|
|
---|---|
Arturo28 | Post #1 Ocena: 0 2010-04-17 20:54:34 (15 lat temu) |
Z nami od: 30-01-2010 Skąd: Wieś |
Witam wszystkich. Dzisiaj byłem po nowy telefon, wcisneli mi iphona zamiast HTC HD2, ale niby ma byc lepszy. Powiedzieli ,ze mam go aktywawac po podlaczeniu do iTunes w laptopie. W domu tak zrobilem. No ale niestety nie moge nigdzie zadzwonic ani nikt do mnie nie moze sie dodzwonic ,a smsy z o2 mi przychodzą. Internet 3g dziala. Czy wie ktos co robie nie tak z tym czyms, bo jestem już zdenerwowany. Bardzo prosze o odpowiedz jak ktos wie.Dziekuje i pozdrawiam.
Lublin river side
|
Arturo28 | Post #2 Ocena: 0 2010-04-17 21:42:15 (15 lat temu) |
Problem chyba sie rozwiązał, bo zapomniałem dodać ze włozyli mi do iphona nową sim, ale powiedzieli ze bede miał ten sam nr. a stara straci waznośc z momentem aktywowania nowej, ale numer zostanie. Okazalo sie, ze to po prostu nowy numer na nowej karcie. Wracam do tych baranów jutro.
Lublin river side
|
krakn | Post #3 Ocena: 0 2010-04-18 06:53:07 (15 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
no musisz przejsc procedure przeniesienia numeru, na stay numer dostaniesz kod
,z tym do nowego operatora i wtedy nastapi przeniesienie. hm. nie wiem jak iphone bo nie mam, ale htc w uk jest fajne, tylko ze dla tych co lubia grzebac w telefonach i je rozgryzac Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
Arturo28 | Post #4 Ocena: 0 2010-04-18 08:08:21 (15 lat temu) |
krakn ja nie zmienilem operatora,tylko to mial byc upgrade telefonu.A klientka wsunela mi druga karte do iphone i powiedziala,ze stara zostanie dezaktywowana z momentem aktywowania iphona w domu na laptopie przez program Itune.Po aktywowaniu telefonu,zona nie mogla do mnie sie dodzwonic.Wsadzilem stara karte z O2 do innego telefonu i zona sie dodzwonila.Zadzwonilem z iphone z nowej karty,ktora byla w nim i wyswietlil sie nowy numer telefonu u zony w telefonie,a mial byc upgrade a nie zmiana numeru telefonu.Nie jestem fanem Apple,bardzo chcialem htc hd2,ale nie bylo w zadnym z 4 sklepow odwiedzonych przeze mnie i powiedzial,ze nie dostane go w zadnym sklepie.I w ostatecznosci wzialem iphone.
Lublin river side
|
krakn | Post #5 Ocena: 0 2010-04-18 09:45:17 (15 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
hm, nie jestem pewien czy zmiana karty była konieczna bo być może miałeś starego typu karte,
w sumie to fakt dziwne to trochę bo wygląda ze nadali ci nowy numer, ale może i będzie transferowany, a jak nie to nich kombinują osły. u jakiego operatora się pytałeś? w jakiej sieci sklepów, bo ja kupiłem bezpośrednio w O2. Ale możliwe ze wstrzymali bo ten soft który oferują to jest porażka i do tego blokują możliwość upgrade ![]() więc jak nie posiedzisz na necie i nie poczytasz to cholera nie byłbym zadowolony. ale o tym to w innym temacie, jak dla mnie to kurde coś ci przekombinowali. zaraz sklepy otwierają idź i się upieraj ze chcesz ten sam numer bo jeszcze się kurde okaże ze masz dwa abonamenty Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
|
|
Arturo28 | Post #6 Ocena: 0 2010-04-18 17:39:52 (15 lat temu) |
OK. Po drodze nad morze zajechałem do carphone warehouse i powiedzieli, ze mam nową karte sim bo tamta była przestarzała i zawsze do iphona dodają nową karte z innym numerem, ale w 34h mają przetransferować numer i mowili, żeby nie używać starej, bo mogą pobrać opłatę za korzystanie z internetu, ktory mam darmowy w taryfie ,czyli wszystko ok.A propo HTC HD2 nigdzie w sklepie go niema dziwne, bo telefonik naprawde jest zajefajny.Iphone mam w O2 jest z simlokiem, ale w ciągu 14 dni zdejmują za darmo w tej sieci po przez kod odblokowywujący. Pozdrawiam.
Lublin river side
|
|