MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Co dzis na obiad?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 836 z 912 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 835 | 836 | 837 ... 910 | 911 | 912 ] - Skocz do strony

Str 836 z 912

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Gwontownik

Post #1 Ocena: 0

2021-05-26 19:36:27 (4 lata temu)

Gwontownik

Posty: 5764

Mężczyzna

Z nami od: 29-09-2020

Skąd: North East

Powracając do sera korycińskiego. Kawałek następnej partii udało się pozostawić na dojrzewanie. Po sześciu dniach dojrzewania ser wygląda tak jak na zdjęciu. Ładne dziury po pracy bakterii, konsystencja pośrednia pomiędzy serem twarogowym jaki był na początku a serem żółtym. W smaku zupełnie inny. Bezpośrednio po przekrojeniu czuć wyraźny zapach pracy bakterii.
Obrazek
Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Maat17

Post #2 Ocena: 0

2021-05-26 19:43:14 (4 lata temu)

Maat17

Posty: 6875

Kobieta

Z nami od: 18-02-2021

Skąd: New Kingdom

Cytat:

2021-05-26 19:36:27, Gwontownik napisał(a):
Powracając do sera korycińskiego. Kawałek następnej partii udało się pozostawić na dojrzewanie. Po sześciu dniach dojrzewania ser wygląda tak jak na zdjęciu. Ładne dziury po pracy bakterii, konsystencja pośrednia pomiędzy serem twarogowym jaki był na początku a serem żółtym. W smaku zupełnie inny. Bezpośrednio po przekrojeniu czuć wyraźny zapach pracy bakterii.
Obrazek

Az mi zapachnialo.... z krakersami nie doczekalby jutra.:-]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

EFKAKONEFKA33

Post #3 Ocena: 0

2021-05-28 14:25:50 (4 lata temu)

EFKAKONEFKA33

Posty: n/a

Konto usunięte

Pikantny kurczak z pieczarkami


Obrazek

Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Gwontownik

Post #4 Ocena: 0

2021-05-29 20:11:14 (4 lata temu)

Gwontownik

Posty: 5764

Mężczyzna

Z nami od: 29-09-2020

Skąd: North East

Cytat:

2021-05-26 19:36:27, Gwontownik napisał(a):
Powracając do sera korycińskiego. Kawałek następnej partii udało się pozostawić na dojrzewanie. Po sześciu dniach dojrzewania ser wygląda tak jak na zdjęciu. Ładne dziury po pracy bakterii, konsystencja pośrednia pomiędzy serem twarogowym jaki był na początku a serem żółtym. W smaku zupełnie inny. Bezpośrednio po przekrojeniu czuć wyraźny zapach p
Cytat:
racy bakterii.
Obrazek

Wczoraj zrobiłem następny, a dziś gotowy do konsumpcji. Na zdjęciu poniżej porównanie dzisiejszego z tym ostatnim, który jest po tygodniu dojrzewania.
Obrazek
Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

tesstickle

Post #5 Ocena: 0

2021-05-29 20:47:50 (4 lata temu)

tesstickle

Posty: 4596

Mężczyzna

Z nami od: 19-01-2020

Skąd: Dolna szuflada

Cytat:

2021-05-28 14:25:50, EFKAKONEFKA33 napisał(a):
Pikantny kurczak z pieczarkami


Obrazek




Ja preferuje gołego kuraka, bez skóry :-)
- Jurandzie, powiedziałeś, żebym wydał wszystkie pieniądze, bo umrę w maju. A mamy wrzesień. - Ale pieniądze wydałeś? - Tak - Czasem moje przepowiednie sprawdzają się tylko w połowie

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Gwontownik

Post #6 Ocena: 0

2021-05-29 21:12:23 (4 lata temu)

Gwontownik

Posty: 5764

Mężczyzna

Z nami od: 29-09-2020

Skąd: North East

Cytat:

2021-05-29 20:47:50, tesstickle napisał(a):

Ja preferuje gołego kuraka, bez skóry :-)

Ty tak wszystko rozebrane byś chciał? Kurczak rozebrany "do rosołu" ???


[ Ostatnio edytowany przez: Gwontownik 29-05-2021 21:15 ]

Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

EFKAKONEFKA33

Post #7 Ocena: 0

2021-05-29 21:18:11 (4 lata temu)

EFKAKONEFKA33

Posty: n/a

Konto usunięte

Cytat:


Ja preferuje gołego kuraka, bez skóry :-)

A ja na odwrót :-) Mamy deal, Ty jesz mięso a ja przyrumienioną skórkę
Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

tesstickle

Post #8 Ocena: 0

2021-05-29 21:55:24 (4 lata temu)

tesstickle

Posty: 4596

Mężczyzna

Z nami od: 19-01-2020

Skąd: Dolna szuflada

Cytat:

2021-05-29 21:18:11, EFKAKONEFKA33 napisał(a):
Cytat:


Ja preferuje gołego kuraka, bez skóry :-)

A ja na odwrót :-) Mamy deal, Ty jesz mięso a ja przyrumienioną skórkę


Uwielbiam przyrumienioną skórkę :-)*THUMBS UP*
Ale mi nie wolno :-(:-[
- Jurandzie, powiedziałeś, żebym wydał wszystkie pieniądze, bo umrę w maju. A mamy wrzesień. - Ale pieniądze wydałeś? - Tak - Czasem moje przepowiednie sprawdzają się tylko w połowie

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Maat17

Post #9 Ocena: 0

2021-05-29 21:59:36 (4 lata temu)

Maat17

Posty: 6875

Kobieta

Z nami od: 18-02-2021

Skąd: New Kingdom

Ja skore jem tylko jak jest chrupiaca.... zaraz po pieczemiu. Jak poczekam kilka minut, to juz nie zjem.
Podniebienie nie toleruje.



Tess co to za numer telefonu?

[ Ostatnio edytowany przez: Maat17 29-05-2021 22:01 ]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

EFKAKONEFKA33

Post #10 Ocena: 0

2021-06-03 18:30:25 (4 lata temu)

EFKAKONEFKA33

Posty: n/a

Konto usunięte

Muszle makaronowe nadziewane pastą robioną z mięsa, z rosołu
Obrazek

Obrazek




Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona 836 z 912 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 835 | 836 | 837 ... 910 | 911 | 912 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia


 
  • Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,