Szukam i szukam i nie moge znaleźć nigdzie takiego tematu, poza dwoma podobymi, które nie do końca odpowiedają na nurtujące mnie pytanie

A pytanie dotyczy ubezpieczenia telefonu w sieci Orange. Parę dni temu kupiłam telefon na kontrakt (przez internet). Dzisiaj dzwoniła do mnie pani z Customer Service z pytaniem czy chcę ubezpieczyć swój telefon. I teraz moje pytanie - na ile jest to opłacalne?
Rozumiem, że jeżeli mój telefon zostanie skradziony, muszę to zgłosić na policję i otrzymać crime reference number, na podstawie którego sieć uzna kradzież i przyzna mi nowy telefon. Ale czy w ich interesie leży kewstionowanie mojej winy? Tzn jeśli zostawię telefon bez nadzoru i wtedy dojdzie do kradzieży, moga mi nie przyznać nowego?
A co jeśli zgubię telefon i nie moge tego w żaden sposób udowodnić? Albo zniszczę go przez własną głupotę (zaleję lub gdzies mi upadnie).
Niby nie chcą dużo, bo Ł6 miesięcznie, ale z drugiej strony płacić po to, by później i tak byc zmuszonym kupić telefon z własnej kieszeni jesli zgubie lub zniszczę swój obecny.. To mi sie nie usmiecha

Jesli ktoś sie orientuje w temacie, bardzo proszę o opinię.
[ Ostatnio edytowany przez: VeraKrk 27-04-2010 14:18 ]