Ale nie same, nie same, trochę podgardla i wołowiny.
Str 894 z 912 |
|
---|---|
ZlotaPerla2 | Post #1 Ocena: 0 2022-11-12 09:43:31 (3 lata temu) |
Z nami od: 20-06-2022 Skąd: Pothole town |
Pierogi z płucek będą - płucka z pod lady - kazałam sobie zostawić z dostawy, bo dostawa po południu, a rano odebrałam 😉
Ale nie same, nie same, trochę podgardla i wołowiny. Trzech nas w jednym ciele - Anioł, Diabeł i Ja
|
dominikana36 | Post #2 Ocena: 0 2022-11-12 11:35:41 (3 lata temu) |
Z nami od: 21-03-2016 Skąd: Quinton |
Makaron z zielonego groszku z weganskim pesto (domowym) z grzybami, czarnymi oliwkami i orzeszkami pini. Plus salata z pomidorami z vinegre.
|
galadriel | Post #3 Ocena: 0 2022-11-12 20:32:49 (3 lata temu) |
Z nami od: 29-01-2009 Skąd: Lothlorien |
Biryani, ale nie w restauracji, ani chocby z deliverki, tylko z Lidla. Gotowiec. Bo taniej:D
I nawet dobre. Tak za mnie dzis Indian food chodzilo. Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
Ostatni Kontynent, Terry Pratchett
|
daavid | Post #4 Ocena: 0 2022-11-13 00:09:18 (3 lata temu) |
Z nami od: 12-03-2007 Skąd: Birmingham |
Na jakich patelniach smażycie? Mam wrażenie, że te z teflonem coraz szybciej ulegają zużyciu. Co przy doniesieniach o szkodliwości nie brzmi najlepiej...
|
Maat17 | Post #5 Ocena: 0 2022-11-13 02:16:54 (3 lata temu) |
Z nami od: 18-02-2021 Skąd: New Kingdom |
Cytat: 2022-11-13 00:09:18, daavid napisał(a): Na jakich patelniach smażycie? Mam wrażenie, że te z teflonem coraz szybciej ulegają zużyciu. Co przy doniesieniach o szkodliwości nie brzmi najlepiej... My malo smazymy, moze raz na miesiac lub rzadziej. Mam jedna patelnie 12 lat, ale tak naprawde to stainless steel wok. Czesto dusze mieso z warzywami. ![]() Mam jeszcze taka malutka, aluminiowa do smazenia jajecznicy, czy podsmazania pierogow. Ta ma 22 lata. [ Ostatnio edytowany przez: Maat17 13-11-2022 02:52 ] |
|
|
ZlotaPerla2 | Post #6 Ocena: 0 2022-11-13 07:09:36 (3 lata temu) |
Z nami od: 20-06-2022 Skąd: Pothole town |
Teflonowe są faktycznie do d…y ale 20 lat patelnia? nawet na wsi te żeliwne tyle nie wytrzymywały.
Trzech nas w jednym ciele - Anioł, Diabeł i Ja
|
SweetLiar | Post #7 Ocena: 0 2022-11-13 15:45:06 (3 lata temu) |
Z nami od: 05-02-2015 Skąd: Lądek - Zdrój |
Ceramiczna albo granitowa do smażenia bez tłuszczu.
Jak nie smaży tej jajecznicy codziennie i używa jej tylko w tym celu to możliwe się nie zużyła. To trochę jak z butami, im więcej masz par … Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.
|
rafald | Post #8 Ocena: 0 2022-12-18 21:19:56 (3 lata temu) |
Z nami od: 04-01-2008 Skąd: Londyn |
Skoro już dziś się rozpisuję o jedzeniu - pomyślałem, że wrzucę zdjęcie dania, które wyszło mi dość przypadkowo, a które bardzo polubił mój młodszy syn. A tak - to są oczywiście middle-classowe parówki
![]() ![]() i jeszcze zaskakująco pozytywny test żeliwnego grilla na indukcji: ![]() |
Maat17 | Post #9 Ocena: 0 2022-12-18 21:50:38 (3 lata temu) |
Z nami od: 18-02-2021 Skąd: New Kingdom |
Tez parowki.
![]() |
Maat17 | Post #10 Ocena: 0 2023-01-01 05:58:35 (3 lata temu) |
Z nami od: 18-02-2021 Skąd: New Kingdom |
Co ja mam zrobic z tymi dyniami. Te wieksze, takie zwyczajne, wywalilam wczoraj. Ostaly sie dwie, jedna biala I jedna jak ufo. Czy to sie oplaca cokolwiek z tym robic. Ozdabialy mi sltol, ale czas posprzatac.
|