MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

HTC HD2 Smart phone

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 11 z 20 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 10 | 11 | 12 ... 18 | 19 | 20 ] - Skocz do strony

Str 11 z 20

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

krakn

Post #1 Ocena: 0

2010-03-28 19:41:15 (15 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

przy ostatnim zdjęciu widać że robiłeś zdjecie z samochodu, bardzo możliwe ze w momencie robienia zdjęcia brakło danych z jednej satelity i po prostu triangulacja była bledną,
pamiętać należy że telefon ma tą wyższość nad standardowym GPS że może wspomagać prace satelit nadajnikami GSM, w japoni działa nawet określanie na jakim piętrze się znajdujesz, i właśnie wykorzystuje się sygnał z nadajników GSM a nie GPS.
ale trzeba tą opcje włączyć. słabszym punktem telefonu jest to że ma mniejsza anteneGPS bo to telefon a nie GPS

W GPS i w oprogramowaniu nawigacyjnym błedne pomiary załatwia się przez logikę, bo skoro jedziesz pojazdem to nie mozesz być na budynku. a jak wjedziesz do tunelu włącza się symulacja.

W sumie zastanawiam się czy w ogóle nie można robić upgrade oprogramowania BIOS telefonu czy to kwestia odblokowania :>
Bo sądze że nowsze oprogramowanie przecież wniosło co nieco do poprawy, a tu lipa :/
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mailStrona WWWNumer AIM

Post #2 Ocena: 0

2010-03-29 06:51:14 (15 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

ParaDox

Post #3 Ocena: 0

2010-03-29 08:15:57 (15 lat temu)

ParaDox

Mężczyzna

Z nami od: 18-03-2004

Nowy bios na tel z UK, tak ale to na zasadzie hakowania

info o malych zmianach

a na hda-dev.... znajdziesz odp na wszyskie pytania. TO jedyna strona gdzie pisza jak zrobic to i owo lacznie z "new room".
All truth passes through three stages: First, it is ridiculed. Second, it is violently opposed. Third, it is accepted as self-evident

Do góry stronyOffline

krakn

Post #4 Ocena: 0

2010-03-29 20:38:41 (15 lat temu)

krakn

Mężczyzna

a ja odnalazłem coś w ludzkim języku i bardzo przyjaźnie napisane i do tego roztrzęsione na kilka sposobów.
więc nie tylko dla starych wyjadaczy
ale i dla tych co trochę kumają 8-):-]
albo chca zakumać o co biega no i można sie pozbyć przywiązania do UK http://pdaclub.pl/forum/leo/faq-zmiana-romu-w-htc-hd2-leo/

Do góry stronyOffline

krakn

Post #5 Ocena: 0

2010-03-30 23:01:46 (15 lat temu)

krakn

Mężczyzna

HA HA
no i walki ciąg dalszy
zarejstrowalem się na MSmyPhone. wyeksportowałem wszytkie swoje dane, poszło ślicznie.
następnie kożystając z TycH RaD pobrałem nowy ROM, z tym ze prducent blokuje więc pobrałem z tego alternatywnego,
wg opisu:

HARD SPL WYGRYWAMY TYLKO JEDEN RAZ - ABY WGRAĆ INNY ROM, WGRYWAMY GO ZA POMOCĄ LeoCustomRUU.exe, KTÓRY PRZEWAŻNIE UMIESCZONY JEST W KATALOGU Z ROM'EM
LUB UŻYWAMY TEJ PACZKI: http://rapidshare.com/files/343383264/LeoCustomRUU.exe.rar.html lub stąd http://bysio.linshi.eu/LeoCustomRUU.rar ( wypakowywujemy do jakiegoś katalogu, umieszczmy w nim plk z ROM'em w postaci ruu_signed.nbh lub leoimg.nbh i uruchamiamy plik ruu.exe )

Wcześniejsze sposoby odmówiły posłuszeństwa za sprawą blokady O2

po kilku minutach windows sie obudził dokonał instalacji, postało ręcznie ustawić operatora, czas, lokalizacje i pozostałe dane.
następnie zalogowałem się na Myphone i dokonałem synchronizacji czyli wszystkie dane łącznie ze zdjęciami i terminami, smsami i nr teflonów powędrowały z powrotem do telefonu, ponieważ mam zarchiwizowane około 600 numerów, kilkaset smsów to trochę trwało ale luz, przy okazji testowałem połączenie internetowe, mam odczucie że jest znacznie lepiej!
o ile przedtem siłę sygnału miałem na 1 kreskę teraz mam 2 w porywach do 4.
znacznie więcej programów. mam nieodparte wrażenie że wszystko a zwłaszcza opera10 uruchamia się znacznie szybciej.
To tyle, jutro zajmę się telefonem beaty :)
wygląda na to ze cholera sprzedają w Uk telefony ze starym softem ciołki do tego blokują

Do góry stronyOffline

krakn

Post #6 Ocena: 0

2010-03-31 21:16:12 (15 lat temu)

krakn

Mężczyzna

No i mamy dwa telefony uwolnione od O2.
Dziś cały dzień mój telefonik pieknie bujał, odczulem różnice nawet przy menewrowaniu miedzy kalendarzem a rozmową zmieną sposobu widoku, tak jak wspominałem Opera 10 na bank otwiera się szybciej i działa sprawniej.

Więc warto zaktualizować, gdy ktoś chce podeśle gotowy pakiet obydwu sprawdzonych programów, a jak nie to można pobrać z powyższych forów.

Cały czas doskwiera sprawa baterii, zamówiłem na razie standardowa 1600, firmowa 1200 :/ wiele nie przybędzie ale zobaczymy.
Własnie wpadłem na pomysł by wyłączyć UMTS i na codzień pracować na GSM
To powinno wydłużyć czas pracy, w noki E71 nawet o 2 dni
Widzę że owszem mogę wyłączyć UMTS ale nie moge wybrać częstostliwosci, musi być na Auto.
zobaczymy przez noc naładuje i zobaczymy na ile wstarczy.
jedno jest pewne przynajmniej na tym sofcie gdy jest na GSM pobiera dane w trybie GPRS zamiast UMTS, do emaili, prognozy pogody wystarczy :>
strona MW nawet nieźle się załadowała.
aaa i jeszcze widzę ze zoom się poprawił w stosunku do poprzedniego softu, w połączeniu z Operą10 chodzi to przyzwoicie

Do góry stronyOffline

krunschwitz

Post #7 Ocena: 0

2010-03-31 21:56:07 (15 lat temu)

krunschwitz

Mężczyzna

Z nami od: 21-05-2006

Testuj brachu i kombinuj.Myślę,że niebawem udam się do ciebie po porady.
Życie jest krótkie. Praca jest dla tych, którzy nigdy życia nie zrozumieją. Bezczynność nie poniża człowieka. Kto umie patrzeć dobrze, ten ją odróżnia od lenistwa.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

krakn

Post #8 Ocena: 0

2010-04-01 21:00:58 (15 lat temu)

krakn

Mężczyzna

po przełaczeniu telfonu w tryb GSM, 2 kreski baterii wytrzymały od wczoraj wiecozra do dziś do godziny około 16tej, fakt tylko chwile pogrzebałem w necie, co 30 minut pobieranie poczty, stała aktualizacja pogody i śledzenie przemieszczania się, wiec co dzielnica to aktualizacja pogody.
odebrałem i zadzwoniłem w sumie około 30 minut.

Podsumowując UMTS jest zabójczy i gdy nie pobiera się dużych plików nie ma sensu go stosować, szukałem w google zdjęcia motocykla i w sumie nie przeszkadzało mi używanie GSM/GPRS.

Aha, po wgraniu nowego biosu, można używać komórki jako ruter bezprzewodowy i punkt dostępowy do netu :D

OK właśnie telefon ponownie naładowany. zobaczymy do kiedy wytrzyma tylko na GSM

Do góry stronyOffline

krakn

Post #9 Ocena: 0

2010-04-01 21:58:53 (15 lat temu)

krakn

Mężczyzna

News ze strony producenta,
pojawiły się dwie aktualizacje,

-Update for HTC HD2 Facebook Albums
-Update for HTC HD2 Java Message Pop up
instalacje robi się z telefonu.

wcześniej podałem link do Rom na stronie
http://www.sunnysoft.com/htc/
ale jest to rom raczej przeznaczony na teren wschodniej europy, natomiast strona fabryczna HTC wymaga podania numeru seryjnego, oczywiscie numer seryjny z UK nie przejdzie więc posiłkujemy się
numerami seryjnymi ...
kurcze gdzieś mi je wcięło ... nie mogę odnaleźć :-Y
podam jak znajde :>

Do góry stronyOffline

krakn

Post #10 Ocena: 0

2010-04-02 18:44:30 (15 lat temu)

krakn

Mężczyzna

werdew no i co?
odważyłeś się? masz nowego roma??

tak przy okazji
od wczoraj bateria trzyma,
do dzis do godziny 12 było właczone wifi, zapomniałem wczoraj wieczorem wyłączyć.
wczoraj poczytałem jeszcze około 15 minut www
dziś rano w domu pisałem tez z telefonu i przegląd newsów, w sumie około 20 minut, w południe spędziłem praktycznie 50 minut na necie i wyłączyłem wifi

dziś rano pokazywało mi ze mam 89% baterii
w tym momencie mam 11.
dziś rozmawiałem 24 minuty, co godzinę pobieranie poczty.

Generalnie wychodzi na to ze wystarczy wyłączyć UMTS i telefon nadaje się do używania :> nieco większa bateria powinna w miarę zaspokoić potrzeby,
zobaczymy bo 1700 idzie z hong kongu, chyba żółwiami.

Do góry stronyOffline

Strona 11 z 20 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 10 | 11 | 12 ... 18 | 19 | 20 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,