Str 820 z 912 |
odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
ZlotaPerla1 |
Post #1 Ocena: 0 2021-02-15 09:58:08 (5 lat temu) |
 Posty: n/a
Konto usunięte |
Cytat:
2021-02-14 21:09:07, ruuuda napisał(a):
Cytat:
2021-02-13 20:58:30, gosian napisał(a):
Ja u ciebie też bym mogła robić jako królik doświadczalny  takie smakołyki to sama przyjemność z testowania
Ja odpadam , nielubie jesc wielu rzeczy a i tak wage mam
Co do tematu ...rosol na kroliku/gesinie/kurczaku wszystko z Pl przywiezione domowe uchodowane . Calkiem inny smak niz ze sklepu .
...
 rosół z królika? Trzech nas w jednym ciele: Anioł, Diabeł i JA
|
 
|
 |
|
|
karjo1 |
Post #2 Ocena: 0 2021-02-15 10:03:18 (5 lat temu) |
 Posty: 21413
Z nami od: 01-06-2008 |
Rewelacja, kilka rodzajow roznych mies, tym rosol (bigos tez) lepszy.
Ruuuda smaka nam robi na swojskie jadlo
|
 
|
 |
|
ZlotaPerla1 |
Post #3 Ocena: 0 2021-02-17 14:19:35 (5 lat temu) |
 Posty: n/a
Konto usunięte |
Próbowałam dziś nowe ciasto na pierogi (a bo barszcz ukraiński pyra, a pieczarki i kurczak z rosołu walają się w lodówce)
Ciasto z dodatkiem kwaśnej śmietany - oczywiście u mnie nie ma czegoś takiego jak przepis, więc chciałam zrobić tego ciasta mało - tak z dobre 1/2 kg mąki i dobre 3 łyżki gęstej śmietany, dodałam też z ćwiartkę gorącej wody, sól.
Ciasto jest fantastyczne, jak ktoś znajdzie przepis to polecam. Mięciutkie i ładnie się lepi. Jest też bardzo smaczne. Trzech nas w jednym ciele: Anioł, Diabeł i JA
|
 
|
 |
|
dominikana36 |
Post #4 Ocena: 0 2021-02-17 15:56:40 (5 lat temu) |
 Posty: 3463
Z nami od: 21-03-2016 Skąd: Quinton |
A ja sobie zrobilam salatke, najprostsza na swiecie. Szklanka ugotowanej bialej fasoli, pol malej czerwonej cebuli, 2 spore ogorki kiszone, pieprz, lyzeczka musztardy, lyzeczka majonezu. Wyszla pycha
Zazwyczaj robie paste o takim skladzie, tylko jeszcze dodaje pol szklanki orzechow wloskich, dzisial mi sie robota wyciagac nie chcialo.
|
 
|
 |
|
karjo1 |
Post #5 Ocena: 0 2021-02-17 20:05:21 (5 lat temu) |
 Posty: 21413
Z nami od: 01-06-2008 |
Na pohybel wiedzmom, co czleka podpuszczaja
Nalesniki na oleju kokosowym, z twarogiem i borowkami.
|
 
|
 |
|
|
ZlotaPerla1 |
Post #6 Ocena: 0 2021-02-18 08:58:23 (5 lat temu) |
 Posty: n/a
Konto usunięte |
Cytat:
2021-02-17 20:05:21, karjo1 napisał(a):
Na pohybel wiedzmom, co czleka podpuszczaja
Nalesniki na oleju kokosowym, z twarogiem i borowkami.
żyjesz? ![:-] :-]](modules/Forum/images/smiles/lol.gif ) Trzech nas w jednym ciele: Anioł, Diabeł i JA
|
 
|
 |
|
karjo1 |
Post #7 Ocena: 0 2021-02-18 09:43:49 (5 lat temu) |
 Posty: 21413
Z nami od: 01-06-2008 |
Noo, ja robilam, reszta zarla i pozarla.
Wiedzmy, co na dzis obiadowo?
|
 
|
 |
|
EFKAKONEFKA33 |
Post #8 Ocena: 0 2021-02-18 10:20:00 (5 lat temu) |
 Posty: n/a
Konto usunięte |
Ktos mi podpowiedział kilka dni temu, żebym dodała do zupy buraczkowej żurek ( zakwas ). Nigdy wczesniej o czymś takim nie słyszałam. Jadłam pierwszy raz i fajny ma smak  Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.
|
 
|
 |
|
niebieskieucho |
Post #9 Ocena: 0 2021-02-18 10:26:15 (5 lat temu) |
 Posty: 2594
Z nami od: 24-11-2008 Skąd: Folkestone |
Ja jestem leniwy, wiec zrobie sobie kluski leniwe:
- serek twardoglowy (polski z Sansburysia)
- mąka razowa (bez kalcjuma karbonatowego i ajrona), organikowa
- jajcysia
Po ugotowaniu na wolnym ogniu (jak zajety to bede czekal az sie zwolni),
- upraze mąkę razową na masle (lub z wieksza iloscia masla) - ze sola (lub z wieksza iloscia soli - oczywiscie himalajskiej, bo klodawskiej nie mam)
Na koniec, dla poprawy smaku dodam dwa logarytmy naturalne, albo co innego.
--
Śniło mi się, że odwiedziła mnie Magda Gessler, ale jak się obudziłem, to już jej nie było
[ Ostatnio edytowany przez: niebieskieucho 18-02-2021 10:27 ] Bierz sprawy w swoje ręce... i w nogi
|
 
|
   
|
|
ZlotaPerla1 |
Post #10 Ocena: 0 2021-02-18 10:28:36 (5 lat temu) |
 Posty: n/a
Konto usunięte |
To chyba na zasadzie jak i ludzie gotują zupy na kwasie buraczanym - ja nie lubię ani żurku ani kwasu b. 😎 kwas z kiszonej kapusty uwielbiam, ale kapuśniaku już nie 🙄
Ps. pierogów - mój pochwalił ALE DOBRE - chyba się na razie przerzucę na to ciasto z dodatkiem śmietany 👍🏻
Dziś jakiś fast food - zrobię domowe nugetsy w panierce spicy z płatków kukurydzianych, może kalafior, może jakieś ziemnioki. Trzech nas w jednym ciele: Anioł, Diabeł i JA
|
 
|
 |
|