Str 872 z 912 |
|
---|---|
Turefu | Post #1 Ocena: 0 2022-01-17 12:13:34 (4 lata temu) |
Z nami od: 26-05-2013 Skąd: York |
Zainspirowana poprzednimi wpisami ugotowałam grochówkę .
Nie miałam wędzonej kiełbasy , wiec wkroilam bekon. Pyszne 🙂 |
SweetLiar | Post #2 Ocena: 0 2022-01-17 13:27:29 (4 lata temu) |
Z nami od: 05-02-2015 Skąd: Lądek - Zdrój |
Ogórkowa z ziemniakami, na rosole. Reszta rosołu poszła do zamrażalnika i znowu będzie ogórkowa, ale z ryżem.
Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.
|
ruuuda | Post #3 Ocena: 0 2022-01-17 15:08:57 (4 lata temu) |
Z nami od: 05-02-2013 Skąd: brak |
Cytat: 2022-01-17 13:27:29, SweetLiar napisał(a): Ogórkowa z ziemniakami, na rosole. Reszta rosołu poszła do zamrażalnika i znowu będzie ogórkowa, ale z ryżem. Ogorkowa tylko z ziemniakami ![]() Wczoraj byla leniwa niedziela bez obiadu , za to dzis mam rosol na/z 5 roznych mies , zrobilam tak odniechcenia i wyszedl pychota , tlusciutki , zolty i rosolowy ![]() Korzystaj z dnia. Jutro jeszcze dniem nie jest.
|
SweetLiar | Post #4 Ocena: 0 2022-01-19 11:08:21 (4 lata temu) |
Z nami od: 05-02-2015 Skąd: Lądek - Zdrój |
Wczoraj był Chińczyk na wynos, a na dzisiaj nie mam pomysłu. Chyba wyjmę ten rosół z zamrażarki i będzie ogórkowa z ryżem
![]() Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.
|
sqlserver | Post #5 Ocena: 0 2022-01-19 11:26:50 (4 lata temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 07-01-2019 Skąd: yorkshire |
Cytat: 2022-01-19 11:08:21, SweetLiar napisał(a): Wczoraj był Chińczyk na wynos, a na dzisiaj nie mam pomysłu. Chyba wyjmę ten rosół z zamrażarki i będzie ogórkowa z ryżem ![]() czyli chińczyk był zacnych porcjach ryżu ![]() ogórkowa z ryżem? równie dobrze można zrobić z frytkami moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział
w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia
artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez
|
|
|
SweetLiar | Post #6 Ocena: 0 2022-01-19 11:43:14 (4 lata temu) |
Z nami od: 05-02-2015 Skąd: Lądek - Zdrój |
Ogórkowa z ryżem jest genialna, polecam spróbować.
Potrzebny jest tylko dobry ryż np basmati nie jakiś najtańszy bo taki to z niczym nie będzie się dobrze komponował. Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.
|
ZlotaPerla1 | Post #7 Ocena: 0 2022-01-19 13:23:50 (4 lata temu) |
Konto usunięte |
Wszystko co tanie to z niczym się nie będzie komponować
![]() Ogórkowa raz z ryżem raz bez, zależy od "humoru" A dziś skoro już ktoś chińczyka wywołał z kąta owszem jest chińszczyzna z makaronem ryżowym, tylko że makaron mi się nie dogotował, a chińszczyzna przypaliła ... i też średnio to się komponuje ... ehhhh Trzech nas w jednym ciele: Anioł, Diabeł i JA
|
sqlserver | Post #8 Ocena: 0 2022-01-19 13:32:18 (4 lata temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 07-01-2019 Skąd: yorkshire |
Cytat: 2022-01-19 13:23:50, ZlotaPerla1 napisał(a): Wszystko co tanie to z niczym się nie będzie komponować ![]() Ogórkowa raz z ryżem raz bez, zależy od "humoru" A dziś skoro już ktoś chińczyka wywołał z kąta owszem jest chińszczyzna z makaronem ryżowym, tylko że makaron mi się nie dogotował, a chińszczyzna przypaliła ... i też średnio to się komponuje ... ehhhh wszystko zależy od tego jak ryz gotujesz, każdy kto robił sushi wie ze ryz trzeba kilkukrotnie opłukać przed gotowaniem moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział
w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia
artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez
|
SweetLiar | Post #9 Ocena: 0 2022-01-19 13:45:23 (4 lata temu) |
Z nami od: 05-02-2015 Skąd: Lądek - Zdrój |
Do sushi tak, ale nie każdy ryż gotuje się tak samo bo już arborio nie należy płukać, a długoziarnisty przed gotowaniem najlepiej podsmażyć na odrobinie tłuszczu.
Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.
|
sqlserver | Post #10 Ocena: 0 2022-01-19 13:52:20 (4 lata temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 07-01-2019 Skąd: yorkshire |
Cytat: 2022-01-19 13:45:23, SweetLiar napisał(a): Do sushi tak, ale nie każdy ryż gotuje się tak samo bo już arborio nie należy płukać, a długoziarnisty przed gotowaniem najlepiej podsmażyć na odrobinie tłuszczu. jeżeli to nie jest instant w torebce to każdy po pierwsze jest brudny, po drugie pozbywasz się nadmiaru skrobi link [ Ostatnio edytowany przez: sqlserver 19-01-2022 13:53 ] moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział
w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia
artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez
|