Cytat:
2012-10-27 13:03:12, moni55 napisał(a):
Cytat:
2012-10-26 06:36:15, shadow01 napisał(a):
ja uzywam Samsunga Galaxy S2 i niemoge wogole narzekac, mimo ze mam go poltora roku juz ani razu mnie nie zawiodl. Jesli chcesz chwalic sie przed kolegami to kup IP5 jesli chcesz miec telefon w dobrej cenie niewiele slabszy od IP5 wez sobie S2.
Mój Samsunga Galaxy S2 często wiesza się

Mam go pół roku!
bardzo możliwe że któraś aplikacja robi ci problemy.
Nie widząc co tam masz i co z nim robisz trudno powiedzieć.
Mogła się trafić sztuka lipna, ale ... to średnio prawdopodobne.
Kilka dróg do sprawdzenia.
1.
[*]po pierwsze zakładam że masz konto email na google i jesteś tam zalogowana.
[*]Umieszczasz, lub masz juz zapisane wszytkie kontakty na koncie google, nie na karcie sim czy też telefonie!
[*]sprawdź czy masz skopiowane wszytkie zdjęcia, filmy itd na kartę pamięci lub najlepiej komputera.
2.
[LIST]Jeżeli wszytko jest już skopiowane zarchiwizowane i bezpieczne zacznij od
- wejdź w ustawienia
- Backup and reset
- jeszcze tu możemy zaznaczyć wykonanie kopi bezpieczeństwa, tyle że należy pamiętać że kopiowanie moze zająć sporo czasu nawet przy połączeniu wifi, czyli jeżeli nie mamy tego cały czas włączone to trzeba zrobić to nawet kilka godzin wcześniej.
- nastepnie opcja
FACTORY DATA RESET
W tym momencie telefon się zresetuje i otrzymamy system jak z pudełka.
Logujemy się do sklepu i konta google.
W zależności od ilości danych do pobrania przywracanie może potrwać od kilkunastu minut do kilku godzin, ale pierwsze najważniejsze dane typu kontakty, kalendarz itp , powinny pojawić sie w ciągu kilku minut, jeżeli składowaliśmy smsy na koncie google i historię połączeń zostana ona przywrócona trochę później, na samym koncu zostana przywrócone zdjęcia z galerii Picassa.
2. Upgrade systemu
praktycznie wystarczy tylko wejść do ustawień
-About phone
i masz software update
w tym momencie najbardziej aktualna wersja to 4.0.4
Nie wim w tym momencie czy wszyscy operatorzy go dostarczają, bo ja wgrywam przez ODINA
W listopadzie pojawi się żelek, czyli nareszcie na SGS2 v 4.1.1
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.