[ Ostatnio edytowany przez: katarzyna85 25-04-2010 17:35 ]
Str 17 z 20 |
|
---|---|
katarzyna85 | Post #1 Ocena: 0 2010-04-25 17:35:08 (15 lat temu) |
Z nami od: 21-05-2009 Skąd: manchester |
mam ten telefon od kilku dni i niemam zadnych z nim problemow,znaczy mialam z sms ale wystarczylo wgrac nowy soft i juz wszysko super chodzi,telefon jest kapitany do tego stopnia ze kupilam go mezowi
![]() ![]() [ Ostatnio edytowany przez: katarzyna85 25-04-2010 17:35 ] |
krakn | Post #2 Ocena: 0 2010-04-25 17:42:14 (15 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
Cytat: 2010-04-25 17:30:11, werdew napisał(a): krakn wielkie dzieki za ten nowy software. Generalnie jak dla mnie bomba ![]() nie ma sprawy, po prostu jest to telefon dla tych co lubią sie nimi bawić a nie tylko dzwonić, i chyba dlatego tak drogo kosztuje na wolnym rynku, bo wg mnie w wersji fabrycznej a zwlaszacza to co oferuje się w UK to on 20 funtów nie jest wart, za to po wgraniu fajnych softów no to bajka, no i ten tekst, sorry Boos you have message ![]() A wgraliście sobie RADIO? v2,10.xxx? zróbcie to będzie was lepiej słychać Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
Vezyrek | Post #3 Ocena: 0 2010-04-26 09:48:31 (15 lat temu) |
Z nami od: 01-08-2006 Skąd: Manchester |
a powiedzcie mi jedną rzecz, czy przez ta zabawą softem i wymiane oprogramowania samemu czy nie traci się gwarancji, bo bądź co bądź wgrywa się czasem w z różnych źródeł oprogramowanie i można coś namieszać. Tak sobie myślę czy nie wymienie mojego Iphona 3g 16g na właśnie HTC HD2 ale na używanego, bo skoro gwarancja może być nie ważna to nie wiem czy jest sens podpisywać umowe skoro mogę dopłacić z 50 może 100 funtów i mieć ten telefon bez umowy
![]() ![]() |
katarzyna85 | Post #4 Ocena: 0 2010-04-26 09:56:37 (15 lat temu) |
Cytat: 2010-04-26 09:48:31, Vezyrek napisał(a): a powiedzcie mi jedną rzecz, czy przez ta zabawą softem i wymiane oprogramowania samemu czy nie traci się gwarancji, bo bądź co bądź wgrywa się czasem w z różnych źródeł oprogramowanie i można coś namieszać. Tak sobie myślę czy nie wymienie mojego Iphona 3g 16g na właśnie HTC HD2 ale na używanego, bo skoro gwarancja może być nie ważna to nie wiem czy jest sens podpisywać umowe skoro mogę dopłacić z 50 może 100 funtów i mieć ten telefon bez umowy ![]() ![]() traci sie gwarancje...ja wymienialam soft w mojej xperi i niestety letefon stracil gwaracnje gdy go zanioslam im naprawiac |
Vezyrek | Post #5 Ocena: 0 2010-04-26 10:08:11 (15 lat temu) |
Z nami od: 01-08-2006 Skąd: Manchester |
:/ no i pies tutaj pogrzebany. Chyba w takim wypadku ze względu że chciałbym pomieszać w HTC lepiej go kupić niż podpisywać umowę a wtedy Xperie podpisze na kontrakt
![]() A powiedz mi Katarzyna85 a czemu wymieniałaś soft ?? czyżby na 2.1 wersje?? I jak wrażenie z Xperia X10? lepsza od HTC HD2?? [ Ostatnio edytowany przez: Vezyrek 26-04-2010 10:08 ] |
|
|
katarzyna85 | Post #6 Ocena: 0 2010-04-26 10:26:49 (15 lat temu) |
Cytat: 2010-04-26 10:08:11, Vezyrek napisał(a): :/ no i pies tutaj pogrzebany. Chyba w takim wypadku ze względu że chciałbym pomieszać w HTC lepiej go kupić niż podpisywać umowę a wtedy Xperie podpisze na kontrakt ![]() A powiedz mi Katarzyna85 a czemu wymieniałaś soft ?? czyżby na 2.1 wersje?? I jak wrażenie z Xperia X10? lepsza od HTC HD2?? [ Ostatnio edytowany przez: <i>Vezyrek</i> 26-04-2010 10:08 ] ja mialam jeszcze xperie 1,a wymienialam soft bo mialam z nia strasznie duzo problemow...mialam do wyboru kupno xperia 10 lub htc hd2,i ciesze sie ze wygbralam htc,telefon jest naprawde kapitany i godny polecenia,tylko ze w nim juz nic nie bede wymieniac,zadnych romow,softow nic,popostu htc jest kapitalny taki jaki jest |
katarzyna85 | Post #7 Ocena: 0 2010-04-26 10:36:58 (15 lat temu) |
Cytat: 2010-04-24 22:59:06, Vezyrek napisał(a): Tak sobie czytam wasze opinie i sposoby co i jak robić i bardzo mnie nadal kusi ten telefon, ale pojawił się teraz na horyzoncie SE X10 Xperia i chyba ciężko będzie mi wybrać. Wiem ze SE X10 będzie na pewno latwiejszy w obsłudze i nie będę musiał tyle kombinować co przy HTC. Ale nadal HTC HD 2 to podobno najlepszy telefon z windowsem. I weź tu człowieku się zdecyduj ![]() xperia 10 jest na androidzie nie na windowsie ![]() |
leoHD2 | Post #8 Ocena: 0 2010-04-28 11:07:30 (15 lat temu) |
Z nami od: 28-04-2010 Skąd: londyn |
prawdą jest, że po wgraniu niefabrycznego romu tracimy gwarancję. Jednak z HD2 nie ma tu żadnego problemu ponieważ w każdej chwili możemy przywrócić fabryczny rom i SPL. Pozwole sobie zacytować tu instrukcje naszych specjalistów z pda club:
PRZYWRACANIE FABRYCZNEGO SPL 1. Ściągamy oryginalny przeznaczony dla naszego urządzenia ROM ze strony HTC: http://www.htc.com/europe/SupportDownloadList.aspx?p_id=297&act=sd&cat=2 (wpisując SN swojego urządzenia mamy lub nie możliwość ściągnięcia ROM'u) lub ze strony SUNNYSOFT gdzie również są spolszczenia do ROM'ów: http://www.sunnysoft.com/htc/ 2. Instalujemy jakiś program do dekompresji typu WINRAR, klikamy na ściągnięty ROM prawą myszą i wybieramy wypakuj pliki do jakiekiegoś KATALOGU, w katalogu tym pojawi się klika plików, nas interesuje plik o nazwie ruu_signed.nbh. 3. Klikamy na niego i zmieniamy jego nazwę na leoimg.nbh. 4. Kopiujemy plik na kartę za pomocą np urządzenia podpinając je do komputera lub w przypadku gdy uwaliliśmy system i nie da się go uruchomić wyciągamy kartę wsadzamy do adaptera który podpinamy do komputera i kopiujemy plik leoimg.nbh. 5. Wsadzamy kartę do urządzenia i przytrzymując VOL - ( zmniejszanie głośności w słuchawce) wciskamy przycisk power ( prawy dolny róg urządzenia ) odpali sie bootloader i odnajdzie skopiowany plik na karcie sd. 6. Tło w telefonie zmieni się na szare i napisami w języku angielskim - wtedy dla potwierdzenia ze chcemy wgrać ROM musimy wcisnąć jeszcze raz przycisk Power. 7. Rozpocznie się instalacja ROM'u. Trochę to trwa wiec po jakimś czasie na urządzeniu pojawi się napis, że wygrywanie zakończyło się SUKCESEM. 8. Wtedy wyjmujemy baterię. wkładamy ją do urządzenia i po chwili powinna zacząć się instalacja Windows. 9. Cieszymy się stokowym ROM'em z fabrycznym SPL. [ Ostatnio edytowany przez: leoHD2 28-04-2010 11:20 ] |
krakn | Post #9 Ocena: 0 2010-04-28 19:11:35 (15 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
No i mój telefon dziś skonczył żywot, zaliczył glebe i ekran pokrył się pajęczynką, rozmawiać się da ale ekran nie działa.
swietna zabawka, ale jestem pewien że miałem masę połonczeń gdzie byłem nie dostępny (dziś wiem o 4, a o ilu nie wiem??) a tak nie było, nawet raz beata zadzwoniła do mnie gdy siedziałem koło niej w samochodzie i też byłem nie dostępny. Dlatego z bólem będę musiał zrezygnować z tego wspaniałego telefonu na rzecz ... chyba nokia. mam ubezpieczenie więc albo dostane taki telefon jak mi odpowiada albo wezmę ponownie HTC i go sprzedam. Dla mnie telefon to źródło dochodu przede wszystkim. Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
Arturo28 | Post #10 Ocena: 0 2010-04-28 19:38:38 (15 lat temu) |
Z nami od: 30-01-2010 Skąd: Wieś |
krakn co do nokii to bylem wielkim fanem tej marki,ale nie podejmuj pochopnych decyzji.Odradzam Ci nokie na rzecz iphona.Jesli chodzi o komunikacje,szybki dostep do internetu,emeila-1 klikniecie,online banking i wiele wiele innych.Ten telefon pozwoli Ci na bardzo szybka komunikacje czy to emeil czy sms czy tez dzwoniac.Jest naprawde godzien polecenia.Przed zakupem iphona naprawde bylem do niego sceptycznie nastawiony,ale teraz wiem ze bylem w bledzie.Jest to naprawde szybki kombajn multimedialny,ktory sie nie wiesza irytujaco.Polecam Ci tylko iphona 3gs,bo 3g jest wolniejszy.Co do z hakowania tego telefonu powinno sie cos pojawic 22 czerwca,bo jak na razie ten telefon jest nie do z hakowania.
Lublin river side
|