MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Warunki otrzymania nowego telefonu w ramach ubezp. w Orange.

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

VeraKrk

Post #1 Ocena: 0

2010-04-27 14:17:42 (15 lat temu)

VeraKrk

Kobieta

Z nami od: 27-04-2010

Witam wszystkich.
Szukam i szukam i nie moge znaleźć nigdzie takiego tematu, poza dwoma podobymi, które nie do końca odpowiedają na nurtujące mnie pytanie ;)

A pytanie dotyczy ubezpieczenia telefonu w sieci Orange. Parę dni temu kupiłam telefon na kontrakt (przez internet). Dzisiaj dzwoniła do mnie pani z Customer Service z pytaniem czy chcę ubezpieczyć swój telefon. I teraz moje pytanie - na ile jest to opłacalne?

Rozumiem, że jeżeli mój telefon zostanie skradziony, muszę to zgłosić na policję i otrzymać crime reference number, na podstawie którego sieć uzna kradzież i przyzna mi nowy telefon. Ale czy w ich interesie leży kewstionowanie mojej winy? Tzn jeśli zostawię telefon bez nadzoru i wtedy dojdzie do kradzieży, moga mi nie przyznać nowego?
A co jeśli zgubię telefon i nie moge tego w żaden sposób udowodnić? Albo zniszczę go przez własną głupotę (zaleję lub gdzies mi upadnie).

Niby nie chcą dużo, bo Ł6 miesięcznie, ale z drugiej strony płacić po to, by później i tak byc zmuszonym kupić telefon z własnej kieszeni jesli zgubie lub zniszczę swój obecny.. To mi sie nie usmiecha ;) I tu mam dylemat.

Jesli ktoś sie orientuje w temacie, bardzo proszę o opinię.

[ Ostatnio edytowany przez: VeraKrk 27-04-2010 14:18 ]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2010-04-27 14:25:25 (15 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

anna69

Post #3 Ocena: 0

2010-04-27 14:32:37 (15 lat temu)

anna69

Kobieta

Z nami od: 06-08-2008

ja mam 2 tel ubezpieczone w LloydsTSb - i powiem ci jak to u nas wygladalo:

Moj misko byl w pubie z kolegami i jakos tak nie bardzo pamieta jak wracal i tel doslan nozek, obrazil sie i zgubil.....

Nastepnego dnia zadzwonilam pod nr jaki podano mi do ubezpieczalni w Lloydsie jak podpisywalm to ubezpieczenie - i kazali podac emei(czy jakos tak)tel oraz przslac poczta kopie dodwodu zakupu tel jak rowniez kopie potwierdzenia zgloszenia na policji. Przeslalam i po 3 dniach mialam juz nowy taki sam tel. Siec mnie takze poinformowala iz moj apara zostanie zablokowany(nie tylko karta) i ze nie bedzie mozna go uzywac na terenie UK - nie wiem czy da sie to obejsc czy nie, nie znam sie.....a wiec w miare porte:-)

Wszytko zalezy na jakiej zasadzie ubezpieczone, od czego - ja mam od kradziezy, zgubienia, zniszczenia itp itd........

Do góry stronyOffline

VeraKrk

Post #4 Ocena: 0

2010-04-27 14:33:06 (15 lat temu)

VeraKrk

Kobieta

Hehe, no to mnie zagiełaś :)

Ja wiem, że nasz "wspaniały" naród jest znany z tego, że lubi sobie pokombinować, ale nie wrzucajmy wszystkich do jednego wora ;)

Tak prawde mówiąc to jakie moge mieć korzysci ze zgubienia/zniszczenia obecnego telefonu czy zgłoszenia go jako skradziony? Przeciez stary zablokują..

Problem lezy bardziej w barierze językowej, stąd zwróciłam sie z prośba na tym forum.

Do góry stronyOffline

Post #5 Ocena: 0

2010-04-27 14:38:34 (15 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #6 Ocena: 0

2010-04-27 14:39:31 (15 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

VeraKrk

Post #7 Ocena: 0

2010-04-27 14:49:42 (15 lat temu)

VeraKrk

Kobieta

W porządku, to ja możę proszę moderatora o usunięcie tematu, skoro to forum nie służy do tego, żeby sobie pomagać, a po to, żeby insynuować jakieś niedorzeczy rzeczy? :)
Zadałam zwykłe pytanie, ale widzę, że moi rodacy już tak maja, że nie żyją, jeśli nie sypna jakąś złośliwością ;)

6 funi to może i nie dużo, ale dawać komuś zarabiać za darmo to też mi sie nie usmiecha, bo przypuszczam, że taka pani w Orange zarabia duzo więcej niż ja. Nigdy nie ubezpieczałam żadnych aparatów, telefonów więc nie mam pojęcia za jakich zasadach to działa.

NIKA28, jesli znasz takich ludzi to gratuluję, może kiedyś, kiedy przyjdzie mi ochota zakombinowac, to sie do Ciebie zwrócę o pomoc, ale póki co prosze nie rzucać żadnych krzywych oskarżeń w moja stronę.

Do góry stronyOffline

Post #8 Ocena: 0

2010-04-27 14:53:22 (15 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #9 Ocena: 0

2010-04-27 15:00:43 (15 lat temu)