Str 3 z 4 |
|
---|---|
Post #1 Ocena: 0 2011-08-22 16:31:50 (14 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Dwunasty | Post #2 Ocena: 0 2011-08-22 16:35:03 (14 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2011-08-22 16:31:50, Hail_Eris napisał(a): Nawiasem mówiąc - nówkka telefon z folijką i pudełkiem a do tego kradziony? Czyzby pierwsze efekty zamieszek? lol Lub wykupione ubezpieczenie i zgłoszona kradzież. Ubezpieczalnia wypłaciła kasę lub dali nowy telefon a stary zablokowali... |
clowni | Post #3 Ocena: 0 2011-08-22 16:35:26 (14 lat temu) |
Z nami od: 27-03-2008 Skąd: Tam gdzie Hindus mowi dobranoc |
Paypal to system, ktory ma autoryzacje do twojego konta aby pobierac pieniadze i odbierac w razie czego. Jesli transakcja jest uznawana za ebay customer service jako nieprawidlowa lub niezgodna z zasadami aukcji kieruja sprawe do paypal i system robi tzw. reverse payment.
Czyli cofa oryginalna kwote pieniedzy na twoje konto, tak samo jest z kartami debetowymi i kredytowymi. Z tym ze w przypadku paypal masz troche dluzszy czas na wyjasnienie sprawy, tak w przypadku kart do 3 dni. To jest bardzo dobrze znany patent w Wlk Brytanii na sprzedaz telefonu na insurance. Koles sprzedaje telefon, bierze kase, czeka kilka dni, potem zglasza do insurance company ze ukradli mu telefon, dostaje nowy i robi to samo za pare miesiecy. Wniosek, firma ubezpieczeniowa to jedyne zrodlo dochodu w tym kraju dla nieuczciwych. "Kto pyta, jest głupcem pięć minut; kto nie pyta, pozostaje nim na całe życie."
|
marcheweczka | Post #4 Ocena: 0 2011-08-22 17:14:59 (14 lat temu) |
Z nami od: 27-07-2007 Skąd: ✿✿O/M/R✿✿ |
dokladnie jest tak jak opisuja wszyscy ,jesli nie ma on pieniedzy na paypalu,a jest niesciagalna kwota rowniez z jego konta,to bedzie mial na czerwono na paypalu - balans i jesli tylko pieniadze sie pojawia,to mu je zabiora,jesli nie,to ma problem,bo jesli sam cos kupi,to nie da rady za to zaplacic ....
[ Ostatnio edytowany przez: marcheweczka 22-08-2011 17:15 ] [i] Gdzie dwa trolle się tłuką,tam prędzej czy później
wątek sam zdechnie ...[/i]
|
ewela119 | Post #5 Ocena: 0 2011-08-23 12:36:53 (14 lat temu) |
Z nami od: 25-03-2011 Skąd: Coventry |
No i gosciu odezwal sie wczoraj, proponowal nam zwrot kasy bez kosztow wysylki w zamian za odeslanie telefonu i odrazu powiedzial ze wystawi negatywa bo on nam wyslal sprawny telefon, ze to napewno my cos zepsulismy zdejmujac sim locka. Odpisalismy mu ze chcemy pelna kwote wraz z kosztem przesylki i ponowna wysylka na jego koszt bo to ze telefon zostal zgloszony jako kradziony to nie nasza wina i nie my to zrobilismy, poslalismy mu ten raport z checkmend jako dowod ale gosciu sie upieral ze to nieprawda. Ponoc on kupil ten tel od swojego przyjaciela a przyjaciel kupil go w sklepie. W kazdym razie nie doszlismy do porozumienia i postanowilismy zalozyc dispute na ebayu i tu czekala nas niemila niespodzianka, pojawial nam sie komunikat ze ten zakup zostal dokonany przez polska strone ebaya wiec przez polska mamy robic dispute czego nie chcielismy, ze wzgledu na to ze wiadomo jak w polsce to wszystko dziala. Skorzystalismy wiec z czaciku pomocy technicznej ebaya gdzie pani nam doradzila zrobic claim bezposrednio w PayPal, no i teraz czekamy...
|
|
|
wielbicielka | Post #6 Ocena: 0 2011-08-23 12:48:13 (14 lat temu) |
Z nami od: 29-04-2011 Skąd: Londyn |
Czyli koles kombinuje
![]() To na polskim ebayu mozna wystawiac negatywny dla kupujacego? |
ewela119 | Post #7 Ocena: 0 2011-08-23 13:06:32 (14 lat temu) |
Z nami od: 25-03-2011 Skąd: Coventry |
Wlasnie nie wiem dlaczego nas odsylalo do polskiej strony skoro nie kupowalismy tego telefonu przez polska strone. Z tymi komentarzami to nie mam pojecia jak jest, bo ja z ebaya nie korzystam, znaczy jak tylko szukam co chce kupic a wszystko kupuje i zalatwia moj polowek, wiem ze na allegro wystawia sie komentarze w obie stony. Z reszta ten gosciu jakis dziwny jest, my do niego jedno a on do nas calkiem co innego, poslalismy mu ten raport a ten ze to nieprawda, ze to my napewno zepsulismy zdejmujac sim locka i ze go przesladujemy i ze go chcemy oszukac
![]() [ Ostatnio edytowany przez: ewela119 23-08-2011 13:07 ] |
kokusia | Post #8 Ocena: 0 2011-09-23 14:07:51 (14 lat temu) |
Z nami od: 15-10-2010 Skąd: blackpool |
a ja mam pytanie z trochę inne beczki... otóż zamiast wcisnąć przycisk add to watch list wcisnęłam add to basket... czy muszę teraz kupić w sensie zapłacić czy może jest możliwość żeby usunąć ten produkt z koszyka?? cholerka ogladałam drzwi i nie mam na zbyciu 280 funów tylko dlatego, że pomyliłam przyciski... pomocy, co mam teraz zrobić??
|
wielbicielka | Post #9 Ocena: 0 2011-09-23 14:17:52 (14 lat temu) |
Z nami od: 29-04-2011 Skąd: Londyn |
szanse sa ze nie kupilas
![]() ![]() |
Argosman | Post #10 Ocena: 0 2011-09-23 18:20:10 (14 lat temu) |
Z nami od: 07-09-2010 Skąd: Basildon |
Przeciez nie moglas kupic jednym przyciskiem. Po tym "buy now" przenosi Cie do kolejnej strony gdzie sie upewniaja, ze chcesz na pewno kupic, pozniej znowu do kilku kolejnych, zebys zaplacila. Zawsze mozesz napisac do sprzedawcy, ze si epomylilas i odwolac transakcje. Trzeba na prawde sie napocic, zeby cos kupic przez przypadek. No chyba zeby wyslac zone z karta kredytowa do centrum handlowego... wtedy to juz nic nie pomoze.
|