MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Co dzis na obiad?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 860 z 912 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 859 | 860 | 861 ... 910 | 911 | 912 ] - Skocz do strony

Str 860 z 912

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

EFKAKONEFKA33

Post #1 Ocena: 0

2021-11-24 13:11:30 (4 lata temu)

EFKAKONEFKA33

Posty: n/a

Konto usunięte

Cytat:

2021-11-24 07:48:14, ZlotaPerla1 napisał(a):
Dzięki, nie wiem czemu kapusta mi się kiszona z tym kojarzyła.

A nie dodałam. Tak kiszona :-) Ja ja wpierw odciskam z soku, sok zostawiam bo czasem potem dodaję (ja lubię dosc kwaśne), płuczę a potem kroję

Robiłam próbę pierogów z kapustą i grzybami przed Wigilią

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

sqlserver

Post #2 Ocena: 0

2021-11-24 13:13:34 (4 lata temu)

sqlserver

Posty: 4355

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 07-01-2019

Skąd: yorkshire

Cytat:

2021-11-24 13:11:30, EFKAKONEFKA33 napisał(a):
Cytat:

2021-11-24 07:48:14, ZlotaPerla1 napisał(a):
Dzięki, nie wiem czemu kapusta mi się kiszona z tym kojarzyła.

A nie dodałam. Tak kiszona :-) Ja ja wpierw odciskam z soku, sok zostawiam bo czasem potem dodaję (ja lubię dosc kwaśne), płuczę a potem kroję



przygotuj więcej niż jedno dodatkowe nakrycie na wigilie, wpadamy wszyscy
moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

ZlotaPerla1

Post #3 Ocena: 0

2021-11-24 13:47:09 (4 lata temu)

ZlotaPerla1

Posty: n/a

Konto usunięte

Cytat:

2021-11-24 13:13:34, sqlserver napisał(a):
Cytat:

2021-11-24 13:11:30, EFKAKONEFKA33 napisał(a):
Cytat:

2021-11-24 07:48:14, ZlotaPerla1 napisał(a):
Dzięki, nie wiem czemu kapusta mi się kiszona z tym kojarzyła.

A nie dodałam. Tak kiszona :-) Ja ja wpierw odciskam z soku, sok zostawiam bo czasem potem dodaję (ja lubię dosc kwaśne), płuczę a potem kroję



przygotuj więcej niż jedno dodatkowe nakrycie na wigilie, wpadamy wszyscy


Jak to kiszona?! :-o jak już ze słodkiej zrobiłam :-8 a Andy do niej jeszcze koperku dodaje *ROFL* no trudno, następnym razem będzie z kiszonej, i zamiast schabu są kotlety z karkówki, bo nie wiedziałam jakie mięso wyciągam :-8

Ale skoro na pierogi z kapustą zapraszasz, to wybaczam takie niedomówienie, z tą kapusta kiszoną *THUMBS UP* ważne, że smaczne :-)

Pierogów z kapustą nie cierpię lepić, bo są mokre, ale może jeszcze jakieś płucka dorwę to zrobię na weekendzie do barszczyku :-)

[ Ostatnio edytowany przez: ZlotaPerla1 24-11-2021 13:54 ]

Trzech nas w jednym ciele: Anioł, Diabeł i JA

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

niebieskieucho

Post #4 Ocena: 0

2021-11-24 15:24:12 (4 lata temu)

niebieskieucho

Posty: 2590

Mężczyzna

Z nami od: 24-11-2008

Skąd: Folkestone

Cytat:

2021-11-24 00:49:15, andyopole napisał(a):
Nie odkryłeś Ameryki, nie krzykniesz też Eureka! To co chcesz zrobić to nic innego jak tzw. Leniwe Pierogi w Twojej wersji.


O nie, nie. Na leniwce mam zupelnie inny przepis.
Bierz sprawy w swoje ręce... i w nogi

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mailStrona WWWNumer Skype

niebieskieucho

Post #5 Ocena: 0

2021-11-24 22:48:40 (4 lata temu)

niebieskieucho

Posty: 2590

Mężczyzna

Z nami od: 24-11-2008

Skąd: Folkestone

Zapowiadane na dzis ruskie pierogi w uproszczonej wersji oddaliły sie na jutro bo zreflektowalem sie, ze nie mam serka twardogłowego, a nie chciało mi sie leciec po niego. Dzisiaj byłem zasklepiac i nabyłem to ostatnie ogniwo do spiecia całosci. Jutro Wam opowiem jakie były wspaniałe.
Bierz sprawy w swoje ręce... i w nogi

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mailStrona WWWNumer Skype

niebieskieucho

Post #6 Ocena: 0

2021-11-25 13:18:16 (4 lata temu)

niebieskieucho

Posty: 2590

Mężczyzna

Z nami od: 24-11-2008

Skąd: Folkestone

Jestem juz po wspanialosciach - zgodnie z moimi przewidywaniami - jakimi okazaly sie moje uproszczone ruskie pierogi. Jestem swiadom, ze nikt z pichcacych tu na mój przepis nie poleci, niemniej, podaje uzyte
skladnki i fazy przygotowawcze:
1. 4 srednio wyksztalcone ugotowane ziemniaki (so organic)
2. 1 srednio wyksztalcona smazona cebulencja. Poczatkowo na tluszczu kokosowym (organic), nastepnie z dodatkiem sporej ilosci masla (organic)
3. 3 kopiaste lyzki mąki pszennorazowej (organic) dodane do pozycji 2 w koncowej fazie jej smazenia
4. Jakies 40% tlustego sera twardoglowego typu Mazurski Smak
5. Poza ramami przepisu ok. 1/4 opakowania humusu typu marokanskiego (bo mi zostal do wykonczenia)
6. odpowiednia ilosc soli himalajskiej (uzywam duzych ilosci)
Ziemniaki utluczone i wymieszane ze wszystkimi skladnikami.
Obrazek

[ Ostatnio edytowany przez: niebieskieucho 25-11-2021 13:26 ]

Bierz sprawy w swoje ręce... i w nogi

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mailStrona WWWNumer Skype

ZlotaPerla1

Post #7 Ocena: 0

2021-11-25 13:27:31 (4 lata temu)

ZlotaPerla1

Posty: n/a

Konto usunięte

Ta cebula będzie ci wypadać teraz z ciasta przy gotowaniu i się zrobi z tego kisiel.
Trzech nas w jednym ciele: Anioł, Diabeł i JA

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Maat17

Post #8 Ocena: 0

2021-11-25 14:01:09 (4 lata temu)

Maat17

Posty: 6864

Kobieta

Z nami od: 18-02-2021

Skąd: New Kingdom

Az mnie podnioslo.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

andyopole

Post #9 Ocena: 0

2021-11-25 15:19:48 (4 lata temu)

andyopole

Posty: 13653

Mężczyzna

Z nami od: 20-09-2008

Skąd: Oregon

Cytat:

2021-11-25 13:18:16, niebieskieucho napisał(a):
Jestem juz po wspanialosciach - zgodnie z moimi przewidywaniami - jakimi okazaly sie moje uproszczone ruskie pierogi. Jestem swiadom, ze nikt z pichcacych tu na mój przepis nie poleci, niemniej, podaje uzyte
skladnki i fazy przygotowawcze:
1. 4 srednio wyksztalcone ugotowane ziemniaki (so organic)
2. 1 srednio wyksztalcona smazona cebulencja. Poczatkowo na tluszczu kokosowym (organic), nastepnie z dodatkiem sporej ilosci masla (organic)
3. 3 kopiaste lyzki mąki pszennorazowej (organic) dodane do pozycji 2 w koncowej fazie jej smazenia
4. Jakies 40% tlustego sera twardoglowego typu Mazurski Smak
5. Poza ramami przepisu ok. 1/4 opakowania humusu typu marokanskiego (bo mi zostal do wykonczenia)
6. odpowiednia ilosc soli himalajskiej (uzywam duzych ilosci)
Ziemniaki utluczone i wymieszane ze wszystkimi skladnikami.
Obrazek

[ Ostatnio edytowany przez: <i>niebieskieucho</i> 25-11-2021 13:26 ]





Jednego możesz być pewien. Nie musisz się obawiać tłumu gości pragnących spróbować tego, ... (szukam slowa) hałamuca. :-D

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mail

violettaphotogr

Post #10 Ocena: 0

2021-11-25 16:09:36 (4 lata temu)

violettaphotography

Posty: 1566

Kobieta

Z nami od: 21-01-2014

Skąd: ...

Rozumiem, ze to farsz do tych pierogow?
Zdradzisz jak robisz ciasto?
#Violujemy

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona 860 z 912 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 859 | 860 | 861 ... 910 | 911 | 912 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia


 
  • Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,