taaak, zebym ja cos z tego co napisales rozumiala...

no kolega mi powiedzial, a pani w sklepie potwierdzila, ze w iphone moge sobie snav zainstalowac/ sciagnac
a bb podobno ma jakies mapy, ale czy sat nav to nie wiem...
Str 3 z 4 |
temat zamknięty | nowy temat | Regulamin |
---|---|
galadriel | Post #1 Ocena: 0 2010-07-12 18:47:13 (15 lat temu) |
Z nami od: 29-01-2009 Skąd: Lothlorien |
Cytat: do sat-nav potrzebujesz juz sytemu i procka rzedu 'snapdragon'- telefony bez OS korzystaja z tzw. a-gps, czyli lokalizuja po stacjach bazowych sieci...
taaak, zebym ja cos z tego co napisales rozumiala... ![]() no kolega mi powiedzial, a pani w sklepie potwierdzila, ze w iphone moge sobie snav zainstalowac/ sciagnac a bb podobno ma jakies mapy, ale czy sat nav to nie wiem... Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
Ostatni Kontynent, Terry Pratchett
|
clockwork_orang | Post #2 Ocena: 0 2010-07-12 18:58:00 (15 lat temu) |
Z nami od: 28-06-2007 |
Cytat: 2010-07-12 18:47:13, galadriel napisał(a): Cytat: do sat-nav potrzebujesz juz sytemu i procka rzedu 'snapdragon'- telefony bez OS korzystaja z tzw. a-gps, czyli lokalizuja po stacjach bazowych sieci...
taaak, zebym ja cos z tego co napisales rozumiala... ![]() no kolega mi powiedzial, a pani w sklepie potwierdzila, ze w iphone moge sobie snav zainstalowac/ sciagnac a bb podobno ma jakies mapy, ale czy sat nav to nie wiem... i sie zgadza, bo iphone posiada wlasny system i aplikacje, ktore sciagasz z itunes... ![]() to, tzw. iphone OS bazujacy na na najnowszym systemie z MAC'a - wymaga procesora rzedu pIII w kompach ![]() |
galadriel | Post #3 Ocena: 0 2010-07-12 19:02:31 (15 lat temu) |
Cytat: i sie zgadza, bo iphone posiada wlasny system i aplikacje, ktore sciagasz z itunes... ![]() no, kolega mi sciagnie jak juz ![]() moze nawet uda mu sie przetlumaczyc "na moje" to trudne zdanie: Cytat: to, tzw. iphone OS bazujacy na na najnowszym systemie z MAC'a - wymaga procesora rzedu pIII w kompach
![]() ![]() czyli jednak lepiej kupic iphone... Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
|
krakn | Post #4 Ocena: 0 2010-07-12 19:17:41 (15 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
yhy, tylko że często telefoniczne nawigacje proszą o połączenie z internetem, o ile tu w Uk to mały pikuś bo net za free o tyle takie połączenie w innym kraju może być nie tylko kosztowne ale wręcz niemożliwe.
Nokia co prawda daje za darmo niezła nawigacje i mam to zainstalowane, ale korzystam sporadycznie tylko w przypadku gdy moja 4 letnia mapa gdzieś mnie zawodzi, np jakieś nowe osiedla. Ale i tak jeszcze częściej sięgam po maps.google.com i tam szukam adresu niż w tej nawigacji. a do nawigowania to tak średnio, no niby może być ... nie wiem, może zbyt jestem wymagający bo używam GPSów na co dzień, Zasadniczo to "może być" jak ktoś używa od wielkiego dzwonu niemniej pozostaje pytanie co z tym połączeniem ... Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
galadriel | Post #5 Ocena: 0 2010-07-12 19:23:53 (15 lat temu) |
Cytat: Nokia co prawda daje za darmo niezła nawigacje i mam to zainstalowane, ale korzystam sporadycznie tylko w przypadku gdy moja 4 letnia mapa gdzieś mnie zawodzi...
ktora nokia? a sat nav (osobno) mamy swoja droga, tylko ze to akurat nam sie w telefonie przyda tak czy siak (nie wzielam pod uwage tego polaczenia z netem poza UK, myslalam ze dziala wszedzie!) Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
|
|
|
osinka17 | Post #6 Ocena: 0 2010-07-12 21:11:38 (15 lat temu) |
Z nami od: 16-12-2008 Skąd: High Wycombe |
Cytat: 2010-07-12 16:22:03, jaccos napisał(a): Cytat: 2010-07-12 14:40:41, osinka17 napisał(a): Nokia E72 tez niczego sobie, wciaz ja lubie, mam 2 miesiace ![]() to już chyba wypadałoby zmienić phona ![]() ![]() nie lubie zmieniac telefonow, potem musze uczyc sie obslugi :-Y pewnie ciezko bedzie mnie namowic na zmiane przez kolejny rok, dwa ![]() Pozdrawiam
|
Post #7 Ocena: 0 2010-07-12 21:27:23 (15 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
krakn | Post #8 Ocena: 0 2010-07-12 21:56:27 (15 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
chyba wszytkie nokie które posiadają GPS czyli np nokia E71
teraz ich usługa nazywa się OVI, poszukaj sobie wszystkiego na nokia.com, zawiera miedzy innymi mapy Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
galadriel | Post #9 Ocena: 0 2010-07-12 22:10:29 (15 lat temu) |
Cytat: 2010-07-12 21:56:27, krakn napisał(a): chyba wszytkie nokie które posiadają GPS czyli np nokia E71 teraz ich usługa nazywa się OVI, poszukaj sobie wszystkiego na nokia.com, zawiera miedzy innymi mapy juz mi sie lepetyna przegrzala od tych poszukiwan... za nokiami tez sie rozgladalam kiedys, byl nawet temat na MW w ktorym je wielu ludzi zachwalalo, szczegolowo okreslajac dlaczego warto wybrac akurat ich ulubiona no nic, mamy czas, nie spieszy sie... Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
|
Post #10 Ocena: 0 2010-07-12 22:31:17 (15 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|