Telefon jak dla mnie, ma być niewielki, ma służyć głównie do dzwonienia+sms, jakieś foty, w razie np wypadku, gdy nie mam przy sobie aparatu, z internetu nie korzystam przez komórkę, od tego mam laptopy, mniejszy i większy i bezsensowne jest posiadanie jeszcze komórki pod tym kątem, jakby nie było, za te funkcje się płaci przy zakupie phona.
Producenci przesadzają z wodotryskami, a robią swoje projekty głównie pod małolatów, którzy łykają wszystko, bo za to nie płacą, tylko starzy im kupują, chcąc mieć pociechę z głowy.
Posiadanie takiego telefonu przez dorosłą osobę jest dla mnie zbędnym szpanem lub przesadą, jak kto woli.
Takie telefony, podobnie jak dotykowce, są dla gadżeciaży, w sumie wśród dorosłych jest ich sporo

Co do nokii to są to telefony co najmniej przereklamowane, nokia była kiedyś marką, dziś, od paru lat jest tylko szmelcem, bazuje na opinii sprzed lat, ale ludzie łapią się, że to nie to samo, niektórzy dopiero po fakcie /zakupie/ i co najważniejsze, nikt lub mało kto, przyzna się do błędu, że kupił taki czy inny telefon nokii....woli chwalić, niech inni się też wtopią.
Napisałem ten post z ciekawości, jakie macie zdanie i telefony, mam już rozeznanie co do intencji poszczególnych wypowiedzi, potrafię rozróżnić blichtr od prawdziwych i szczerych wypowiedzi.
Temat przestaję śledzić, bo już mnie nie interesuje.
A propo's, handluję m.in. komórkami, znam się co nieco na gustach ludzi, a mój post pomógł mi się zorientować w waszych gustach.
Pozdrawiam.
ps
przepraszam za przejęzyczenia w którymś poście, zdaje się, że kogoś to ubodło