MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Linia telefoniczna z Virgin - czy ktos ma?

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

stanislawski

Post #1 Ocena: 0

2011-09-01 08:00:19 (14 lat temu)

stanislawski

Mężczyzna

Z nami od: 10-04-2008

Na dniach się przeprowadzam. Zasatanawiam się, czy nie pozbyć się BT i wziąc telefon z Virgina (z którego mam już broadband).

Jak się sprawują? Ile naprawdę wynoszą rachunki? Powiedziano, mi że free evenning and weekends zapłacę 27 funtów, za anytime 34 (czy cos podobnego). Czy doliczają np. jakies processing fee?

Czy jest dostępny rachunek online z wyliczonymi rozmowami?

Czy dla telefonu dostanę osobne gniazdko, niż do internetu?

Hindusi, czy temu podobni w customer service są ograniczeni i mówią niewryraźnie, więc trudno tu się wszystkiego dowiedzieć.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona WWW

ChrisCov

Post #2 Ocena: 0

2011-09-01 10:00:43 (14 lat temu)

ChrisCov

Mężczyzna

Z nami od: 18-12-2008

Cytat:

2011-09-01 08:00:19, stanislawski napisał(a):
Na dniach się przeprowadzam. Zasatanawiam się, czy nie pozbyć się BT i wziąc telefon z Virgina (z którego mam już broadband).

Jeśli masz broadband z kablówki Virgina, to na linii telefonicznej będzie to mniej wydajne, bo ograniczeniem jest odległość Twojego domu od centrali. W przypadku kablówki to żaden problem.
Cytat:

Jak się sprawują? Ile naprawdę wynoszą rachunki? Powiedziano, mi że free evenning and weekends zapłacę 27 funtów, za anytime 34 (czy cos podobnego). Czy doliczają np. jakies processing fee?

Miałem do tej pory telefon, z którego zrezygnowałem, oraz Internet z kablówki. Dlatego nie mogę powiedzieć, jak się sprawuje Internet z linii telefonicznej. Żadnych processing fees być nie powinno, ale na czymś mogą Cię naciąć. Możesz coś nie tak zrozumieć (wytłumaczę poniżej) i Cię na to naciągną.
Cytat:

Czy jest dostępny rachunek online z wyliczonymi rozmowami?

Tak, gdy wybierzesz opcję "paperless bills". Jest to też metoda na zaoszczędzenie kilku funtów, bo wtedy oni nie tracą pieniędzy na wysyłanie Ci rachunków pocztą. Rachunki online są w archiwum długi czas i możesz je ściągać w formie pliku PDF.
Cytat:

Czy dla telefonu dostanę osobne gniazdko, niż do internetu?

Z tego, co się orientuję, to tak. Bynajmniej taką miałem instalację po poprzednich właścicielach, którzy mieli Internet z linii telefonicznej.
Cytat:

Hindusi, czy temu podobni w customer service są ograniczeni i mówią niewryraźnie, więc trudno tu się wszystkiego dowiedzieć

Kilka miesięcy temu tłumaczył mi kolega, że to zagranie taktyczne z premedytacją. Oni celowo wybierają ludzi, którzy niewyraźnie mówią, żeby nas na cokolwiek naciągnąć. Liczą, że czegoś nie zrozumiemy dokładnie i powiemy do telefonu, że się na to zgadzamy. Jako dowód mają nagranie telefoniczne, więc potem im możesz. Tak się zachowują firmy z różnych branż. Kiedyś rozmawiałem na infolinii z jakimś Szkotem z Npower i większość Hindusów mówi przy nim jak profesjonalni spikerzy ;-) Dlatego od pewnego czasu chodzę do punktu obsługi klienta albo już na początku mówię "I'm sorry but I don't understand your English. Let me talk to somebody who can talk the proper English".

[ Ostatnio edytowany przez: ChrisCov 01-09-2011 10:01 ]

A very unrealistic man who thinks his ass is like wine - the older the better

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

kik1976

Post #3 Ocena: 0

2011-09-01 10:06:04 (14 lat temu)

kik1976

Kobieta

Z nami od: 30-08-2006

ja mam, al e korzystam tylko odbierajac telefon;-) i czasem jak cos pilnego, a komorka mi wysiadzie.
Actus hominis non dignitas iudicentur ..

Do góry stronyOffline

Dangerous__girl

Post #4 Ocena: 0

2011-10-26 19:47:42 (14 lat temu)

Dangerous__girl

Kobieta

Z nami od: 13-02-2011

Moj kontrakt z virgin skonczyl sie w czerwcu, o czym zupelnie zapomnialam bo bylam pewna ze byl na 18miesiecy. ale zadnych papierow nie dostalam, czy oni automatycznie przedluzyli umowe na kolejne 12 miesiecy? bo mam w tej chwili BB i tel a chce tel i tv. mial ktos tak, jutro bede dzwonic, ale wolalabym juz wiedziec dzisiaj... lepiej bede spala;-)

Do góry stronyOffline

krakn

Post #5 Ocena: 0

2011-10-26 20:49:16 (14 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

tak, umowa zostaje przedłużona automatycznie, my tak mamy.
mamy internet i telefon stacjonarny z którego nie korzystamy bo nawet nie mamy aparatu :))))
Podobno mamy w pakiecie (tzw free) rozmowy na nr stacjonarne.
Ale komu by się chciało latać do słuchawki jak pod ręką zawsze jest komórka i nie wykorzystane seetki wykupionych minut w abonamencie :))
Jest dodatkowe gniazdko telefoniczne w przedpokoju (jedno z 3 hehe)
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

Post #6 Ocena: 0

2012-03-10 16:46:06 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe