ci nie potrzebny tablet, to po prostu nie kupuj. Poszukaj najtanszego abonamentu z telefonem i po sprawie.

Ja nie mam w ogole potrzeby posiadania tableta i nie mialabym go do czego uzywac, bo inne urzadzenia w zupelnosci mi wystarczaja.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

czarnulka33

Post #7 Ocena: 0

2011-10-12 11:58:12 (14 lat temu)

czarnulka33

Kobieta

Z nami od: 11-09-2007

wreszcie ktoś mi podsunąl jaki mam telefon wymienic i wybiore chyba Galaxy ,tak jak pisal krakn chyba mnie przekonał bo w poniedzialek ide na wymiane telefonu z o2 a mam juz 4 lata abonament u nich wiec mam nadzieje ze nie beda sprawiali problemów:) myslalam o iPhonie ale chyba odpuszcze :)

Do góry stronyOffline

ChrisCov

Post #8 Ocena: 0

2011-10-12 12:48:02 (14 lat temu)

ChrisCov

Mężczyzna

Kolejne zawężenie pola.
Ograniczam się teraz do Samsunga Galaxy S2 lub HTC (tu nie wiem, co byłoby od niego lepsze). Widzę HTC Desire i Evo 3D. Ten pierwszy nie ma bluetootha w wersji 3, a ten drugi ma. Jeszcze jest Sensation.

[ Ostatnio edytowany przez: ChrisCov 12-10-2011 12:53 ]

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

clockwork_orang

Post #9 Ocena: 0

2011-10-12 12:56:33 (14 lat temu)

clockwork_orange

Z nami od: 28-06-2007

ja bym sie przeszedl do najblizszego salonu i zobaczy na wlasna 'reke'... 8-)

ps. tu wybor w zasadzie ogranicza sie do Galaxy sII lub HTC Evo - Desire znacznie gorszy od obu, chocby ze wzgledu na niska rozdzielczosc ekranu

Do góry stronyOffline

ChrisCov

Post #10 Ocena: 0

2011-10-12 13:07:57 (14 lat temu)

ChrisCov

Mężczyzna

Cytat:

2011-10-12 12:56:33, clockwork_orange napisał(a):
ja bym sie przeszedl do najblizszego salonu i zobaczy na wlasna 'reke'... 8-)

ps. tu wybor w zasadzie ogranicza sie do Galaxy sII lub HTC Evo - Desire znacznie gorszy od obu, chocby ze wzgledu na niska rozdzielczosc ekranu

Tak zrobię. Jest jeszcze Sensation, który ma procesor 1,5 GHz (Evo - 1,2 GHz) oraz aparat 8mpix (Evo - 5mpix). Nie wiem, jaka jest różnica w rozdzielczości, ale zapytam w salonie.

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Strona 1 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,