MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Co dzis na obiad?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 854 z 912 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 853 | 854 | 855 ... 910 | 911 | 912 ] - Skocz do strony

Str 854 z 912

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

andyopole

Post #1 Ocena: 0

2021-08-12 13:05:09 (4 lata temu)

andyopole

Posty: 13658

Mężczyzna

Z nami od: 20-09-2008

Skąd: Oregon

Jesli wylozysz garnek liśćmi kapusty zrobisz to na kuchennym piecu na małym ogniu. Ognisko fajny bajer, dodaje zapach dymu do potrawy ale dość długo trzeba pilnować ognia.

Do góry stronyOnline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mail

Gwontownik

Post #2 Ocena: 0

2021-08-12 13:16:38 (4 lata temu)

Gwontownik

Posty: 5764

Mężczyzna

Z nami od: 29-09-2020

Skąd: North East

Cytat:

2021-08-12 13:05:09, andyopole napisał(a):
Jesli wylozysz garnek liśćmi kapusty zrobisz to na kuchennym piecu na małym ogniu. Ognisko fajny bajer, dodaje zapach dymu do potrawy ale dość długo trzeba pilnować ognia.

Nieprawda. Jeśli masz dobrze ułożone w garnku to nic specjalnego oprócz dokładania do ogniska robić nie musisz. Mały ogień i 45 do 60 minut jest gotowe. Wiadomo, że na kuchence ustawiasz raz i gotowe. Jak się robiło kilka razy to już się wie. W przeciwnym razie to jak dziecko we mgle.
Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

gosian

Post #3 Ocena: 0

2021-08-12 14:14:39 (4 lata temu)

gosian

Posty: 9931

Kobieta

Z nami od: 06-09-2007

Skąd: z domku....

Interesuje mnie tylko zrobienie tego na ognisku . Myślę że to w tym tkwi cały urok i smak potrawy.
Boczek na spod i na to wyłożyć liście kapusty i dopiero ziemniaki i reszta tak?
Z tymi udkami dobry pomysł. Wrzucę kilka na spróbę
Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mail

Gwontownik

Post #4 Ocena: 0

2021-08-12 14:34:40 (4 lata temu)

Gwontownik

Posty: 5764

Mężczyzna

Z nami od: 29-09-2020

Skąd: North East

Cytat:

2021-08-12 14:14:39, gosian napisał(a):
Interesuje mnie tylko zrobienie tego na ognisku . Myślę że to w tym tkwi cały urok i smak potrawy.
Boczek na spod i na to wyłożyć liście kapusty i dopiero ziemniaki i reszta tak?
Z tymi udkami dobry pomysł. Wrzucę kilka na spróbę

Jak chcesz z kapustą na dnie to pytaj kolegę Andypolo, bo ja tak nie robiłem nigdy.

Plastry boczku i skóra na dno i wokół garnka do wysokości ognia. Dalej układasz warstwę ziemniaków (2 cm), cienką warstwę cebuli, odrobinę marchewki, sól, pieprz, boczek, kiełbasa, natka pietruszki. I następna warstwa taka sama. I tak do końca. Na wierzch można dorzucić tak jak pisałem kiełbasę, wędzone udka lub wędzone żeberka. Jak garnek wypełniony po brzegi dajemy Liść kapusty i potkower (jak jest, a jak nie to darń) i na ognisko. 60 minut i gotowe, będzie czuć zapach. Wtedy sprawdzić czy ziemniaki są upieczone. Jak są, a być powinny, Garnek zdjąć z ogniska (mogą się przydać rękawice spawalnicze) wysypać do miski i wymieszać zawartość. Smacznego.

[ Ostatnio edytowany przez: Gwontownik 12-08-2021 14:52 ]

Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

gosian

Post #5 Ocena: 0

2021-08-12 15:16:51 (4 lata temu)

gosian

Posty: 9931

Kobieta

Z nami od: 06-09-2007

Skąd: z domku....

Super, dziękuję bardzo
Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mail

Gwontownik

Post #6 Ocena: 0

2021-08-13 20:52:44 (4 lata temu)

Gwontownik

Posty: 5764

Mężczyzna

Z nami od: 29-09-2020

Skąd: North East

Zapomniałem powiedzieć ważnej rzeczy, ale wyszedłem z założenia, że każdy to wie. I do teraz nie daje mi to spokoju, więc uzupełniam.
Ziemniaki mają być takie, aby po upieczeniu pozostawały w całości czyli nie robiło się puree.
Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

gosian

Post #7 Ocena: 0

2021-08-13 21:43:56 (4 lata temu)

gosian

Posty: 9931

Kobieta

Z nami od: 06-09-2007

Skąd: z domku....

Ja myślałam żeby użyć ziemniaków małych i ich nie obierac... Ogólnie uwielbiam takie baby potato..
Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mail

Gwontownik

Post #8 Ocena: 0

2021-08-13 22:41:37 (4 lata temu)

Gwontownik

Posty: 5764

Mężczyzna

Z nami od: 29-09-2020

Skąd: North East

Pomysł wydaje się dobry lecz nie wiem jakich niespodzianek można oczekiwać (przenikanie smaków, parowanie soku).


[ Ostatnio edytowany przez: Gwontownik 13-08-2021 23:39 ]

Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

EFKAKONEFKA33

Post #9 Ocena: 0

2021-08-22 15:50:24 (4 lata temu)

EFKAKONEFKA33

Posty: n/a

Konto usunięte

Kluski marchewkowe dla Królika (doświadczalnego) a dla Efuni polędwiczka wieprzowa

Obrazek
Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

EFKAKONEFKA33

Post #10 Ocena: 0

2021-08-25 20:31:22 (4 lata temu)

EFKAKONEFKA33

Posty: n/a

Konto usunięte

Knedle serowe ze śliwkami (ciasto na knedle z dodatkiem twarogu)
Obrazek
Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona 854 z 912 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 853 | 854 | 855 ... 910 | 911 | 912 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia


 
  • Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,